Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywne przeglądarki internetowe - newsy, problemy, porady... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywne-przegladarki-internetowe-newsy-problemy-porady-39686/)

Weron 02.01.2005 21:39

Cytat:

Napisany przez mallow
Witam!
Uzywam Thunderbirda do poczty... i nie moge wyslac maila z zadnego innego konta, niz to ktore skonfigurowalem jako pierwsze... w reszcie kont nie pytal mnie juz o serwery poczty wychodzacej... no i jak ja mam to zrobic, zeby wyslac spokojnie maila z inneo konta niz to "glowne" zeby nie pkazywal mi sie blad taki jak ponizej...

Musisz wejsc w ustawienia kont i tam pododawac.
Jak poszukasz to znajdziesz.Aktualnie nie mam go zainstalowane wiec nie powiem dokladniej jak to wyglada.

mallow 02.01.2005 21:40

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
zle podales maila to ci niewysle [co to za domena vp.pl :haha: ]

@pawel_k
ha ha ha :klnie:
... mail jest calkowcie dobry, a domena onetu :klotnia:

@Weron
mam dodany, ale niestety nie dziala... nie wiesz przypadkiem czy onet ma jakies szyfrowanie?

Weron 02.01.2005 22:37

Cytat:

Napisany przez mallow

@Weron
mam dodany, ale niestety nie dziala... nie wiesz przypadkiem czy onet ma jakies szyfrowanie?

W opcjach zobacz czy masz zaznaczone uzywaj TLS jesli dostepne.
Pisze to na podstawie mozilli ale thunderbird to w sumie to samo.Wiec tez powinno tak byc.

mallow 03.01.2005 15:44

mam tak ustawione ale niestety nie dziala ...

adixo 03.01.2005 16:21

A może chodzi o to że server onet wymaga uwierzytelnienia ?

mallow 03.01.2005 19:37

ale Thunderbird caly czas mi sie laczy ze poczta.o2.pl ... nawet jak wysylam ze skrzynki onetu :blee:

Loczek 04.01.2005 16:07

Sluchajcie mam problem. jako klienta poczty mam Thunderbirda i kiedy np. w liscie mam zalaczony zalacznik i klikam na niego to otwiera mi sie strona ale nie w firefoxie ale w ie. Dodam ze firefox jest domyslna przegladarka. tak samo jest z gg, srronki otwieraja mi sie w ie a nie w firefoxie. Ktos ma jakis pomysl ??

gallus 04.01.2005 16:22

Cytat:

Napisany przez Loczek
Sluchajcie mam problem. jako klienta poczty mam Thunderbirda i kiedy np. w liscie mam zalaczony zalacznik i klikam na niego to otwiera mi sie strona ale nie w firefoxie ale w ie. Dodam ze firefox jest domyslna przegladarka. tak samo jest z gg, srronki otwieraja mi sie w ie a nie w firefoxie. Ktos ma jakis pomysl ??

spróbuj z tego opisu:
http://mozillapl.org/forum/ftopic10697-0.html

Loczek 04.01.2005 16:27

Gallus a co mi poradzisz na to ze czat mi nie chodzi i wiesza mi firefoxa ???

gallus 04.01.2005 16:40

Zainstaluj Jave od Sun'a :)

Loczek 04.01.2005 16:44

Gall i dalej otwiera sie w ie !!! i linki z gg i poczty.

gallus 04.01.2005 17:52

Cytat:

Napisany przez Loczek
Gall i dalej otwiera sie w ie !!! i linki z gg i poczty.

hmm, dziwne, u mnie to działało :blee:

Don Laser 07.01.2005 11:03

Poradźcie coś.
Bawiłem się motywami w FF i po uaktywnieniu jakiegoś - bodajże cos Big... dalej nie pamiętam , znikneły mi ikony, podział na zakładki : plik, edycja przejdź itd.
Są tylko nazywy tych załadek na białym tle, mozna w nie wchodzić ale okienko które sie otwiera zieje czarną plamą, to samo jest jak kliknę prawym klawiszem myszy w oknie. Na "macajewa" jak ktoś wie gdzie co jest mozna wybierać funkcję , ale w zakładce narzędzia gdzie powinny być "motywy" nie ma ich, są tylko rozrzerzenia. Pytanie jak przywrócić orginalny motyw wyglądu FF. ?
?
Podejrzewam że to jest gdzieś w folderze "Dane aplikacji" ale kurna nie wiem co wywalić, co zostawić :ysz: :rozwal:

Zetoxa 07.01.2005 11:31

... uruchom FF w trybie "safe mode" i odinstaluj ten brużdżący motyw, restart FF i powinno być wszystko OK.

smolik 07.01.2005 13:47

To ja mam taki problemik z FF:
Rozszerzenie FlashGot 0.5.5 instaluje mi się w języku niemieckim
a Tabbrowser Preferences 1.2.2 chyba po czesku.
Czy jest możliwość jakoś to zmienić??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:45.