Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.02.2005, 20:54   #541
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Prosze

P.S. Zetoxa byl szybszy
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-ff.png  

Ostatnio zmieniany przez andy : 16.02.2005 o godz. 20:56
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.02.2005, 23:28   #542
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez gallus
Teraz to już na sto procent wracam do IE - [ http://www.hacking.pl/news.php?id=4726 ]
Swego czasu czytalem wypowiedsz jakiegos szefa z MS ktory wyraznie dal do zrozumienia ze IE nie bedzie np obslugiwac przegladania w panelach bo tego nikt nie uzywa a wiec jest zbedne.

Dla mnie to wystarczajacy powod aby nigdy nie wracac do IE.

PS
Szkoda tylko, ze trzeba miec IE aby uzywac windows update
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.02.2005, 23:53   #543
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez @ndy
Czy jest mozliwosc zeby w TM ustawic tak aby otwierane strony z linkow, ulubionych itd. nie stawaly sie aktywnymi panelami??
możesz odptaszyć, to zaznaczenie z rysunku.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-tm.png  

Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 16.02.2005 o godz. 23:59
Zetoxa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.02.2005, 23:57   #544
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam wszystkich, dołączę do tematu aktualnie używam 2 przeglądarek IE i Mozilla 1.7.2, dlaczego? wolę w 100% korzystać z Mozilli jednak nie mogę ponieważ dostaję komunikat "Przekroczono limit połączenia" ustawiłem sobie w Mozilli komendę about:config i tam wybrałem "network.http.connect.timeout" zmieniłem na 300 i nic to nie zmieniło zna ktoś radę na ten problem.

@Gallus
Jest takie rozszeżenie Configuration Mania czy jakoś tak i ono ma opcje które wyświetla strone informującą ze strona sie nie załadowała i możesz ponownie załadować strone.

Sciągnołem to rozszerzenie ale gdzie je wgrać? "confmania-1.05.2004110501.xpi"

Z góry dziękuję.

Ostatnio zmieniany przez PIOTR34 : 16.02.2005 o godz. 23:59
PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.02.2005, 00:06   #545
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Zetoxa nie znalem tego dodatku ale wlasnie go zainstalowalem zamiast 2 innych ktore do tej pory uzywalem i jestem bardzo zadowolony. Niestety jedna rzecz nie dziala i nie wiem czy nie da sie tego zrobic w TM czy tez u mnie jest cos namieszane.

Prosty przyklad, w mailu dostaje 10 linkow i klikam w nie jeden po drugim i chce aby otwieraly sie jako nowe panele w FF. Czyli 10 klikniec i mam 10 paneli. Niestety pomimo roznych kombinacji nie dziala.

Zdaje sie tez cos sie gryzie z minimize to tray bo jak FF jest schowany do traya to nie otwiera linkow kliknietych np w mailu.
Stary 17.02.2005, 00:08   #546
BD
Team Member
CDRinfo VIP

A juz dziala - cos sie gryzlo z innym dodatkiem bo jak go odinstalowalem to zaczelo dzialac.

Podoba mi sie TM bo zalatwia 2 inne dodatki (Tabbrowser Preferences i Tab Clicking Option).
Stary 17.02.2005, 00:11   #547
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez PIOTR34
Witam wszystkich, dołączę do tematu aktualnie używam 2 przeglądarek IE i Mozilla 1.7.2, dlaczego? wolę w 100% korzystać z Mozilli jednak nie mogę ponieważ dostaję komunikat "Przekroczono limit połączenia" ustawiłem sobie w Mozilli komendę about:config i tam wybrałem "network.http.connect.timeout" zmieniłem na 300 i nic to nie zmieniło zna ktoś radę na ten problem.

@Gallus
Jest takie rozszeżenie Configuration Mania czy jakoś tak i ono ma opcje które wyświetla strone informującą ze strona sie nie załadowała i możesz ponownie załadować strone.

