![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video). |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#166 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2005
![]() |
Wiem ze to by dluuugpo trwalo i wogole ale czy da sie puscic jakos program ktory by sprawdzal wszystkie kombinacje i znalazl wlasciwa?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#167 | |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#168 | ||
cracker
Data rejestracji: 22.06.2005
![]() |
Cytat:
Cytat:
* ile zajmuje sprawdzenie płyty przy niewłaściwym kluczu? powiedzmy, że minutę; * ile mamy znaków w kluczu? 24. * jakich? duże litery+cyfry /czyli 36 kombinacji na znak/ nie jestem pewien, czy dobrze liczę - jestem zmęczony i myślenie przychodzi mi z trudem - ale przyjmijmy, że mamy system liczbowy o podstawie 36 /mozna przyjąć, że klucz SF to 24 cyfrowa liczba w systemie o podstawie 36/; jak wyliczyć liczbę kombinacji dla danej liczby cyfr danego systemu? (podstawa_systemu^liczba_cyfr)-1. Tak więc liczba kombinacji to x=36^24-1 a więc czas potrzebny na sprawdzenie wszystkich wynosi x/525960 (liczba minut w roku przyjmując, że rok ma 365,25 dnia/ lat; a to daje... 42688146831231571298363394790084 lat ...trochę dużo ![]() * rozpracowanie algorytmu generacji\sprawdzania poprawności klucza * znalezienie powiązań pomiędzy elementami klucza w celu zmniejszenia liczby możliwych kombinacji /nie oszukujmy się - nia ma szans, aby istniały tak silne powiązania aby pozwolić na atak siłowy/. Optymistyczne, co? To zabezpieczenie nie posiada żadnych słabych stron, ustala twarde reguły, których nie sposób nagiąć... ale będę walczył dalej... pozdrawiam
Deus ex machina Ostatnio zmieniany przez Deus : 07.11.2005 o godz. 00:42 |
||
![]() |
![]() |
#169 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.08.2004
![]() |
Dodam ze mam bios phoenix-award a chipset to leciwy juz i865 (abit is7e), system to oczywiscie XP z SP2 a strewniki pochodza od MSa (bo przy intelu - wiadomo...)
|
![]() |
![]() |
#170 |
cracker
Data rejestracji: 22.06.2005
![]() |
oj, coś nie mogę przeedytować mojego ostatniego posta... ekhm... faktycznie byłm zmęczony - machnąłem się we wzorze /(podstawa_systemu^liczba_cyfr)-1/, tego '-1' być nie powinno /w tym wypadku wynikiem nie była liczba kombinacji a maksymalna wartość - należy uwzględnić także wartość zerową/. Ale generalnie liczba lat się zgasza
![]()
Deus ex machina Ostatnio zmieniany przez Deus : 07.11.2005 o godz. 12:18 |
![]() |
![]() |
#171 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2005
![]() |
No to fajnie...Może poczekam =D A tak na serio to szukam wlasnie w eMule jakichś kluczy...
|
![]() |
![]() |
#172 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2002
![]() |
Dzięki Marekzi. Twoja instrukcja jest ok. Wszystko działa wyśmienicie.
|
![]() |
![]() |
#173 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.09.2004
![]() |
Miło mi to słyszeć
|
![]() |
![]() |
#174 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.12.2005
![]() |
POMOCY!!!
Mam problem z UFO aftershock: robię wszystko tak ja ktu piszecie i nic, starforce zawsze wywala, że mam wsadzić płytkę. ![]() z góry thx |
![]() |
![]() |
#175 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2004
![]() |
Witam,
nie wiecie czy jest cos nowego na splinter cell'a CT co sprawi ze odpali nie tylko raz przy dobrych wiatrach?? bo (przynajmniej u mnie) jak odpalil sie raz,to po restarcie kompa wiecej juz nie dalo rady go uruchomic.A probowalem z dt4.0 i sfn. |
![]() |
![]() |
#176 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.09.2004
![]() |
Cytat:
Najlepiej odinstaluj grą, sfclean/sfdvrem, i instalacja od nowa wg mojej instrukcji. Musi odpalić - a to wiem stad, że już kilka razy słyszałem takie zrezygnowane głosy "nie pójdzie, nie da rady..." - a potem "Hurra... - to takie proste". Z doświadczenia wiem, że ok.90 a może i 99% niepowodzeń przy odpalaniu SCCT tą metodą to błędy ludzkie (zwykłe pomyłki typu brak restartu w określonym miejscu). Dopuszczam mozliwość niepowodzenia spowodowanego konfiguracją sprzętową (i to jest ten 1%) - choć się z takim przypadkiem nie spotkałem. Powodzenia. |
|
![]() |
![]() |
#177 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.12.2005
![]() |
![]()
Gdzie znaleźć ten SFcure driver
![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Cytat:
-edit- Wpadł mi ostatnio w ręcę oryginał Prince Of Persia T2T DVD SF 3.6 ... Ze znajomymi zrobiliśmy poprawny obraz no i postanowiłem sprawdzić czy gra jest tak dobrze zabezpieczona ![]() Jako, że mam win XP bez SP2 postanowiłem zawalczyc bez SFCure i tym podobnych... a Alcohol tradycyjnie wykładał się krzycząc o nieprawidłowy klucz ![]() Metoda sprawdzona przeze mnie i działa w 100%: 1. Wyłączamy komp i odpinamy wtyczki zasilania od wszystkich napędów optycznych. 2. Instalujemy grę z wirtuala DAEMON Tools 4.00HE (po czym będzie wymagany restart) 3. Uruchamiamy grę i po krótkim sprawdzaniu zabezpieczenia SF pasek postępu przejdzie do końca - po czym cieszymy się grą ![]() Gra się uruchamia absolutnie zawsze. Niestety nie mogłem sprwdzić jak radzi sobie SFNightmare zamiast fizyczne odpinanie czytników gdyż mam w chwili obecnej tylko czytnik CD (brak DVD) a czytnik ten nie przeszkadzał zabezpieczeniu i niezależnie czy z nim czy bez gra sie uruchamiała ( w sumie ciężko by było odpalić DVD w CD-Romie to zabezpieczenie się nie czepiało ![]()
ghost_mode (at) wp . pl ![]() Ostatnio zmieniany przez Ghost_mode : 11.12.2005 o godz. 15:57 |
|
![]() |
![]() |
#179 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.12.2005
![]() |
A czy komuś w przez wymienione tutaj sposoby udało się odpalic Cold War, u mnie wywala żebym włożył płytę do innego napędu, aha jak odepnę fizycznie napędy jest ok
![]() Paweł |
![]() |
![]() |
#180 |
Banned
Data rejestracji: 04.12.2005
![]() |
Co do POP TTT to trzeba odłączać napędy bo np. mój LG 8526B (cdrw) i LiteOn 1653S (DVDRW) nie pozwalały na włączenie gry nawet jak je wyłaczyłem programikiem sfnightmare (najnowszym) a nawet jak wyłaczyłem napędy i kanał ATA w menedżerze urządzeń Windowsa :-(
Oczywiście używałem DT4 HE |
![]() |
![]() |
|
|