![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#136 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
BlindWrite też nie dał rady. CloneDVD2 również.
Trzeba poczekać na nowe wersje softu do nagrywania, które umozliwią sprawny zapis DVD. Zresztą za jakiś czas większość programów będzie na DVD i problem wykonywania kopii zapasowych będzie tym bardziej palący. Pozdr
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#137 |
![]() |
Ponizej cytat z mojego postu w dziale DVD. Dotyczy SD 3. Sorki, ale nie chciało mi się pisać tego dwa razy:
"Dobra dziś potestowałem jeszcze moją Toshibę SD-R5372B z biosem TU 53. Po wielu bólach udało mi się zrobić działającą kopię gry zab. na CD - SD 3.20.022 - "Far Cry" PL. Gra rusza o ile w tle jest uruchomiony Alcohol 120 % i zaznaczona opcja ignoruj typ nośnika - ATIP. Inaczej nie chodzi (iina sprawa, że system mi siada i z ASPI coś nie tak, może na nowym będzie chodzić bez tych problemów). Z kolei następnie wziąłem się za CD z "Call of Duty" PL - SD 3.10.015 (lub 3.10.020 po wgraniu patcha 1.5). Tu z kolei poszło bez problemów. Gra rusza, bez Alcohola w tle, ale ATIP musi być zaznaczony. Do kopiowania użyłem Alcohol 120 % 1.9.2 build 1705. Kopiowałem dla próby z oryginałów na CD-RW. DVD z "MOHPA" PL zab. SD 3.20.024 nie udało mię zrobić. Sztuczka z ATIP i Alcoholem w tle nie działa." Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#138 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Witam madmax2.
SafeDisc 3 kopiuje się łatwiej na CDRW niz CDR ale to raczej kwestia doboru płyty bo nagrywarka jak kopiuje to kopiuje. Sprawdziłem już sporo CDR (ale TDK Silver jeszcze nie) i nie bardzo. Jeśli chodzi o kopie SD 3.2 na CDRW to sprawdź na Memorex CDRW x8-12. Nagrywalem x4 bez korekcji EFM i jest cacy. |
![]() |
![]() |
#139 |
![]() |
Ja paliłem x 4 na starym CDRW Verbatima dedykowanym do prędkości nagrywania x2-x4. Korekcja EFM była włączona.
Pozdr. P.S. Jak trafię na Memorexa to wypróbuję.
![]() |
![]() |
#140 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
Szkoda zakładać nowego tematu na forum, więc pytam Was...
Jaki jest najlepszy sposób na postępowanie z "obrazami płyt", które są po prostu plikami skopiowanymi z płyty? Ściągnąłem z netu C&C: TS licząc na ładny obrazek *iso, *bin itp., a tu po rozpakowaniu pliki ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Wymiatacz
![]() |
Niestety nic sie nie da zrobić. Zabezpieczenie SafeDisc polega na sprawdzaniu błednych sektorów na początku nagrania (są tak do sektora 10000) a Ty po prostu nie masz tych błędnych sektorów.
Zrobienie Alcoholem obrazu takich nagranych plików nic nie da, bo ten obraz też nie zawiera informacji o bad sectorach, bo takowych nie ma. Chcesz grać, musisz słodzić ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki rozumiem, więc w takim razie posłodzę
![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#144 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
#145 |
Nowy na forum
![]() |
Rozumiem. Jak więc postępować z grą, która jest w postaci zgranych na dysk plików?
|
![]() |
![]() |
#146 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie postepowac, napewno jest juz scrackowana, chyba ze to instalka??
|
![]() |
![]() |
#147 |
Nowy na forum
![]() |
Sęk w tym, że nie jest crackowana. Wogóle nie mogę jej zainstalować, bo twierdzi, że nie ma płyty w cd-romie.
|
![]() |
![]() |
#148 |
![]() |
Pobawiłem się jeszcze dzisiaj moja Toshibą SD-R5372B (bios TU 53) w celu wykonania działającej kopii płyty zabezpieczonej SD 3.20. Na ogień poszły posiadane przeze mnie oryginały:
1) "Far Cry" na CD zab. SD 3.20.022, 2) "Call of Duty United Offensive" na CD również SD 3.20.022. Nagrywałem z prędkością x 4 na płycie CD-RW Esperanza - High Speed x 10. Soft to Clone CD 5.1.0.0 - profil do SD 2.51 i Alcohol 120 % 1.9.2 build 1705 - profil do SafeDisc 2/3 Wyniki są nastepujące: 1) "Far Cry" odczyt i zapis na Alcohol 120 % - kopia nie działa. Odczyt na Clone CD, a zapis na Alcohol 120 % kopia działa. 2) "Call of Duty United Offensive" odczyt i zapis na Alcohol 120 % - kopia działa (z Clone CD nie próbowałem). Co ciekawe "Far Cry" nagrany tym samym sposobem na CD-RW Verbatima x-2 - x4 z prędkością x 4 działał jedynie wtedy, gdy Alcohol chodził w tle. Dodatkowo wszystkie kopie działają tylko w nagrywarce. W DVD-ROM Toshiba SD-M1712 kopie nie ruszają. Napęd mieli plytę, a potem wywala znany komunikat o błędzie z pytaniem, czy wysłać raport do Microsoftu. Krótko mówiąc potwierdza się teza, że to, czy uda się zrobic działającą kopie bezp. SD 3 zależy w dużej mierze od nośnika. Pozdr.
![]() |
![]() |
#149 |
Wymiatacz
![]() |
==>madmax2
dziwne, że jedna gra na SD 3.22 się zapisuje a inna nie. Do kopiowania z CDRW polecam Memorex HS x8-x12 (prodisc)- nagrywam Alcoholem x4 bez korekcji EFM i chodzi. Pozostałe dwie płyty CDRW mogę zmusic do działania tylko albo z EFM albo robiąc obraz CloneCD i nagrywając Alcoholem już wtedy bez EFM. Teraz pora zawalczyc z SD 4. Jaka masz nagrywarkę? |
![]() |
![]() |
#150 | ||
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |