![]() |
heh, jeszcze się człowiek finalną wersją nie nacieszył, a tu nowe idzie pełną parą:)
Jednak poczekam do jutra na oficjalną alphę :szczerb: |
A ja tam sie ciesze, chociaz alfy nie rusze. Poczekam w tym przypadku na finalna wersje:) (od bet mam foobara;)
Troche przez ten obrazek sie forum rozjechalo (w 1024x768) |
Popracowałem na tym nie cały dzień i wywaliłem wpizdu :taktak: niema jak sprawdzony FF niech będzie sobie dziurawy, niech atakują mnie hakiery-ale tu wiem ocb :spoko:
|
Cytat:
|
Cytat:
:D:haha::rotfl::sciana: :hahaha: |
|
Jak szybko zaimportować zakładki z FF do Opery ??? nazbierało mi się tego trochę :taktak: i nie wiem jak.jest tylko import z IE
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Mi zawsze działa :]
|
Cytat:
:haha: |
Ja bym powiedział, że FF to już religia :) Fanbojów masa i to tych chamskich najwięcej :< Powiedz, że Opera nie działa to zaraz dostaniesz 10 linków do instalatora FF. sic
|
Niby tak, ale niesmak pozostawal:) A teraz ani bannera ani nic:)
|
We wczesnej operze trzeba było płacić za nie_oglądanie_bannera_ na_jej_pasku_ narzędzi. I to wszystko. Nikt nikogo nie zmuszał do płacenia. Zresztą można było poradzić sobie z tym bannerem bez opłaty i legalnie.
edit a wyglądało to mniej więcej tak: http://cybernetnews.com/wp-content/u.../opera-7.1.jpg |
Faktycznie, dziwna "otoczka" wokół Opery się zrobiła.
Ja używam FF mimo, że jest wolniejszy od Chrome'a i IE, pewnie też od Opery, bo mi bardziej odpowiada. AdBlock jest świetny i jakoś lepiej to wszystko funkcjonuje niż w pozostałych. Jak będzie płatny, to ucieknę najprędzej do Chrome'a. |
Opera to chyba jakaś religia, obserwuję to od początku, jak jeszcze trzeba było z to płacić... :\
|
Wcale nie przesadza - ile ma opera w tej chwili? Chyba przebiła już 10% udziału w rynku. A możliwość synchronizacji pomiędzy operką, a jej mobilną wersją przysparza jej coraz więcej nowych. Podobnież będzie też wersja mobil FF, ale trochę późno się obudzili...
|
z tymi tłumami to bym nie przesadzał:sciana:
|
To ludzie przejda na opere/safari lub w ostatecznosci zostana przy ie. Opera wyciagnela wnioski z placenia za przegladarke - po usunieciu odowiazkowych oplat, znalazl(znalezieniu) sie sponsor strategiczny i ludzie zaczeli do niej ciagnac tlumami.
|
Jeżeli faktycznie zaczną być płatne, to możesz mieć (niestety) rację.
|
Płatne rozszerzenie początkiem końca popularności firefoksa ?
http://vbeta.pl/2009/12/13/dodatki-d...sa-beda-platne |
Web2PDF Converter 1.1
Cytat:
|
Dostępna aktualizacja Chromev. 3.0.195.33
|
OneWeb demonstrates the power of XMPP inside the browser
Cytat:
|
No dobra moze zle zauwazylem, wramach tego unite jest share i inne
I jeszcze mam taki problemik maly (duzy:) Jest jedna stronka, ktora chce dodac do include, tak aby opera ja otwierala (www.adverts.ie) ale za cholere nie moge tego zrobic przez include (nie wiem jak ten fragment powinien wygladac), a nie chce usuwac tego slowa advert* z exclude. Ktos zna rozwiazanie? |
share? a wg Ciebie czym jest Unite?
