![]() |
Nie postepowac, napewno jest juz scrackowana, chyba ze to instalka??
|
Rozumiem. Jak więc postępować z grą, która jest w postaci zgranych na dysk plików?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzięki rozumiem, więc w takim razie posłodzę ;)
|
Niestety nic sie nie da zrobić. Zabezpieczenie SafeDisc polega na sprawdzaniu błednych sektorów na początku nagrania (są tak do sektora 10000) a Ty po prostu nie masz tych błędnych sektorów.
Zrobienie Alcoholem obrazu takich nagranych plików nic nie da, bo ten obraz też nie zawiera informacji o bad sectorach, bo takowych nie ma. Chcesz grać, musisz słodzić :( |
Szkoda zakładać nowego tematu na forum, więc pytam Was...
Jaki jest najlepszy sposób na postępowanie z "obrazami płyt", które są po prostu plikami skopiowanymi z płyty? Ściągnąłem z netu C&C: TS licząc na ładny obrazek *iso, *bin itp., a tu po rozpakowaniu pliki??? Pomyśłałem, że zrobienie z tych plików obrazu w nero to świetne rozwiązanie. Miałem już obraz zabezpieczony safedisc'iem 1.11, więc potraktowałem go alco z odpowiednim profilem, zrobiłem mdf i następnie nagrałem na płytę. Zadowolony wkładam jeszcze ciepłą płytkę, autorun, klikam install.. i co? Komunikat, żebym włożył płytę cd? O co chodzi? Jak znacie jakieś lepsze metody na takie pliczki to napiszcie. Będę bardzo wdzięczny. |
Ja paliłem x 4 na starym CDRW Verbatima dedykowanym do prędkości nagrywania x2-x4. Korekcja EFM była włączona.
Pozdr. P.S. Jak trafię na Memorexa to wypróbuję. |
Witam madmax2.
SafeDisc 3 kopiuje się łatwiej na CDRW niz CDR ale to raczej kwestia doboru płyty bo nagrywarka jak kopiuje to kopiuje. Sprawdziłem już sporo CDR (ale TDK Silver jeszcze nie) i nie bardzo. Jeśli chodzi o kopie SD 3.2 na CDRW to sprawdź na Memorex CDRW x8-12. Nagrywalem x4 bez korekcji EFM i jest cacy. |
Ponizej cytat z mojego postu w dziale DVD. Dotyczy SD 3. Sorki, ale nie chciało mi się pisać tego dwa razy:
"Dobra dziś potestowałem jeszcze moją Toshibę SD-R5372B z biosem TU 53. Po wielu bólach udało mi się zrobić działającą kopię gry zab. na CD - SD 3.20.022 - "Far Cry" PL. Gra rusza o ile w tle jest uruchomiony Alcohol 120 % i zaznaczona opcja ignoruj typ nośnika - ATIP. Inaczej nie chodzi (iina sprawa, że system mi siada i z ASPI coś nie tak, może na nowym będzie chodzić bez tych problemów). Z kolei następnie wziąłem się za CD z "Call of Duty" PL - SD 3.10.015 (lub 3.10.020 po wgraniu patcha 1.5). Tu z kolei poszło bez problemów. Gra rusza, bez Alcohola w tle, ale ATIP musi być zaznaczony. Do kopiowania użyłem Alcohol 120 % 1.9.2 build 1705. Kopiowałem dla próby z oryginałów na CD-RW. DVD z "MOHPA" PL zab. SD 3.20.024 nie udało mię zrobić. Sztuczka z ATIP i Alcoholem w tle nie działa." Pozdr. |
BlindWrite też nie dał rady. CloneDVD2 również.
Trzeba poczekać na nowe wersje softu do nagrywania, które umozliwią sprawny zapis DVD. Zresztą za jakiś czas większość programów będzie na DVD i problem wykonywania kopii zapasowych będzie tym bardziej palący. Pozdr |
Ghost_mode tak ale płyt CD a nie DVD jedynie co pozostaje to BlindWrite 5
|
Jasne i Clone CD 5.4.0.5 i 5.1.0.0, Alcohol 120 % 1.9.2. build 1705, najnowszy BlindWriteSuite oraz GameJack 4.
Nic nie pomogło. W akcie desperacji użyłem nawet Nero 6.6.0.0. i też nic. Spróbuję jeszcze Clone DVD2. W Clone CD nie można (tak, jak zresztą w Alcoholu) ustawić profilu odczytu i zapisu i pewnie stąd brak możliwości wykonania działającej kopii. Gdyby to było CD to pewnie trwałoby to moment i skutek byłby pozytywny. Pozdr. P.S. Nawet bios w spawarze zaktualizowałem na TU 53 i dalej nic. |
Cytat:
|
Aj próbowałem zrobić kopię bezp. gry "Medal of Honor Pacific Assault" - SD 3.20.24 na Toshibie SD-R5372b z biosem TU 31.
Trochę dziwny ten SD, bo podczas odczytu nie pokazuje błędnych sektorów. Odpalałem Alcohol 120 %, Clone CD 5.0.4.5 i nic. Kombinowałem typu - odczyt Alcohol, zapis Clone i dalej nic. Gra nie chodziła po nagraniu na DVD+RW i -RW Verbatima. Jeden gość na forum podał, że udało mu się zrobić działającą kopię nagrywając Alcoholem na TDK DVD-R x 8. Z braku TDK w sklepie kupiłem Verbatima DVD-R x 4 i tylko płytka się zmarnowała. na razie qpa. Myślę, że to nie wina sprzętu, a softu. Zarówno Clone i Alcohol nie pozwalają wybrać profilu odczytu i zapisu w DVD. Może nowe wersje przyniosą poprawę :(. Pozdr. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:28. |