![]() |
:wow: Sorki...
|
@Dr4goNPL
na przysz***322;o***347;***263; zerknij na dat***281; posta na, kt***243;ry odpowiadasz |
Cytat:
|
b***322;edne sektory to cz***281;***347;c zabezpieczenia ustaw profil SD 2/3 z predko***347;ci***261; odczytu np x8 i taki sam profil przy zapisie z jak najmniejsz***261; pr***281;dko***347;ci***261;. Je***380;eli kopia nie zadzia***322;a zainstaluj program CloneCD w najnowszej wersji i za pomoc***261; niego zr***243;b kopi***281; ustawiaj***261;c profil Protected PC Game przy zapisie oraz odczytu ( ***380;eby kopia dzia***322;a***322;a musisz mie***263; w trayu ikonk***281; clone z zaznaczon***261; opcj***261; Ukryj no***347;nik CDR)
|
Heja
Mam sprawkę mam Sims'2 mam orginalną wersje no i gram w to dziennie ale coś mi mój cd-rom rysuje kuźwa płyty a mam nagrywarke bo oglodałem w programie Alcochol 120%:
TSSTcorp CD/DVDW SH-W162C - Moż. nagr. szyb. 48x. Także czy moge przegrać sobie te simsy 2 na zwykła płytę Dodam ze mam pełną wersję w domu i paragon zakupu i nikomu jej nie porzyczam. Czy idzie przegrac ominąc zabespieczenia jak prubowałem wedłóg niektórych postów na forum. I Artykułów ale cos przy robieniu kopi obrazu płyty wyskakuje mi duuuzo błedów typu: Bład pdczytu danych w sektorze: od 809 pote 820 836 848 863 875 i co kilkanscie sektorów aż do 10049 czyli ponad 10 tys tak w procentach to około no 20% i dodam ze nagrywam z prędokscia 3,9x Bo mysle ze tak bedzie lepiej. Czy mozecie mi pomóc p.s zabespieczenie simsów to Safe Disc 3,20 ... Pomozecie = Pomozemy :help: P.S Dodam ze chce sie dowiedziec jak najszybciej czy to jest jakis błąd czy tak ma być bo dopiero mi sie nagrywa płyta i jest 66% robienia kopii. tak o zapytałem :D:) :) |
Qrcze nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie. Dlaczego przy pdczycie MOHPA na DVD z SD. 3.20.024 zarówno Alcohol, jak i Clone CD nie pokazują błędów odczytu tak, jak na CD.
Banalne pytanie, ale może ktoś odpowie? |
Cytat:
No ok z DVD to jeszcze zrozumi ale zeby przy kopiowaniu zwyklej CD niemozan bylo zmienic predkosci to juz jakas paranoja :blee: mam do wyboru 2 opcje max i 48x :| z reszta widac to na fotkach ktore dolaczylem . |
rozwiązanie jest proste A120% nie kopiuje zabezpieczonych płyt DVD pozostaje ci tylko program BlindWrite 5
|
Ilość załączników: 2
Ktos moze mi wytlumaczyc dlaczego tak sie dzieje :blee: przy kopi z dvd nie moge wybrac opcji zabezpieczenia plyty a przy cd nie moge ustawic mniejszej predkosci nagrywania niz 48x :blee: fotki nizej.
|
Poradziłem sobie z Tiberianem, więc kolejno wziąłem się za wypalanie Red Alerta 2. Odczytałem i wypaliłem toto w Alco 120% i zamiast elegancko chodzić, to gra włącza się jedynie wtedy gdy mam włączonego w tle daemona z odpowiednim profilem? Ktoś wie dlaczego? POZDRO
|
O kurde, lecę do okulisty :\
A nawet pomyślałem, że to nastepczyni TEJ słynnej Toshiby ==>madmax2 Teraz jeszcze zauważyłem, że polecam Ci Memorexy już po raz drugi. Trzeba było spać po nocach a nie kopiować :spie: |
Cytat:
Cytat:
|
==>madmax2
dziwne, że jedna gra na SD 3.22 się zapisuje a inna nie. Do kopiowania z CDRW polecam Memorex HS x8-x12 (prodisc)- nagrywam Alcoholem x4 bez korekcji EFM i chodzi. Pozostałe dwie płyty CDRW mogę zmusic do działania tylko albo z EFM albo robiąc obraz CloneCD i nagrywając Alcoholem już wtedy bez EFM. Teraz pora zawalczyc z SD 4. Jaka masz nagrywarkę? |
Pobawiłem się jeszcze dzisiaj moja Toshibą SD-R5372B (bios TU 53) w celu wykonania działającej kopii płyty zabezpieczonej SD 3.20. Na ogień poszły posiadane przeze mnie oryginały:
1) "Far Cry" na CD zab. SD 3.20.022, 2) "Call of Duty United Offensive" na CD również SD 3.20.022. Nagrywałem z prędkością x 4 na płycie CD-RW Esperanza - High Speed x 10. Soft to Clone CD 5.1.0.0 - profil do SD 2.51 i Alcohol 120 % 1.9.2 build 1705 - profil do SafeDisc 2/3 Wyniki są nastepujące: 1) "Far Cry" odczyt i zapis na Alcohol 120 % - kopia nie działa. Odczyt na Clone CD, a zapis na Alcohol 120 % kopia działa. 2) "Call of Duty United Offensive" odczyt i zapis na Alcohol 120 % - kopia działa (z Clone CD nie próbowałem). Co ciekawe "Far Cry" nagrany tym samym sposobem na CD-RW Verbatima x-2 - x4 z prędkością x 4 działał jedynie wtedy, gdy Alcohol chodził w tle. Dodatkowo wszystkie kopie działają tylko w nagrywarce. W DVD-ROM Toshiba SD-M1712 kopie nie ruszają. Napęd mieli plytę, a potem wywala znany komunikat o błędzie z pytaniem, czy wysłać raport do Microsoftu. Krótko mówiąc potwierdza się teza, że to, czy uda się zrobic działającą kopie bezp. SD 3 zależy w dużej mierze od nośnika. Pozdr. |
Sęk w tym, że nie jest crackowana. Wogóle nie mogę jej zainstalować, bo twierdzi, że nie ma płyty w cd-romie.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:36. |