Poza tym nie tak łatwo włączyć unite - trzeba naprawdę chcieć. Przede wszystkim zarejestrować się na opera.com. Bez tego możesz przeglądać zasoby innych (jeśli Ci na to pozwolą). Także przypadkowych ludzi\wycieków danych czy cokolwiek nie ma. |
Tu nie tylko Unite ale share, cos tam do pobierania mediow i jeszcze pare udoskonalen doszlo:)
|
Cytat:
Cytat:
|
czy w dalszych wersjach będzie unite zapewne zależy czy się przyjmie...
twórcy opery ciągle szukają rozwiązań by przyciągnąć (unite, widżety...) ukazała się już 10.2 alpha:D i jest z unite domyślnie wyłączonym |
Jak komu...
Chociaż wiesz co to jest? Słowo 'jakieś paskudztwo' sugeruje, że raczej nie... |
Miałem 10.0 ale przez aktualizację wgrała się wersja 10.10, pokazał się dymek i kliknąłem...
Czegoś nie wiem czy będą teraz dwie gałęzie Opery ? Bo wersja 10.2 moim zdaniem też będzie z "Unite" więc nie ma raczej wyboru. Poza tym wyłączam i nie ma, nie gnębi, [OT] nie to co "nowe" gg... [/OT] Tak Reetou, czyli nieprzydatne... :) |
Cytat:
|
wersja 10.0 -> bez unite
wersja 10.1 -> z unite jeśli nie chcesz korzystać z "unite" instaluj wersje bez->10.0 :sciana: |
Cytat:
Zaś wraz znową wersją musiałem jakieś paskudztwo wyłączyć "Unite" ... |
Nowa Opera 10.10
http://get4.opera.com/pub/opera/win/...0_in_Setup.exe |
Cytat:
|
przeinstalowales FF, ale czy przypadkiem profil z Twoimi ustaiwniami nie pozostal?
test trzeba by zrobic na czystym FF z nowym profilem |
Witam
Otóż kilka dni temu [chyba] cos naknociłem i mam problem z niektórymi rzeczami, które są we flashu. Na przykład po otwarciu onetu, po prawej badz lewej stronie jest taki pasek z pogodą, walutami, notowaniami... a u mnie tylko taka ikonka wczytywania i tyle.. i stoi... w ogóle nic nie jest ładowane. Mam zainstalowanego Adblocka, ale wyłączałem go i było tak samo. Usuwałem i instalowałem plugin flashha i jest tak samo, przeinstalowałem FF [mam najnowszego 3.5.5] i jest tak samo... i już załamuje ręce.... dziwi mnie to wszystko bo na przykład youtube działa ... dodam, że jak otwieram stronkę przy użyciu IE TAB to działa bez zarzutu. Czy ktoś miał coś podobnego ? |
Wydano pierwszą betę rozszerzenia Weave Sync
http://grzglo.jogger.pl/2009/11/16/weave-sync-1-0b1/ Cytat:
|
Daj znać - czy znalazłeś i czy pomogło.
A tak BTW - domyślam się, że nie rozważasz raczej zmiany klawiatury, to może przemapuj sobie jakiś klawisz? :idea: |
Problemem jest moja klawiatura, która nie ma prawego alta... :D Dzięki jou, poszukam ;)
|
Domyślnie lewy alt+s w większości forumowych skryptów wysyła posta.
Do "ś" jest prawy alt (Alt Gr). Poszukaj, bo było, tylko odwrotnie - pisałem w tym temacie jak to włączyć (bo od którejś wersji FF ten skrót stał się wykorzystywany przez przeglądarkę, ale nie do "ś"), podając znalezione w googlach rozwiązanie. |
Wie ktoś jak zmienić skrót w firefoxie (alt+s), który uniemożliwia mi pisanie postów np tutaj na forum z literką "ś" ? Nie wiem dlaczego, ale gdy próbuję wpisać tą literkę, skrót ten działa mi jak enter i publikuje post..
|
Cytat:
Nie warto. Choć nie powiem, wywarł na mnie pewne wrażenie. |
Cytat:
Już raz, chyba pisałem:hmm:, ale opis swojego konta masz jak "talala":haha: Pasuje do Twoich wypowiedzi:taktak: Nie będziemy Cię przekonywać, bo po co:rotfl: |
|
A Tobie / Wam nie?
|
Cytat:
Lub tez zaimportuj z Opery i Safari do FF. No prosze, zrob to. Ja nie umiem wiem, ze jestem L*A*M*E*R*, ale bardzo sie staram. |
Tobie?
|
Firefox Portable daje rade :>
|
Masz racje:)
|
Bo nie masz. :nie:
Kwestię upgrade'u załatwia się ustawieniem odpowiedniej opcji w menu. Import polega na podmianie folderu z profilem. I w ogóle współczuję. :glaszcze: |
Firefox wku**** mnie dokumentnie i zostal raz na zawsze usuniety z moich komputerow!
