![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.11.2004
![]() |
ale ja wiem ze obraz ten ma takie zabepiczenie bo mam takie info: PROTECTION .......: Safedisc 3
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
A ja powiem tak SafeDisc 3 nie straszny mi. Obraz płyty nr.1 The Sims 2 odpala się bez problemu bez żadnej emulacji, craqf etc. Da się budować ściany etc.
Jeszcze tylko znajde jakąś płytke i wypale i sprawdze czy działa. |
|
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 31.05.2004
![]() |
Giena jak to robisz bo ja robię i kopie 1:1 i ciągle błąd i plyta aut
Pozdrawiam
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Simsow 2 oryginal to ja na LG 8160B tez pyknąłem, więc nie ma czym się chwalić
. Nawet jak chodzi z płytą to i tak trzeba cókiereczka, bo płyty szkoda
Ostatnio zmieniany przez loki7777 : 15.12.2004 o godz. 21:46 |
|
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.03.2003
![]() |
To ja już nic nie rozumiem...
chyba do przedszkola się zapiszę LG 8160B łyka Sims 2 a mój Litek LDW 811S za groma nie chce. No cóż dziś Spedpol przybył mi z odsieczą przywożąc Toshibe SD-R5372. Mam nadzieję że nie bedę żałował decyzji.W okolicach soboty zamontuję i ponownie zmierzę się z The Sims 2 !!! .
Kto ma Gothic Noc Kruka po polsku ? Wiem wiem zaraz mnie zgromicie że jeszcze nie wydana jest wersja PL i takie tam, a ja pytam ponieważ zasłyszałem ( i wcale nie po trawce ) że nastąpił jakiś niekontrolowany wypływ tej gry z oryginalnego źródełka ( oryginalnego w PL ) . Zna ktoś grę która jest pogobnie zbudowana jak Gothic? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#6 | |
|
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Cytat:
możesz napisać jak sprawuje się ta nagrywareczka? W sieci jest mało testów tego modelu i nie wiele o niej wiadomo tzn. czy radzi sobie z SD 3.2 (poprzednik 5272 kopiował SD 3.1 więc może ta jest jeszcze lepsza )
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.01.2005
![]() |
Witam. Chcialbym tylko jedno zdanie. Tez probowalem skopiowac program zabezpieczony SD2.9. Poczytalem forum i wiekszosc ludzi poleca alcohol w nowym wydaniu oraz dobra nagrywarke. Mam Litka dvd 1213S (przerobiony na 1633). oraz TDK 24/10/40. Probowalem to przegrac przy wszystkich mozliiwych ustawieniach w alcohol (ustawienie na SD2/3 z korekcja EFM, przy roznych predkosciach) i nic.
. Sprobowalem w clonecd 5 i wszystko poszlo OK Programik skopiowal sie az milo. Czy to mozliwe aby alcohol nie specjalnie lubil sie z moimi nagrywarkami Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.03.2003
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Aj próbowałem zrobić kopię bezp. gry "Medal of Honor Pacific Assault" - SD 3.20.24 na Toshibie SD-R5372b z biosem TU 31.
Trochę dziwny ten SD, bo podczas odczytu nie pokazuje błędnych sektorów. Odpalałem Alcohol 120 %, Clone CD 5.0.4.5 i nic. Kombinowałem typu - odczyt Alcohol, zapis Clone i dalej nic. Gra nie chodziła po nagraniu na DVD+RW i -RW Verbatima. Jeden gość na forum podał, że udało mu się zrobić działającą kopię nagrywając Alcoholem na TDK DVD-R x 8. Z braku TDK w sklepie kupiłem Verbatima DVD-R x 4 i tylko płytka się zmarnowała. na razie qpa. Myślę, że to nie wina sprzętu, a softu. Zarówno Clone i Alcohol nie pozwalają wybrać profilu odczytu i zapisu w DVD. Może nowe wersje przyniosą poprawę .Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 22.01.2005 o godz. 15:38 |
|
|
|
|
#10 | |
|
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#11 |
|
![]() |
Jasne i Clone CD 5.4.0.5 i 5.1.0.0, Alcohol 120 % 1.9.2. build 1705, najnowszy BlindWriteSuite oraz GameJack 4.
Nic nie pomogło. W akcie desperacji użyłem nawet Nero 6.6.0.0. i też nic. Spróbuję jeszcze Clone DVD2. W Clone CD nie można (tak, jak zresztą w Alcoholu) ustawić profilu odczytu i zapisu i pewnie stąd brak możliwości wykonania działającej kopii. Gdyby to było CD to pewnie trwałoby to moment i skutek byłby pozytywny. Pozdr. P.S. Nawet bios w spawarze zaktualizowałem na TU 53 i dalej nic.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
|
|
|
#12 |
|
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
Ghost_mode tak ale płyt CD a nie DVD jedynie co pozostaje to BlindWrite 5
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
|
|
|
|
#13 |
|
![]() |
BlindWrite też nie dał rady. CloneDVD2 również.
Trzeba poczekać na nowe wersje softu do nagrywania, które umozliwią sprawny zapis DVD. Zresztą za jakiś czas większość programów będzie na DVD i problem wykonywania kopii zapasowych będzie tym bardziej palący. Pozdr
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
|
|
|
#14 |
|
![]() |
Ponizej cytat z mojego postu w dziale DVD. Dotyczy SD 3. Sorki, ale nie chciało mi się pisać tego dwa razy:
"Dobra dziś potestowałem jeszcze moją Toshibę SD-R5372B z biosem TU 53. Po wielu bólach udało mi się zrobić działającą kopię gry zab. na CD - SD 3.20.022 - "Far Cry" PL. Gra rusza o ile w tle jest uruchomiony Alcohol 120 % i zaznaczona opcja ignoruj typ nośnika - ATIP. Inaczej nie chodzi (iina sprawa, że system mi siada i z ASPI coś nie tak, może na nowym będzie chodzić bez tych problemów). Z kolei następnie wziąłem się za CD z "Call of Duty" PL - SD 3.10.015 (lub 3.10.020 po wgraniu patcha 1.5). Tu z kolei poszło bez problemów. Gra rusza, bez Alcohola w tle, ale ATIP musi być zaznaczony. Do kopiowania użyłem Alcohol 120 % 1.9.2 build 1705. Kopiowałem dla próby z oryginałów na CD-RW. DVD z "MOHPA" PL zab. SD 3.20.024 nie udało mię zrobić. Sztuczka z ATIP i Alcoholem w tle nie działa." Pozdr.
|
|
|
|
#15 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Witam madmax2.
SafeDisc 3 kopiuje się łatwiej na CDRW niz CDR ale to raczej kwestia doboru płyty bo nagrywarka jak kopiuje to kopiuje. Sprawdziłem już sporo CDR (ale TDK Silver jeszcze nie) i nie bardzo. Jeśli chodzi o kopie SD 3.2 na CDRW to sprawdź na Memorex CDRW x8-12. Nagrywalem x4 bez korekcji EFM i jest cacy. |
|
|
![]() |
|
|