Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Starforce- metoda bez usb (https://forum.cdrinfo.pl/f11/starforce-metoda-bez-usb-57215/)

RAFAELLO14 25.10.2005 15:10

rutek jakiego cra*ka dajemy i jakiego patha :ysz:

wit-git 25.10.2005 14:41

Panowie niemooge odinstalować sterowników IDE od nvidii , tzn. odinstaluje ale po restarcie niemoge zainstalować windowsowych. Wyskakuje monit że sterownik nie jest dla tej platformy i w menadżerze zadań widnieją dwa znaki zapytania. Czy można pobrać z kądś stery windowsowskie? Mam Abita nf7 i bartona na nim. :| :ysz:

YanKEs 23.10.2005 14:59

Sposob pablocoo dziala (post nr 74) !! Odpalilem tak The Suffering Ties That Bind. Tylko ze musialem odlaczyc recznie nagryware ( jesli wam nie chce pujsc to sprobujcie odlaczyc napedy ). Kolejnosc wg. schematu pablocoo. Dzieki za pomoc :piwo:

rutek87 23.10.2005 10:46

LUUDZIE DZIAŁA!! Prost sprawa!! Dajemy tego cracka i instalujemy path 15A i wszystko!! Star force kiśnie!!

rutek87 23.10.2005 10:27

Acha mam nową wieść... nie trzeba włączac mini image może być wszystko normalnie ale myślę że ten cracka jest walnięty czy coś.. może zobaczycie .. z megagames?

rutek87 22.10.2005 19:12

Chłopaki teraz wasza kolej... tak o... bierzemy mini image.. odpalamy go.. w daemonie (musi byc na zielono czyli all options on) poczym programem VirtualCDHide ukrywamy dyski... i tu zaczynają się schody.. bo jest tak... nie ma juz weryfikacji płyty ale gra się odpal .. naraz biały ekran i błąd krytyczny,,, jest już bliżej niż dalej ale trza coś skombinować... POMOŻECIE?? :)

Koro 22.10.2005 14:17

Mój sposób na działanie Trackmanii Sunrise (i pewnie innych StarForce'owych gier też)...

[Procesor AMD Athlon 64, płyta oparta na nForce4]

1. Instalujemy WinXP Service Pack 2

2. Instalujemy Daemon Tools 3.47 (najnowsza wersja) [ponoć działa też na Alcoholu]

3. W zaleznosci od posiadanego procesora sciagamy odpowiedni pakiet:

32-bit --> http://www.toya.net.pl/~cj_koro/plik...orce_32bit.rar
64-bit --> http://www.toya.net.pl/~cj_koro/plik...orce_64bit.rar

(64 bit - np. AMD Athlon 64, lub Sempron 64)
(32 bit - wszystko inne :) )

[KONIECZNIE WYBIERZ WERSJĘ POD SWÓJ PROCESOR!!!]

4. W przypadku, gdy posiadamy Chipset nForce i zainstalowane sterowniki IDE od nVidii, musimy je odinstalować -> klikamy prawym na "Mój komputer" -> Właściwości -> zakładka "Sprzęt" -> "Menedżer urządzeń" -> "Kontrolery IDE ATA/ATAPI" -> aktualizuj sterownik i wybieramy standardowy sterownik Windows (KONIECZNE DO DZIAŁANIA - BEZ TEGO NIE RUSZY)!!!

5. Po rozpakowaniu pliku z punktu 3 otwieramy folder "sfcure..." i uruchamiamy plik "!setup.bat", dodajemy informację do rejestru i ponownie uruchamiany komputer.

6. Instalujemy grę z zamontowanego obrazu

7. Uruchamiamy grę, aby zainstalowała sterowniki StarForce'a, wpisujemy CD-KEY (oczywiście pokaże nam, że mamy złą płytę - wychodzimy)

8. Z folderu "sfcure..." uruchamiamy plik "!start.bat"

9. Z folderu sfn uruchamiamy program SFNightmare.exe

10. Wybieramy Disable CD oraz Disable node

11. Uruchamiamy grę

12. Cieszymy się widokiem :D

13. Jeśli gra nie działa nadal sprawdzamy czy robiliśmy wszystko po kolei

14. Jeśli robiliśmy wszystko po kolei, a gra nadal nie działa, musimy wyłączyć w BIOSie nasze fizyczne napędy CD i DVD

15. Jeśli to nie działa, to albo coś źle zrobiłeś, albo po prostu masz pecha i gra nie pójdzie... :(

Wszystko sprawdzone przeze mnie na procesorze AMD Athlon 64 - działa bez wyłączania dysków w BIOSie

Wiem, że opis się powtarza, ale generalnie ciężko było mi znaleźć opis pod moją konfigurację (A64 + nF4), więc postanowiłem napisać wszystko sam :) Pozdrawiam i życzę miłego giercowania :)

STARFORCEISSHIT 22.10.2005 10:26

czec jutro bede mial oryginala Blitza 2 :D::D slyszalem ze on ma SF . poprobuje z tym ^^

rutek87 21.10.2005 08:21

No to dzięki thx może odpalę pro cycling manager beż potrzeby odłączania cdromów wtedy napiszę wam to ! Zobaczymy ok 16 jak wrócę ze szkoły!

PIOTR34 20.10.2005 21:17

Cytat:

Napisany przez pablocoo
SFcure driver = SF Anti File System Blocker

No tak :piwo: w tym temacie jestem zielony ;)

pablocoo 20.10.2005 21:12

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Nie daleko spada jabłko od jabłoni, zwracajcie uwagę na linki nie ma tam bodajże "SFcure driver" ale możesz poszukać TU

SFcure driver = SF Anti File System Blocker

EDIT: Spoko @Piotr :piwo: , kolega rutek tez nie wiedzial, bo pytal dwa razy o to samo.
Linkow szukaj we wczesniejszych postach

PIOTR34 20.10.2005 20:03

Cytat:

Napisany przez rutek87
No dobra ale czy da się tak zrobić aby nie trzeba było odłączać napędów>?? No i tehn problemik popróbuję to odpalić ale za chiny nie wiem skąd to pościągać... ?? ???

1.SFcure driver
2.Starforce Nightmare
3.SF Anti File System Blocker

Nie daleko spada jabłko od jabłoni, zwracajcie uwagę na linki nie ma tam bodajże "SFcure driver" ale możesz poszukać TU

rutek87 20.10.2005 18:40

No dobra ale czy da się tak zrobić aby nie trzeba było odłączać napędów>?? No i tehn problemik popróbuję to odpalić ale za chiny nie wiem skąd to pościągać... ?? ???

1.SFcure driver
2.Starforce Nightmare
3.SF Anti File System Blocker

Diabolique 20.10.2005 18:36

Cytat:

Napisany przez rutek87
HOHOwidze że wy tak nie robicie a pro cycling manager zabezpieczony jest star forcem więc czy sądzicie czy wasz sposób będzie na niego dobry??

halo, czy to temat o SF? tak!:] wiec dlaczego mialby byc ten sposob zly?

btw. ja odlaczam napedy recznie + poprzez SN

rutek87 20.10.2005 17:06

HOHO panowie.. na początku Gratulacje za częściowe pokonanie starforc'a ale mam pytanko... mam gierkę Pro cycling manager.. i .... można ją uruchomić ale trzeba odłączać cdromy.. widze że wy tak nie robicie a pro cycling manager zabezpieczony jest star forcem więc czy sądzicie czy wasz sposób będzie na niego dobry??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:33.