![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
High Definition Dyskusje poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji materiału HD (Blu-ray, HD DVD) |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#76 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2009
![]() |
działają wam powiekszenia screenow z poradnika? jak ktos by mial je poprosze o linka lub jakies namiary... image shack nie dziala...
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#77 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawdziłem losowo 4 obrazki - działają.
![]() |
![]() |
#78 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.03.2008
![]() |
Witam. Poradnik jest niby dla posiadaczy kart Nvidii, ale ja mam pytanko dla posiadaczy kart ATI. Otóż zauważyłem że w końcu można na nich odtwarzać pliki h.264 poziom (level) 5.1 wraz z DXVA!!!.
![]() ![]() Sterowniki: Catalyst 9.2 agphotfix. Karta (moja) HD 3450 agp. 480p@5.1 - 11 ref frames = działa! 720p@5.1 - 8 ref frames = działa! 1080p@5.1 - 4 ref frames = działa! Oczywiście ograniczeniem jest ilośc klatek referencyjnych. Jak na razie sprawdzałem na 1080 i więcej sie nie da, ale na pozostałych pewnie też. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oczywiście teoretycznie akceleracja powinna działać z najnowszymi sterownikami do ATI również na tych kartach. Po prostu nie chciałem opisywać czegoś, z czym nie miałem styczności/ktoś mnie nie upewnił.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Bywalec
![]() |
Sorki wielkie ale za wcześnie na fanfary
![]() Oczywiście level 5.1 pozwala na wiecej klatek referencyjnych, a podałem ograniczenia dla 4.1. Mó błąd ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
Może to będzie lekki offtop, ale nie chcę zakładać nowego tematu. Otóż brejdak cioteczny (szpaner) zakupił sobie TV LCD Samsunga 46'' oraz wypasionego laptopa Acera z grafiką 9600M GT, 4GB Ramu ddr3, procek 2.27 c2d, dysk 320GB i Vista Home premium i po zainstalowaniu k-lite, gdy zrobi klonowanie obrazu po HDMI na TV [albo po prostu da obraz tylko na TV] to obraz w filmach HD na TV się przycina. Po prostu nie ma tej płynności tak jakby transfer mu nie wyrabiał przez kabel. Na laptopie wszystko działa okey. Kolega mi zwrócił uwagę, że chodzi o skalowanie obrazu na TV ewentualnie może to być wina jeszcze kabla, bo to wszystko leci przez tani kabel ActiveJeta 1.8m za 30zł :-) Spotkaliście się z czymś podobnym ?
![]() |
#82 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Acery to tanie notebooki - nie maja nic wspolnego ze szpanerskim sprzetem ;-)...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Nie to, co MSI Wind, nie M@X?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Tez nie. Nawet po customach. Spzanerskie notebooki to MacBooki i ASUSy Lambo co najwyzej ;-)...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
acer ferrari, tez
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
co jak co, ale na laptopa 5K bym nie wydal tylko po to, aby podłączać go do 46'' TV i oglądać filmy :-)) i z tym problemem niestety nie wiem co mam poradzić :-/
![]() |
#87 | |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#88 |
Bywalec
![]() |
Jeśli dekodujesz jakikolwiek format w całości na karcie, to procek może byc słabiutki. W przypadku h.264 Gdzies wyczytałem, że nawet z 900Mh pójdzie. Z VC-1 nie jest tak różowo bo większość kart NVIDII nie dekoduje go w całości, więc trzeba mocniejszego procka. Ale nie wiem jakiego. Dopiero najnowsze to potrafią, te z VP3. Mpeg-2 DVD to oczywiście bajka. Natomiast Mpeg-2 1080p też potrafi dać w kość. W VP3 usprawniono obsługę tego formatu, więc obraz też jest w całości dekodowany na karcie.
Więc jeżeli celujesz w h.264 i czasami mpeg2 1080p, to prockiem bym się nie przejmował ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
OK, przetestowałem na karcie 9600GT najnowsze CoreAVC. Zaimplementowana tam technologia CUDA rzeczywiście czyni cuda...
![]() ![]()
![]() |
#90 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.09.2009
![]() |
Nie wiem czemu ale nie widzę screenów. Podałby ktoś linki?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|