Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywne przeglądarki internetowe - newsy, problemy, porady... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywne-przegladarki-internetowe-newsy-problemy-porady-39686/)

BD 22.06.2006 16:46

Cytat:

Napisany przez Patrix
jak wylaczyc zawijanie tekstu w nowej operze ????

Zainstaluj Firefoxa i rozszerzenie Stylish. Następnie używając CSS możesz z każdą stroną zrobić cuda... Sam używam tego np. do odidiotyzowania Onetu i usunięcia komentarzy.

Patrix 22.06.2006 16:42

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
:P :P :P

co

Smartek 22.06.2006 16:32

Cytat:

Napisany przez MacGyver
ehm, ok... gdy zamknę wszystkie zakładki to natychmiastowo otwiera się nowa pusta z migającym kursorem w pasku adresu. Jak zrobić aby się nie otwierała :pytanie:

Nie zamykaj zakladek :)

MacGyver 22.06.2006 16:26

ehm, ok... gdy zamkn***281; wszystkie zak***322;adki to natychmiastowo otwiera si***281; nowa pusta z migaj***261;cym kursorem w pasku adresu. Jak zrobi***263; aby si***281; nie otwiera***322;a :pytanie:

IceManSpy 22.06.2006 16:26

Cytat:

Napisany przez Patrix
...
edit:
ta nowa opera mi rozp_ieprz_a stronki...chyba jeszcze poczekam z aktualka...

:P :P :P

Patrix 22.06.2006 15:11

Ilość załączników: 1
jak wylaczyc zawijanie tekstu w nowej operze ????

edit:
ta nowa opera mi rozp_ieprz_a stronki...chyba jeszcze poczekam z aktualka...

Joe_Doe 22.06.2006 13:23

w nowej Operze dzialaja filmiki na www.smog.pl

Arcadio 22.06.2006 07:08

Cytat:

Napisany przez Diabolique
kruca bomba, jak w tej 9 zapisywać w sposob normalny pliczki torrent? gdy chce cos zapisac na pulpicie, to odpala mi sie to w transferach. pomijam opcje "zapisz plik jako ... " bo nie o to chodzi :]

opera:config

Odchaczasz "enable" przy BitTorrent

Diabolique 21.06.2006 23:42

kruca bomba, jak w tej 9 zapisywa***263; w sposob normalny pliczki torrent? gdy chce cos zapisac na pulpicie, to odpala mi sie to w transferach. pomijam opcje "zapisz plik jako ... " bo nie o to chodzi :]

Qbi@k 21.06.2006 23:08

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Tak, ale to kwestia czasu zanim ktoś zacznie rzucać mięsem. Chyba, że opanujemy się.

To beda bany najwyzej ||
Bez przesady zreszta :spoko: Przynajmniej ciekawiej sie na forum dzieje ;)

IceManSpy 21.06.2006 22:58

Tak, ale to kwestia czasu zanim ktoś zacznie rzucać mięsem. Chyba, że opanujemy się.

Qbi@k 21.06.2006 22:57

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
gdyż ta rozmowa do niczego nie prowadzi!

Zawsze mozna obalic jakies bezpodstawne mity. A to juz dobry powod do prowadzenia takich rozmow.

IceManSpy 21.06.2006 22:54

Ja tam używam FF i jestem zadowolony (nawet bardzo). A chcę to wszystko krótko podsumować , gdyż ta rozmowa do niczego nie prowadzi!

Ogólna zasada jest taka, wg mnie, każdy chwali to co ma i to co używa. Kiedyś np wszyscy używali GG (przynajmniej jak mieli 1. kontakt z tą siecią) dopiero potem przerzucili się na inne komunikatory i jego chwalą a GG jest "be" lub "fu".

A co do Linuxa. Czemu go większość nie używa? Bo większość programów a zwłaszcza gier jest pisanych pod Windowsa. I minie sporo czasu zanim Linux przejmie pałeczkę pod Widnowsie.

Patrix 21.06.2006 22:51

Cytat:

Napisany przez BD
To ciekawe dlaczego nie jest instalowany... Nie zastanawiałeś się nad tym... Przecież ma zasadniczą przewagę na Windows - jest darmowy.

Ale Microsoft tak jak tepsa na naszym rynku - wbiło się w standard, jest oklepane i osłuchane, popularne, w szkołach jest windows
MS jest tak bardzo domyslny ze wszystko jest najpierw pod niego...w wielu przypadkach wylacznie.

Atut linuksa to na pierwszy rzut oka - darmowy system
ostatnio zrobił się tak darmowy że można /friko/ CD zamowić...
to jest nokautujący atut, reszty nie trzeba.

jeśli chodzi o firefoxa - może i dobry ja mam inne przyzwyczajenia, ale oni robia dzikie akcje...(skrypty, ktore nie pozwalaja wyswietlac strony pod IE- rotfl) nie przesadzajmy narzucanie instalacji tego to nie jest dobry pomysł...

Jeśli miałbym wybor kupno kompletu komputerowego z linuchema na pokładzie za mniejsze pieniądze to bym kupił...
tylko lolki w sklepach musza na to wpaść.

Myślisz, że reklama w media markcie (nie dla idiotow poza tym :D) ze system operacyjny dodaja gratis nie będzie działać :)

Funkcjonalność, funkcjonalność...widomo co jest bardziej - windows każdy opanuje - linuksa też...

Mała ciekawostka:
PIERWSZY system na moim PIERWSZYM kompie to był właśnie linuks :)
tym mogę się pochwalić

Qbi@k 21.06.2006 22:19

Cytat:

Napisany przez BD
Pytanie tylko po co Opera we wcześniejszych wersjach domyślnie zgłaszała się jako IE...

A zeby oszukac strony z wirusami/trojanmi itp. specjalnie pisanymi pod atak na konkretne dziury IE. Wtedy takie szkodniki uderzaja na Opere myslaca ze trafily na latwy lup ||
(To tylko moje domysly :spoko: )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:30.