Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Starforce- metoda bez usb (https://forum.cdrinfo.pl/f11/starforce-metoda-bez-usb-57215/)

Szarki 26.10.2005 18:42

Czy może ktoś z was tutaj wruchamiał Wormas 4 Mayhem jeśli tak to w jaki sposób ???

-mullen- 28.10.2005 18:20

Dzisiaj zacholowałem Trackmania Sunrise i mam problem.
Nie da sie jej odpalić!!!!!! qrwaaa próbowałem juz z: StarForce Nightmare v1.12, StarFuck i SF_Anti_File_System_Blocker
POMOCY niech ktoś wypisze w punktach jak to uruchomić :wsciekly:

andros 29.10.2005 15:04

splinter cell chaos theory

Chcialem was poprosic o pomoc.Mam wersje splinter cell-a CT 4.14GB.Zainstalowalem gre tak jak jest to opisane na forum zrobilem obraz format mdf.Po zainstalowaniu wlaczam ten program anti file system bloker chowam wirtualne napedy programem virtual cd hide.Odpal gre czekam kilka minut (weryfikacja plyty)i mowi mi ze mam niewlasciwy klucz.Prosze pomozcie mi .Z gory dziekuje:)

andros 29.10.2005 15:18

PS
zapomnialem dodac ze robiac obraz w nowym alcoholu wlaczylem emulacje RMPS.Czy jesli mam jeszcze daemona to mam go wywalic??

adrian414 29.10.2005 15:19

Witam. Moze mi ktos wyslac pliczek nfo od wersji SCCT co ma 4.18 GB ?? Bodajze iTwins bo iTWINS dziala na bank bo juz ja wlaczalem ale odinstalowalem i wywalilem przez przypadek plik nfo z serialem :/ Z gory dzekowa

pablocoo 29.10.2005 16:26

Cytat:

Napisany przez andros
Chcialem was poprosic o pomoc.Mam wersje splinter cell-a CT 4.14GB.Zainstalowalem gre tak jak jest to opisane na forum zrobilem obraz format mdf.Po zainstalowaniu wlaczam ten program anti file system bloker chowam wirtualne napedy programem virtual cd hide.Odpal gre czekam kilka minut (weryfikacja plyty)i mowi mi ze mam niewlasciwy klucz.Prosze pomozcie mi .Z gory dziekuje:)

Masz XP z SP2?
VirtualCDHide nie jest do Starforca. Odpal StarForceNightmare i daj 'disable cd' 'disable node' i wylacz fizyczny naped w zaleznosci od tego, jak masz go podpietego (jesli na drugim kanale to dajesz 'disable ch2', jesli nie to szukasz konkretnego przycisku odnoszacego sie do twojego napedu). Wtedy odpalasz sf anti file system blocker i gra powinna ruszyc.
BTW. Obraz robiles sam z oryginalnej gry i wpisujesz oryginalny serial?

andros 29.10.2005 17:04

mam XP i SP2

wlasnie chodzi oto ze kupilem gre na allegro miala to byc oryginalna wersja ale okazalo sie ze jest to kopia tak wiec nie mam oryginalnego klucza.Mam 2 nagrywarki i jeden naped.Wszystkie odlaczylem wyjalem tasme itd.jesli sa wszystkie odlaczone to tez musze wybrac w sf jakas opcje ktora wylaczy channel1 lub2 czy juz nie trzeba tego robic.Czy moze wystarczy tylko disable node i cd??

andros 29.10.2005 17:08

Ps

jezeli mam podpieta pierwsza nagrywarke cd (zworka jest na master)czyli w sf mam wylaczyc master tak?? jesli nie to czy moglbys mi to wytlumaczyc.Z gory dziekuje

pablocoo 29.10.2005 18:01

Jesli odpinasz recznie napedy, to chyba nie trzeba.
Ale problemem moze byc ta plytka. O ile oryginalna plytke da sie odczytac na tyle, zeby moc odpalic przez sfcure, o tyle po nagraniu obrazu na plyte mysle, ze wiekszosc informacji przepada.
Sprobuj sciagnac STAD plik mds (nr 3, LeatherFace) i sprawdz PM...

andros 29.10.2005 18:15

wlasnie go sciagnalem ale nie mozna go zamontowac jako obraz chyba dlatego ze ma 1 plik mds.Jesli nie to oco chodzi??

andros 29.10.2005 18:21

i co to jest PM??

pablocoo 29.10.2005 18:26

Musisz skopiowac stary i zmieniac mu nazwe na taka, jaki ma twoj plik mdf z obrazem.
PM to jest wiadomosc prywatna
PPP to jest post pod postem, uzywaj opcji 'edytuj'

andros 29.10.2005 18:38

YEAH!!!!!!!!!!! splinter cell CT uruchomil sie dzieki twojej pomocy!!!!.Wielke dzieki za to.Cos czuje ze dzisiaj nie bede spal:)

P!otrek 29.10.2005 20:18

:\ Próbuje uruchomić SCCT wydaje mi się że robie wszystko wg. przepisów ale kończy się na tym że wprowadzony klucz nie odpowiada płycie umieszczonej w napędzie. Co zrobić? Mam zestaw na P4 i chipie Intela. SCCT par snake.

PIOTR34 29.10.2005 22:13

Cytat:

Napisany przez andros
wlasnie chodzi oto ze kupilem gre na allegro miala to byc oryginalna wersja ale okazalo sie ze jest to kopia tak wiec nie mam oryginalnego klucza.

Ja bym to zgłosił gdzie trzeba.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:56.