Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Starforce- metoda bez usb (https://forum.cdrinfo.pl/f11/starforce-metoda-bez-usb-57215/)

STARFORCEISSHIT 09.10.2005 09:11

Skoro jest tak z BiA to i moze z panzers phase 1 i phase 2? czy wie ktos czy jest wogule taka mozliwosc?

Diabolique 09.10.2005 03:14

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Mialem dac znac jak mi poszlo z odpaleniem Splinter Cella w wersji snake za pomoca sfcure.
No wiec... jak mi poszlo... odpalilem :serdusz:

zrobiłes wszystko wg. NFO? czy musiales kombinowac? zdaj relacje bo niedlugo moja kolej :\

pablocoo 09.10.2005 00:10

Mialem dac znac jak mi poszlo z odpaleniem Splinter Cella w wersji snake za pomoca sfcure.
No wiec... jak mi poszlo... odpalilem :serdusz:

Diabolique 08.10.2005 19:56

uaktualnią SF, zablokuja DT4, a chlopaki od DT zmontuja cos ze znow bedzie dobrze i kolo sie zamyka. cos a'la blacklisted w Alcoholu. USB coraz blizej juz za 40 zeta :P

Deus 08.10.2005 14:41

jest jeden problem - nie istnieje sposób na pełne ukrycie driverów - jak znam życie chłopaki od SF w następnych poprawkach do swojego cuda dodadzą 'coś' anty DT4 i ten sprzęt o którym jest ten temat. W najgorszym scenariuszu będzie tak:
-ci moi bracia po fachu /co z tego, że stoją po 2 stronie barykady - to nadal crackerzy... tylko, że ci 'dobrzy' ;) / znajdą dosyć szybko matodę - to bardzo prowdopodobne;
-wydadzą poprawki do środowiska /do wszyskich wersji/;
-autorzy gier i programów uaktualnią środowiska do SF i przy ich pomocy wygenerują uaktualnione pliki wykonywalne, które podczas pierwszego uruchomienia po uaktualnieniu gry uaktualnią drivery SF
-autorzy zablokują możliwość gry na sieci poprzez kopie nie posiadające najnowszego patcha /tego z uaktualnionym SF/
-... i będziecie musięli jak porządni ludzie kupować przez pewien czas oryginały ;)
ja na miejscu chłopaków od SF tak bym to załatwił - napewno nie musieliby długo przekonywać swoich klientów do zrobienia update'a. Ale jak już pisałam to najczarniejszy scenariusz - jeśli ktoś z w\w będzie mniej konsekwentny - nie będzie problemu...

marekzi 08.10.2005 14:03

@diabolique; dokładnie tak, wejdź w menadżer urządzeń - kontrolery IDE/ATA i w
zakladce sterowniki patrz jakie je masz. Powinny być zwykle
windowsowskie, żadne nVidia czy inne. Zainstaluj zwykle
windowsowskie:wejdz na sterowniki kanalu IDE we wlasciwosciach
sprzetu, daj Aktualizuj sterownik i wybierz sobie standardowy kontroler
IDE.
@ nie_realny; t*****t.net - szukaj.
@ Starfuck, STARFORCEISSHIT; DT 4 miał być we wrześniu i jest cicho. O ile mi wiadomo , będzie oparty przynajmniej częściowo na sf-cure. Ale kiedy?

pablocoo 08.10.2005 12:35

Cytat:

Napisany przez STARFORCEISSHIT
ohhh yeah!!! :D:D::D mozgi od DT napewno cos wymysla :D::D:D trzymam za nich kciuki :P a propo zalatwiam sobie Bia 2 na necie pisza ze jzu grali etc ( pisza ze wystarczy napedy odlaczyc disable nod no i SFcure :) )

Heh, z Brother in arms: earned in blood calkiem dali ciala :D
Gra dziala bez zadnych problemow i tego shitu starforce'a z cra*kiem od czesci 1 :D

STARFORCEISSHIT 08.10.2005 12:08

ohhh yeah!!! :D:D::D mozgi od DT napewno cos wymysla :D::D:D trzymam za nich kciuki :P a propo zalatwiam sobie Bia 2 na necie pisza ze jzu grali etc ( pisza ze wystarczy napedy odlaczyc disable nod no i SFcure :) )

Starfuck 08.10.2005 11:57

Cytat:

Napisany przez Diabolique
Ja rownierz zaopatruje sie w nowy obraz :( jesli nadal nie bedzie dzialać to kupuje przejsciowke na USB.

proponuje poczekac na DT4, ma rozwiazac "problem ze SF3", a release ma sie ukazac w Pazdzierniku wiec juz niebawem. ||

nie_realny 07.10.2005 23:35

Cytat:

Napisany przez marekzi
Ukazał się też patchPL, który ponoć działa z wersją ITWINS.

pozesz podac linka nie_realny@op.pl

Diabolique 07.10.2005 22:20

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Nie lepiej parę złoty dołożyć i kupić oryginał ;)

nie, z tego wzgledu ze wyjdzie jeszcze kupe gier z SF.

Cytat:

Napisany przez marekzi
Wersja z PT (ITWINS) działa, ale nie jest łatwo ją uruchomić. Podobno na Nforce 2 też idzie po zmianie sterowników na Microsoftu.

znaczy ze drivery do PCI, IDE itp. maja byc z windy a nie od nvidii? bo w NFO jest cos na ten temat.

marekzi 07.10.2005 22:09

Wersja z PT (ITWINS) działa, ale nie jest łatwo ją uruchomić. Podobno na Nforce 2 też idzie po zmianie sterowników na Microsoftu. Moja dawno ściągnięta wersja nie działa z sfcure, niestety. Dlatego nie polecam eksparymentów z innymi wersjami - są czasochłonne.
Ukazał się też patchPL, który ponoć działa z wersją ITWINS.

PIOTR34 07.10.2005 21:24

Cytat:

Napisany przez Diabolique
Ja rownierz zaopatruje sie w nowy obraz :( jesli nadal nie bedzie dzialać to kupuje przejsciowke na USB.

Nie lepiej parę złoty dołożyć i kupić oryginał ;)

Diabolique 07.10.2005 16:44

mikas 06.10.2005 20:53

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Wysłałem ;)

Wielkie dzięki , Reputka poszła ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:33.