Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywne przeglądarki internetowe - newsy, problemy, porady... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywne-przegladarki-internetowe-newsy-problemy-porady-39686/)

revolver0 24.07.2015 14:34

Mam takie pytanie, poczta gazeta.pl włącza nową pocztę i tak się zastanawiam czy się "coś w prawie pocztowym nie zmieniło", chodzi mi o politykę prywatności itp. wiadomo kto, tą pocztą dysponuję... Jak coś proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu, tu napisałem bo pocztę przez przeglądarkę sprawdzam...

Zetoxa 24.07.2015 15:36

wolę pocztę Thunderbirdem odbierać, takie 15-letnie przyzwyczajenie :D
też dostałem maila od gazety, chyba będą się odpinać od gógla :taktak:

andy 24.07.2015 15:40

Gazeta nie ma poczty od Google?

grzeniu 24.07.2015 15:43

Po 13 latach z OE, mam netoperka 3 latka i nadal mnie wkurvia. Jakby mi kto dał nowego OE, to netoperka wywalam natentychmiast.
A maile w przeglądarce, to chyba masochistą trza być :sciana:

Zetoxa 24.07.2015 15:48

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1331225)
Gazeta nie ma poczty od Google?

ma, na gmailu.

revolver0 24.07.2015 18:11

tzn. albo się odłączysz albo masz po poczcie u nich... Mnie zastawia czy przypadkiem tam nie ma drugiego dna, np. żeby w razie podejrzenia łatwiej zdobyć dostęp do poczty ofiary...

joujoujou 24.07.2015 18:39

Tam też mam pocztę. Ale jedynie po to, by trzymać nicka. :fiu:

Berion 14.08.2015 19:38

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1324725)
YouTube Flash Player to rozwiązało problem

Musiałem założyć czysty profil i z uporem maniaka YT wymuszał na mnie HTML5, który ładuje się godzinami i rwie... Dziwne, musiało być jakieś magiczne ustawienie (webm na pewno miałem włączone) za to odpowiedzialne.

Pomógł ten dodatek. Dzięki. :)

Patrix 14.08.2015 19:40

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1331240)
Tam też mam pocztę. Ale jedynie po to, by trzymać nicka. :fiu:

to jakiś fetysz? k***a

andrzejj9 10.09.2015 09:29

Kolejna próba przejścia na nową Operę i.. pewnie znowu nieudana.. Ale..

- poradziłem sobie z oknem speed dial i nawet jakość to wygląda

- ścierpię układ ikon, które nie można w żaden sposób edytować po swojemu (podobnie jak wiele innych rzeczy)

- ale... muszę mieć jakąś sensowną możliwość dodawania zakładak (w KONKRETNE miejsce, do konkretnego katalogu, podkatalogu itp.). Domyślne rozwiązanie jest do dupy, ale są rozszerzenia. Tylko, że jak na razie niczego sensownego nie znalazłem...

Czy jest coś takiego?

To, czego chcę to proste - możliwość szybkiego dodania i wyboru miejsca zakładki, przeglądania już istniejących (z rozwijanymi - najchętniej kaskadowo - podfolderami) i.. ikonkę, którą mi to umożliwi. Czy takie podstawowe funkcje są już w nowej Operze możliwe..?

Berion 10.09.2015 10:42

Nie rozumiem po co się z tym męczysz. Opera 12 jest już zła? :P

Reetou 10.09.2015 11:08

A jest dobra? Wymieka na coraz to wiekszej ilosci stron....

Tylko dlatego, ze nie mam czasu na pelna migracje, mam w tej chwili jednoczesnie stara i nowa, co nie jest specjalnie wygodne.

Berion 10.09.2015 13:01

Tak tylko, że w pełni migrować się nie da. Jest za uboga...

Za rok może będzie dało się już używać Vivaldiego. Na waszym miejscu bym się wstrzymał.

andrzejj9 10.09.2015 19:36

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1335984)
A jest dobra? Wymieka na coraz to wiekszej ilosci stron....

Tylko dlatego, ze nie mam czasu na pelna migracje, mam w tej chwili jednoczesnie stara i nowa, co nie jest specjalnie wygodne.

Dokladnie.. na coraz większej ilośći stron działa słabo (lub w ogóle) włączając takie jak facebook. A z kolei nowej nie da się na tyle używać, żeby zrezygnować ze starej.. I też.. mam dwie.. (co nie jest w ogóle wygodne, bo ostatnio mam je non stop obywie otwarte..).

Ale kurde.. ta nowa jeszcze nie jest wystarczająco użyteczna.. Niestety tak samo jak Vivaldi

Berion 12.09.2015 22:31

Jak dwie to może zamiast nowej Opery, Firefox? ;p

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:13.