Zarowno z Maca jak i PieCa! Nie dosyc, ze sie upgreaduje bez pozwolenia i wyboru czasu, to na dodatek pada jak chce i kiedy, nie moze znalsc strony i ogolnie jest do dupy! O ile Safari i Opera zachowują sie normalnie i rozsadnie, to FF zawsze ma jakies fochy. Na dodatek nie umiałem importować i eksportować nic z FF. I nie przekonujcie mnie ze nie mam racji. Używałem FF 3 lata. Wiec wiem. Adieu FF - na zawsze. |
Opera (może poza tym jednym) nie potrzebuje dodatków. Jest firmowo doskonała ;)
|
No ten przydatny dodatek, to chyba jasne, że jest do FF. Do Opery nie ma przydatnych dodatków. :>
|
Tobie kasowało.
Mi z kolei dubluje. Opera to ZŁO. |
Do FF czy Opery?
Pomijam export i synchronizację, bo to pierwsze jest niewystarczające, a drugie potrafi szwankować (miałem kilka razy sytuację, kiedy kasowało mi wszystkie zakładki). |
Ale ten dodatek jest już od lat, bardzo wielu lat. :rotfl:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przydatny dodatek do FF :czytaj:
|
Operka 10.01 Final do pobrania przez autoupdate:)
|
Cytat:
|
Aga,możesz dziada spokojnie wyinstalować:spoko:
|
Cytat:
|
@Agusia Google nie działa? ;p
http://www.adobe.com/products/acrobat/acrrmanager.html |
Zaktualizowałam FF do wersji 3.5.4 i pojawiła mi się informacja, że muszę zaktualizować Adobe Flash Player, ponieważ ten który jest stwarza zagrożenie dla stabilności przeglądarki. Kliknęłam na "tak" i zainstalował mi się dodatkowo dodatek Adobe DLM. Co to jest i czy jest w ogóle potrzebne ? Oprócz tego, przycisk "opcje" jest przy tym dodatku nieaktywny.
|
Wystarczy raz w tygodniu spakować sobie folder z C:\Documents and Settings\twoja_nazwa_usera\Dane Aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles o nazwie (u każdego innej) losowe_znaki.default i backup zrobiony. :tak!:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/2109 |
a na filmach widziałem, że to robią aparatem
i dla pewności jeszcze en face mucha nie siada :spoko: |
Cytat:
|
najlepiej profil kopiować ręcznie:spoko:
|
ja juz wiem jaki byl problem... dosc dziwny... mianowicie jak tylko robię kopie ustawien FF przy uzyciu mozbackup 1.4.9 to owszem cos sobie zapisuje do pliku. Jednak jak to przywracam to juz zarowno pod w7 32bit/64bit coś się kopie i są to ustawienia rozszerzeń. Zakładki są skopiowane prawidłowo, tak samo jak hasła. Jak zainstalowałem FF od podstaw i recznie dodatki to jest w porzadku. Ostatnio w ogóle MozBackup się totalnie popsuł w stosunku do FF jak i TB :-/
|
Z tych to tylko Noia Extreme używam - działa bez problemu pod win 7 i Shiretoko (firefox 64bit)
|
korzystam z tego samego profilu Firefoxa,
zarówno z poziomu XP jak i siódemki, żadnych problemów, ale mam siódemkę 32-bitową:sciana: a spróbuj skompatybilizować za pomocą Nightly Tester Tools. |
A czy ktoś spotkał się z problemem takim, że na xp 32bit dodatki do firefox'a dzialaja bez zarzutu, a na win7 x64 już się nie odpalaja ? Chodzi mi o flashgot, stylish, ie tab oraz o motyw noia extreme :| czy moze ja naknociłem coś :D
|
Na pewno miesza dodatek Kaspersky URL advisor. Wyłączenie go spowodowało skrócenie czasu pierwszego uruchomienie FF do ok 20 sek, ale to i tak długo :(
|
Ja naprawiłem, a Ty zepsułeś...:sciana:
|
Cytat:
ZŁO. FF też. |
Cytat:
:peace: |
Cytat:
|
Dobra, wyłączę dodatki, zrestartuję kompa i zobaczę. Potem zrobię to samo i wyłączę Kasperskiego.
