Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywne przeglądarki internetowe - newsy, problemy, porady... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywne-przegladarki-internetowe-newsy-problemy-porady-39686/)

Predi 19.01.2005 21:03

ooooj podpadles maj3.... pisz o przegladarkach ;) kizio ma racje, powinienes napisac ze
" w chipie 2/2005
jest dodatek do firefoxa
wer.1.0 MozilliThunderbird" ;)

edit: @nimal - i bardzo dobrze, czasem jak sie ma modem to sie nie chce sciagac progsow chocby i mialy po 2, 3mb bo jak juz beda 2, 3 takie progsy to mialem godzine zabawy w slaczek od 1kb/s do 3kb/s z pauzami, a przeciez nie przeszkadzaj nikomu umieszczone na plytce, nikt i tak chyba nie kupi pisma specjalnie po jeden programik ;) ja to traktowalem jako mily dodatek i oszczedzenie czasu a teraz mi to wisi

maj3 19.01.2005 21:27

Cytat:

Napisany przez Predi
ooooj podpadles maj3.... pisz o przegladarkach ;) kizio ma racje, powinienes napisac ze
" w chipie 2/2005
jest dodatek do firefoxa
wer.1.0 MozilliThunderbird" ;)

masz racje a w PCWK 2/2005 jest wreszcie ten dodatek do firefoxa po polsku8 )
ps.jak ktos ma juz wer. angielska 1.0 to niech wersje polska instaluje w innym katalogu

andy 20.01.2005 09:17

Ilość załączników: 1
Czy ktos wie jak wylaczyc ten pasek wyszukiwania ktory jest na dole??

kizio 20.01.2005 09:19

a na ten czerwony X kliknac nie możesz?

nimal 20.01.2005 09:22

pasek wlaczasz kombinacja ctlr+f, wylaczasz klikajac x po lewej na dole :)

andy 20.01.2005 10:14

Ale mi chodzi zeby to wylaczyc wogole! Rozumita nie..?? :)

nimal 20.01.2005 10:15

nie chcesz miec mozliwosci wyszukiwania w tresci strony? LOL - odwazny jestes :D nie da sie, ale wylacz kzyzyiem i dopuki nie wcisniesz ctrl+f sie nie pojawi

kizio 20.01.2005 10:16

Ja nie kapuje naciskasz na ten kwadrack i dopoki nie nacisniesz CTRL+F to sie to nie pokaze
nimal byłeś szybszy :) :piwo:

andy 20.01.2005 10:31

Cytat:

Napisany przez kizio
Ja nie kapuje naciskasz na ten kwadrack i dopoki nie nacisniesz CTRL+F to sie to nie pokaze
nimal byłeś szybszy :) :piwo:

Ale wystarczy ze nacisne jaki kolwiek klawisz i sie pokazuje ten pasek i chce szukac ej literki:\ Ehh Ale nie da sie tego jakos wylaczyc na stale zeby sie wcale nie uruchamialo??

nimal 20.01.2005 10:33

cos w configu sie skopalo :\
przegladnij ustawinia takze w about:config i we wtyczkach czy nie ma czegos podejzanego
alog wyintaluij z kozeniami (razem z configiem - to trzeba recznie) i zainstaluj ponownie
bo normalne toto nie jest
aha - i wylacz klawisze stale w windzie bo moze masz cos tu walniete...

andy 20.01.2005 10:40

Klawisze trwale mam wylaczne.
I mam takie rozszerzenia:

• Fireftp_pl
  • flashgot
  • Jmage Toolbar
  • Adblock
  • Tabbrowser Extension PL
  • Download Status Bar PL
  • Auto Copy
  • Minimize to try pl
  • Configuration Mania PL
  • SpellBound ( Sprawdza pisownie )

Zetoxa 20.01.2005 11:41

...sądzę, że któreś rozszerzenie bruździ, napewno nie Adblock nie Flashgot i nie TBE, za inne nie ręczę , musisz popróbować.

tomqoo 20.01.2005 12:17

Cytat:

Napisany przez @ndy
Ale wystarczy ze nacisne jaki kolwiek klawisz i sie pokazuje ten pasek i chce szukac ej literki:\ Ehh Ale nie da sie tego jakos wylaczyc na stale zeby sie wcale nie uruchamialo??

To MZ taka funkcja FF. W opcjach -> zaawansowane -> musisz wyłączyć opcję "Włącz obsługę mechanizmu 'Znajdz wprowadzając'"

Nie pomnę, jak to jest w wersji ang., jest to w zaawansowanych druga opcja od góry.

--
Tomqoo

andy 20.01.2005 13:10

@tomqoo wielkie THX :piwo: Właśnie o to mi chodziło. :)

andy 21.01.2005 13:50

Cytat:

CERT Polska opublikowało raport na temat bezpieczeństwa przeglądarek internetowych. Jako główny czynnik oceniający bezpieczeństwo przeglądarek uznano kwestie luk systemowych, zaś w samym raporcie uwzględniono cztery najbardziej popularne obecnie przeglądarki.
I nie mowcie ze IE jest bezpieczna przegladarka!!!!

Wiecej pod TYM linkiem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:44.