Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywne przeglądarki internetowe - newsy, problemy, porady... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywne-przegladarki-internetowe-newsy-problemy-porady-39686/)

Matievoo 22.01.2005 22:39

Cytat:

Napisany przez woitas
ściągnąłem przeglądarkę K-Meleon 0.9 (oparta na silniku gecko).
właśnie ją testuję.
muszę przyznać, że jak na tą wersję sprawuje się dobrze.

potestuję i zobaczymy...

Nawet ta przeglądarka przyzwoicie wygląda ;)
Jak ją oceniasz ???

na przyszlosc cytujac wywal obrazek /edited by Majonez

woitas 22.01.2005 22:56

spox.
tylko wywala się bracikowi, kiedy wychodzi z czata na onecie (java).
a tak poza tym - szybkość genialna.
operka pod tym względem ma narazie.
jutro się pobawię dogłębniej, to zobaczę.

BD 22.01.2005 23:14

Cytat:

Napisany przez Predi
no wlasnie..... linki w outlocku sie normalnie otwieraja a z gg w ie :|
podejrzewam ze to po prostu gg kochane tak ma i tego nie zmieni... ale moze kto wie?

Winne jest GG a rozwiazaniem jest instalacja nowszej wersji GG i po klopocie.

Predi 23.01.2005 14:21

Cytat:

Napisany przez nimal
moze teraz gg na sensowne alternatywy podminic :>

w sumie to nic takiego ono nie robi zeby je wywalac.... chociaz moze kiedys

andy 23.01.2005 15:47

Kolejny spadek popularnosci IE :) Wiecej

epol 23.01.2005 18:12

Ilość załączników: 2
Zainstalowalem sobie po formacie Thunderbirda v1 (dodatek do Firefoxa ;) ). Wszystko pieknie, skonfigurowalem go, ale po ponownym wlaczeniu sypie komunikatami jak w zalacznikach, wiec wzialem uruchomilem jeszcze raz instalator i znow bylo pieknie do ponownego uruchomienia programu. Co mam z tym fantem zrobic?

Zetoxa 23.01.2005 22:15

... prawdopodobnie, gryzie ci się jakieś rozszerzenie z wersji polskiej w wersji angielskiej w FF albo TB.

kontestator 24.01.2005 09:24

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... jesli chcecie mieć w Firefoxie taki pasek postępu wczytywania strony www jaki występuje w Operze to zainstalujcie ten plugin z załącznika

scignałem ten plik ale nie wiem gdzie go włożyc aby caczeło działać:/

Zetoxa 24.01.2005 09:42

menu Plik\Otwórz plik pokaż ten .xpi i zainstaluj, zrestaruj FF i już.

epol 24.01.2005 12:58

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... prawdopodobnie, gryzie ci się jakieś rozszerzenie z wersji polskiej w wersji angielskiej w FF albo TB.

TB byl oryginalnie PL, A FF to wersja MOOXa z pl menu.

Zetoxa 24.01.2005 13:09

Ilość załączników: 2
... no właśnie, jednak moox jest angielski i to może być wyjaśnienie, a spróbuj zainstalować normalną 1.0 PL i zobacz co bedzie z TB.
-edycja-
nie wiem czy znacie to rozszerzenie, nazywa się "paranoja" :serdusz: i służy do szybkiego wyczyszczenia FF z przeglądarkowego śmietnika, łącznie z hasłami i pamięcią stron, mnie sie spodobał. Po zainstalowaniu należy wyciągnąć kłódkę na pasek przycisków z menu Widok\paski narzędzi\dostosuj.

Majonez 24.01.2005 21:15

trochę tu posprzątałem żeby wątek był bardziej czytelny
mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa za usunięcię jego postu - to wszystko dla dobra ogółu

mam także propozycję dla kilku osób aby zajęły się stworzeniem takiego mini kącika alternatywnych przeglądarek
miałoby to wyglądąć jak minifaq - jeden post w którym zbierało by się pytania i odpowiedzi + mininews - aktualności ze świata konkretnych przeglądarek

co Wy na to - ja zaraz zajmę się resztą postów bo jeszcze nie wszystko przeglądnąłem i podrzuce jakby to miało mniej więcej wyglądać

sobi1 26.01.2005 17:07

Firefox i panel

Ilość załączników: 1
Witam
Kiedys w Firefoxie nowe panele po kliknieciu srodkowym przyciskiem otwiera sie "w tle". Ale musialem od nowa zainstalowc system i teraz po kliknieciu srodkowym przyciskiem na linka,panel z tym linkiem staje sia aktywny.
Jak zrobic zeby panel otwieral sie w tle? Co zmienic w ustawieniach?
Pozdrawiam

pablocoo 26.01.2005 17:29

Narzedzia =>Opcje => zaawansowane => odznacz 'przenos nowo otwarte panele na pierwszy plan'

sobi1 26.01.2005 17:47

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez pablocoo
Narzedzia =>Opcje => zaawansowane => odznacz 'przenos nowo otwarte panele na pierwszy plan'

...no tak tylko nie widze takiej opcji u siebie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:22.