|
Cytat:
Aga spróbuj jak pisze Ritek, usunąć cały profil. |
Cytat:
|
To wyłącz Kasp na moment i sprawdź.
|
Kaspersky to ZŁO.
Przymulacz. |
Cytat:
|
Na pewno można, bo u mnie efekt nie występuje. Owszem, pierwszy raz uruchamia się dłużej, ale to jest ok. 10 sekund, nie kilka minut. Tylko co można zrobić? :hmm: Najpierw trzeba znaleźć źródło problemu: nic nie pisałaś o konfiguracji kompa, może brakuje zasobów? Ja bym zrobił też test i pozbył się chwilowo dodatków do FF - może któryś szuka jakiś aktualizacji i blokuje pełny start FF? Zawsze można polecieć też hardcorem i zdezinstalować przeglądarkę w całości, zacząć od początku obserwując efekty. Oczywiście format C też można || Ale najlepszym rozwiązaniem IMO jest przejście na lepszą przeglądarkę ;) Wszyscy powinni wiedzieć jaką :)
|
chyba strasznie zabagniony profil, pani doctor,
moje pierwsze uruchomienie to kilkanaście sekund:sciana: |
Korzystam z FF 3.5.3 i mam pewien problem, ciekawa jestem, czy występuje tylko u mnie czy to przypadłość tej przeglądarki. Otóż, gdy włączę komputer i uruchomię FF po raz pierwszy trwa to koszmarnie długo - nawet kilka minut. Kolejne uruchomienia przeglądarki bez problemu - odpala się szybko. Można coś z tym zrobić ?
|
oj, niegrzeczny Microsoft:sciana:
http://vbeta.pl/2009/10/19/mozilla-b...we-wtyczki-ms/ |
Teraz chyba podziałało. Potestuję tę Operę z filtrami Reetou, ale pewnie i tak wrócę do Liska.
|
Niezupelnie glowny katalog opery:)
C:\Users\Administrator\AppData\Roaming\Opera\Opera tu sie wrzuca ten plik. |
zostaw te operę w spokoju:sciana:
pisał rychu, że to zło, no pisał:sciana: |
Nie rozumiem za bardzo jak to aktywować. W readme było, żeby wrzucić do głównego katalogu z Operą. Tylko co później? Przyznaję, że się do tego nie przykładałem, miałem nadzieję na taką łatwą integrację jak AdBlock z Firefoksem (instaluję, wgrywam filtry i nie muszę nic grzebać) :-).
|
Ilość załączników: 1
Dobra, zestaw moich filtrów.
Super na stronach po których na ogół łażę, nic się nie przedziera, a na innych, przypadkowych stronkach rzadko coś pożądanego blokuje radząc sobie nieźle z reklamami. |
TAK:) Ja nie bede przegladal wszystkich stron w poszukiwaniu tych niedzialajacych:) Jest fraza z google ad i dlatego blokuje - usuwa sie fraze z bloka i nie wraca do tego.
|
Cytat:
|
Na specjalne zyczenie kolegi ponizej:)
Stronka http://www.wyspagier.pl po uruchomieniu gry, nie widac okienka z gra, po odblokowaniu wpisu z "ads" gra sie wyswietla, a dokladnie aby nie bylo nie scislosci "http://*/ads_*". Mysle ze teraz ladnie wyjasnilem Ci o co chodzi:) Teraz jest ok?:fiu: A tak filtry ze stronki http://www.portal24h.pl/ sprzed miesiaca. Tak samo dodanie slowa *advert* blokuje strone adverts.ie i za cholere nie mgoe sie tego pozbyc (poza usunieciem z urlfiltra, bo list include cos nie dizala, albo nie wiem jak dodac to strone tam) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:39. |