Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywne przeglądarki internetowe - newsy, problemy, porady... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywne-przegladarki-internetowe-newsy-problemy-porady-39686/)

ro29 17.05.2005 00:04

Witam !
Dzięki za wypowiedzi !
A co sądzicie o szybkości Opery 8 ?
Właśnie ją sobie zainstalowałem - od pół godziny testuję - według mnie chyba szybsza od FireFox - jak na razie denerwuje mnie trochę ten baner oraz fakt, że np. część stron wygląda inaczej niż w IE oraz otwiera się też inaczej niż w IE - ale może to kwestie przyzwyczajeń ?
Pozdrawiam
ro29

MariuszV 17.05.2005 00:41

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !
Dzięki za wypowiedzi !
A co sądzicie o szybkości Opery 8 ?
Właśnie ją sobie zainstalowałem - od pół godziny testuję - według mnie chyba szybsza od FireFox - jak na razie denerwuje mnie trochę ten baner oraz fakt, że np. część stron wygląda inaczej niż w IE oraz otwiera się też inaczej niż w IE - ale może to kwestie przyzwyczajeń ?
Pozdrawiam
ro29

Ja tez wlasnie niedawno zainstalowalem Opere 8 (bez banera) i moje wrazenia jak do tej pory badoz pozytywne, strony otwieraja sie szybko (moje wrazenie szybciej niz IE6, FF i Netscape 7.2 - wszystkich powyzszych uzywalem, co za niezdecydowanie ;)) jednak czasem sie nie odswierzaja nie wiem moze cos pogrzebalem w ustawieniach i przestawilem poczekam zobacze jak wyjdzie Netscape Navigator 8 i wtedy zdecyduje co wybrac :)
Narazie poki co bede uzywal Opery

P.S.
A moze ktos wie
problem polega na tym ze jak wchodze czasami na strone to musze ja recznie odswierzyc bo otwiera sie tak jakby z historii nie odswierzona?

smolik 17.05.2005 11:30

Cytat:

Napisany przez MariuszV
...

P.S.
A moze ktos wie
problem polega na tym ze jak wchodze czasami na strone to musze ja recznie odswierzyc bo otwiera sie tak jakby z historii nie odswierzona?

Nie wiem czy to pomoże ale spróbuj w Preferencjach--->Historia ustawić sprawdzaj dokumenty i pozostałe na zawsze.

Loczek 19.05.2005 21:22

No i sie doigralem :) chcialem usprawnic prace swojej przegladarki FF za pomoca programu FineTune, tylko ze teraz strony wogole mi sie nie laduja albo laduja sie bardzo powoli. Nie zrobilem backupu i dlatego pytam sie - czy jest mozliwosc powrotu do standardowych usawien FF, tak zeby byl czysty jak zla, bez zadnych sztuczek ? Probowalem odinstalowac FF, wywalilem potem smieci po nim i nic. Zainstalowalem przegladarke od nowa a tam stare ustatwienia i te same problemy. Pomocy !!

gallus 19.05.2005 21:30

C:\Documents and Settings\USER\Dane aplikacji\Mozilla - wywal i zainstaluj ponownie :)

ed hunter 19.05.2005 21:40

właśnie tak trzeba a folder FF z danych aplikacji kopiuje sobie raz na dwa tygodnie i ostatnio to mnie uratowało (wcześniej od wersji 1.0 zero problemów).

FF wykonał zakiś manewr (lub coś go ugryzło i wścieklizna tak częsta u lisów) i wszystko się zwaliło właśnie w danych aplikacji.

gallus 19.05.2005 21:50

Dlatego polecam wtyczkę bookmark backup - masz backupa zakładek i czego tam jeszcze chcesz wykonany codziennie :D

PS Czy wie ktoś czym szyfrowane sa hasła w pliczkach FF ??

Loczek 19.05.2005 22:22

dzieki gallus pomoglo :)

icemac 20.05.2005 11:42

a mi sie wywala czasami wtyczka ActiveX ???

mam ff1.4 na wingrozie2ksp4 z najnowszymi poprawkami

ro29 20.05.2005 18:20

Pytanie do użytkowników FF i Opery

Witam !
Ponieważ niestety szykuje mi się format C (reinstalka windowsa 98 - od trzech dni sypie mi się), to pomyślałem sobie, że przerzucę się może zdecydowanie na FF lub Operę. Obie już testowałem i mają wady i zalety w stosunku do IE.
A jedna rzecz w ogóle nie chce mi działać ( w IE też kiedyś nie działała, ale się naprawiło). Chodzi mianowicie o przeglądanie odwiedzonych stron w trybie offline - czyli historii - mam modem i b. często z tego korzystam.
I mam pytanie do użytkowników w/w FF i Opery - czy to powinno działać i ogólnie co mi doradzacie w moim przypadku (korzystam z modemu itd).
Pozdrawiam
ro29

Burak_PL 21.05.2005 08:54

miałem opere 8 cos sie sypło i przerzuciłem sie na ff1.4 i od dwóch tygodni wszystko ok :spoko:

andy 21.05.2005 13:55

Czym przekonać użytkowników Opery do Firefoksa? Tym .:P :)

t_e_l 21.05.2005 14:16

Cytat:

Napisany przez @ndy

mnie nie trzeba przekonywać bo jade od dawna na ff 1.02 (jeżeli dobrze pamiętam).
W porównaniu z Operą, Firefox chodzi szybciej i to jest duży plus :)

MariuszV 21.05.2005 20:47

Cytat:

Napisany przez @ndy

Jakos mnie nie prekonales....

Smartek 21.05.2005 21:33

Cytat:

Napisany przez @ndy

? czy ja czegos nie rozumiem, albo to jest beznadziejne? :>
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:12.