Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywne przeglądarki internetowe - newsy, problemy, porady... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywne-przegladarki-internetowe-newsy-problemy-porady-39686/)

Zetoxa 24.11.2004 14:53

Ilość załączników: 1
masz flashgota w załączniku, działa bardzo dobrze :spoko:

siwy_mw 24.11.2004 14:51

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
odinstalowywuje Jave... i ściągam Sun 5.0

Jeszcze jedno pytanie...
Jak zrobić aby Firefox współpracował z FlashGetem??

dziala Ci ten programik ?

nimal 24.11.2004 14:23

a do tego sluzy "flashgot" - wtyczka do firefoz jest u nich na stronie ;)

CIAPEK 24.11.2004 14:21

odinstalowywuje Jave... i ściągam Sun 5.0

Jeszcze jedno pytanie...
Jak zrobić aby Firefox współpracował z FlashGetem??

siwy_mw 24.11.2004 14:12

Cytat:

Napisany przez nimal
jdk - java developer kit
jre - java runtime enviroment

wiec oczywiscie jre :)

dzieki :piwo:

nimal 24.11.2004 14:00

jdk - java developer kit
jre - java runtime enviroment

wiec oczywiscie jre :)

siwy_mw 24.11.2004 13:54

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... pod Firefoxa Ciapek zainstaluj javę 1.5.0 koniecznie, wersja finalna FF była optymalizowana z tą wersją javy, w sieci jest jeszcze dużo wersji 1.4.xx

a ktora zainstalowac J2SE 5.0 JDK czy J2SE 5.0 JRE :help:

oto link

CIAPEK 24.11.2004 13:51

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... pod Firefoxa Ciapek zainstaluj javę 1.5.0 koniecznie, wersja finalna FF była optymalizowana z tą wersją javy, w sieci jest jeszcze dużo wersji 1.4.xx

Zetoxa znasz moze linka do tej javy? z góry dzieki

@Pierwszy - win 2003 nie ma tej opcji

@Nimal - będę próbował

Zetoxa 24.11.2004 13:33

Pierwszy 24.11.2004 12:05

Ilość załączników: 1
@CIAPEK - spróbuj tak:

nimal 24.11.2004 11:48

beda klopoty :)
http://www.windowsitpro.com/Windows/...ows_38206.html
moze sie nie uda tak do konca :) ale wtedy sie bedziemy martwic ;)

nie wieadomo, ale mocno prawdopodobne ze to wlasnie wina avy - microshitowska jest naprawde do bani i uwielbi powodowac problemy

CIAPEK 24.11.2004 11:45

Cytat:

Napisany przez nimal
tak - wywal jave od microshita :)
java suna jest bardziej kompatybilna i szybsza, wiec jesli cos Ci muli to znaczy microshitowska ci gryzie :)

megaszybka odpowiedź :) cenie cenie to Nimuś ;)
ale! Jak to zrobić? Tamta Java Microsoftu nie jest nawet widoczna w dodaj/usun programy.

Ja nie wiem :( Czuje, że będzie problem.
pozdro

P.S.
Czy to wogóle na pewno wina Javy? :)

nimal 24.11.2004 11:34

tak - wywal jave od microshita :)
java suna jest bardziej kompatybilna i szybsza, wiec jesli cos Ci muli to znaczy microshitowska ci gryzie :)

CIAPEK 24.11.2004 11:29

bez jaj!! Mulący Firefox i Java Sun!

Skusiłem się zainstalować Mozille Firefoxa.
Gadając z jednym z naszych kolegów z forum zapytałem naturalnie o jave bo wiem, ze przeglądarki zewnętrzne muszą korzystać z jakiejś javy.
Naturalnie dostałem link do kobyły Sun'a.

Cholera jasna jak to się dzieje, że kiedy otworze jakąś stronkę (np. wp i jakiś poddział) gdzie jest dużo animacji/skryptów java to Mozilla mi ciągnie prawie 100% użycia procesora?!
Ta sama strona przy użyciu MyIE to użycie procka wręcz znikome.
Dlatego zawsze byłem zwolennikiem tzw. "Javy Microsoftu", którą ściągnąłem kiedyś dawno temu przy okazji kiedy nie mogłem wejść na czata i onet mi zaproponował ściągnięcie tejże Javy ok. 2 MB.

Więc pytam czy nie ma innej Javy tylko ta po******ona na max :klnie: Java Suna której installka ma ponad 10 MB i nie wiem po co (jest różnica 2 MB, a 10 MB).
Pamiętam jak kiedyś miałem Jave Sun'a zmulała na max i teraz też zmula.

Na pewno problem ten nie występuje przy bardzo szybkich komputerach. Z moim komputerem mimo to, że rakietą nie jest to jest wszystko OK.

Przetestowałem pare stron przy użyciu IE, a potem Firefoxa, który korzysta z tej powalonej Javy Sun'a i wnioski są tragiczne.

Firefox fajny jest, ale jeśli ma mi tak zmulać sprzęt to nie dzięki.
Kto to wymyślił, kto utrudnia tak prace, skoro można lepiej pokazał to microsoft ze swoją Javką i IE.

Macie jakieś pomysły?

andy 16.11.2004 20:05

@Don Laser a pamietasz jak M$ wypuscil latke na IE sorry do IE, a za jakis czas wyszla kolejna bo tamta wcale problemu ni rozwiazywala. Ale na ta pierwsza dlugooo sie czekalo.
A teraz mnie mocno pier**li IE. M$ zacznie reagowac jak procent uzytkownikow uzywajacych alternatywnych przegladarek bedzie bliski usytkownikom IE. Wtedy przejrzy na oczy ze ta przesiadka na inne przegladarki nie jest wcale tymczasowa, tylko stala. A kazde kolejne wypowiedzi szefow koncernu z Redmond na temat wyzszosci IE nad FF, Opera sa smieszne :haha: :haha: :haha:. A uzytkownicy uzywajace IE nie maja sklonnosci masochistycznych tylko sklonnosci amobojcze. ;)

Pozdro

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:51.