Sciągnołem to rozszerzenie ale gdzie je wgrać? "confmania-1.05.2004110501.xpi"

Z góry dziękuję.
ustawienie na 300 to mało, gdzieś czytałem , że pomogło dopiero kilka tysięcy.
rozszerzenie instalujesz z menu Plik/otwórz plik i wskazujesz konfmanie :cool:
Stary 17.02.2005, 01:29   #548
PIOTR34

@Zetoxa dzięki wielkie, IE pójdzie w śmietnik

Stary 17.02.2005, 12:28   #549
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez PIOTR34
@Zetoxa dzięki wielkie, IE pójdzie w śmietnik
Kolejny nawrócony
Stary 17.02.2005, 13:56   #550
PIOTR34

Cytat:
Napisany przez MacGyver
Kolejny nawrócony
Męczyłem się z IE przez pół roku, ale już tylko wspomnienie po nim pozostało (Wyciołem dziada z systemu) jestem HAPPY. Jeszcze raz dziękuję wszystkim

Stary 17.02.2005, 17:01   #551
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@Piotr32 a po co go wycinales?? Nie bedziesz mogl skorzystac z WinUpdate, konnekt moze miec problem. Bo wtyka kIEview korzysta z bibliotek IE. Tak samo jest z GG wymaga zainstalowanej przegladarki IE.
Stary 17.02.2005, 17:16   #552
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez @ndy
@Piotr32 a po co go wycinales?? Nie bedziesz mogl skorzystac z WinUpdate, konnekt moze miec problem. Bo wtyka kIEview korzysta z bibliotek IE. Tak samo jest z GG wymaga zainstalowanej przegladarki IE.
Zgadza sie IE nie mozna usunac z systemu bo jest uzywany przez wiele innych aplikacji oraz sam system operacyjny.

Niestety ale IE musi zostac w systemie. Mozna jedynie recznie usunac wszystkie ikony prowadzace do przegladarki i nie uzywac jej.
Stary 17.02.2005, 17:23   #553
PIOTR34

@ndy

nie korzystam z WinUpdate, zatrzymałem się na sp1. Sp2 nie jest mi do niczego potrzebny, nie każdy używa systemu po to by móc pogadać przez gg, zresztą jak dobrze pamiętam jak ostatnio wyciołem IE z systemu (rok temu) to mi tylko nie działał Norton System Works, którego defakto już też nie używam.

Edit:
Tak wogóle to zastanawiam się nad przesiadką na linuxa tylko trzeba troszkę na ten temat poczytać.

Ostatnio zmieniany przez PIOTR34 : 17.02.2005 o godz. 17:26
Stary 17.02.2005, 17:25   #554
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Bartek, można usunąć dość dużo z IE na poziomie instalki za pomocą nLite, mimo, że program ostrzega przed niespodziankami z racji usunięcia, to jednak pozwala to zrobić. Tak tez zrobiłem, nie mam win Update, nie używam GG, więc jest dobrze :cool: , ten Windows 2003 jest strasznie elastyczny nLite pozwala usunąć IE katalog i tu nawet nie ostrzega, natomiast ostrzega przy usuwaniu jądra IE, ale pozwala :cool:, a updaty mogę pobrać jako pliki, korona z głowy mi nie spadnie.

Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 17.02.2005 o godz. 17:29
Zetoxa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.02.2005, 17:28   #555
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez PIOTR34
@ndy nie korzystam z WinUpdate, zatrzymałem się na sp1. Sp2 nie jest mi do niczego potrzebny, nie każdy używa systemu po to by móc pogadać przez gg, zresztą jak dobrze pamiętam jak ostatnio wyciołem IE z systemu (rok temu) to mi tylko nie działał Norton System Works, którego defakto już też nie używam.
Nie obraz sie ale przez osoby ktore tak mysla pozniej szaleja wirusy i inne dziadostwa. Niestety Windows nalezy bezwzglednie aktualizowac w celu poprawy jego bezpieczenstwa.

Nie moge sie rowniez zgodzic z tym, ze instalacja SP2 uniemozliwa rozmowy na GG. Ja od samego poczatku mam SP2 i uzywam GG oraz wielu innych programow. Przyznam sie, ze z powodu SP2 nie mialem najmniejszych problemow z dzialaniem innych aplikacji czy tez uslug sieciowych.
Odpowiedz na post

Tagi
adblock, addon, chrome, dodatek, dodatki, firefox, google, js, kmeleon, noscript, opera, opera mini, opera unite, plugin, safari, vivaldi, wtyczka, wtyczki

Twoje uprawnienia: