![]() |
Czy m***243;g***322;by mi kto***347; powiedzie***263;, gdzie firefox zapisuje cookies i pliki tymczasowe ?
|
W ~/.mozilla/firefox
|
Cytat:
c\Documents and Settings\nazwa_uzytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\twoj.profil\Cac he\ a cookies w pliku cookies.txt pod adresem c\Documents and Settings\nazwa_uzytkownika\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\nazwa.profilu\ |
Dzisiaj ukaza***322;a si***281; publiczna testowa wersja nowej Opery oznaczonej numerem 9.20. Najciekawsz***261; nowo***347;ci***261; jest funkcja Szybkiego Wybierania.
Szybkie Wybieranie (Speed Dial) to nowy spos***243;b na zarz***261;dzanie ulubionymi. Na ka***380;dej pustej karcie przegl***261;darki wy***347;wietlana jest lista maksymalnie dziewi***281;ciu stron, kt***243;re najcz***281;***347;ciej odwiedzamy i chcemy mie***263; do nich jak najprostszy dost***281;p. Strony s***261; prezentowane w postaci miniaturek, pr***243;cz tego mamy mo***380;liwo***347;***263; skorzystania z nowego skr***243;tu klawiaturowego, ctrl+ numer strony z Szybkiego Wybierania. http://dobreprogramy.com/ Tak wyglada w praktyce: http://images20.fotosik.pl/175/9c414948c505287dm.jpg |
calkiem nieparaktyczne to speed dial
|
Dlaczego nie? Przy otworzeniu kazdej nowej zakladki sie pojawia :) Nie jest to jakis oddzielny panel.
Dla mnie super sprawa. |
ale to caly czas aktualizuje strone
|
Serio? :> Od kiedy?
Jak sobie ustawisz to ci bedzie aktualizowac. Standardowo w miniaturce bedzie ostatni refresh strony - dokladnie wtedy gdy ja otwieralismy. To nie sa rozwiazania robione w 10 min :) Wierz mi ;] Nie do konca chyba wiesz na czym to polega ;) |
mialem wczesna bete:) nawet tego tam nie szlo wylaczyc:)
|
Czy da si***281; zrobi***263; co***347; takiego.
Jak w IE otwieram plik doc albo pdf otwiera mi si***281; w oknie przegl***261;darki a w firefoxie jest pytanie czy otworzy***263; plik zewn***281;trznym programem czy zapisa***263; go na dysku. Czy mo***380;na ustawi***263; ***380;eby by***322;o tak jak w IE ? |
narzędzia>opcje>treść>typ plików, zarządzaj
|
Opera - pytanie.
Jezeli gdzies na stronie jest WPISANY adres innej strony (NIE LINK) zaznaczam go i moge wybrac "Przejdz pod ten adres". Jak zrobic, zeby karta z ta strona otwierala sie jako nowa? UWAGA Nie chodzi mi o: Narzedzia=> Preferencje=>Zaawansowane=>Karty i odznaczyc "Uzywaj biezacej karty". Dziala to takze na linki, a ja chcialbym ustawic to dla stron otwieranych poprzez zanzaczenie. |
Cytat:
Shift + Ctrl (Command na Makach ;) ) + Przejdz pod... = nowa karta w tle. |
Cytat:
|
u mnie ca***322;y czas otwiera i nie musia***322;em nic ustawia***263;
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:38. |