![]() |
Zainstaluj samodzielnie!
|
Ilość załączników: 1
|
Pojawiła się Opera 11.51 wprowadzając liczne poprawki mające na celu zwiększenie bezpieczeństwa i stabilności (w stosunku do v11.50)
|
Cytat:
|
Widzialem kiedys Opere u znajomego i odnosze wrazenie ze ktos tam u nich ma cos wspolnego z Jonnym Ive'em wychodzac z zalozenia, ze "Jesli cos nie jest absolutnie niezbedne, to nie jest w ogole potrzebne." ;-).
|
Obrażasz mnie!
|
Cytat:
|
Cytat:
W Operze wg. mnie nic takiego nie jest potrzebne, nawet nie mam zamiaru nic do niej dorzucać. |
Dlaczego błędu? To jest właśnie podstawowa zaleta Lisa.
@Pierwszy Są, ale niewygodne. Za wygodę uważam kliknięcie w ikonę przypiętą do paska i wybranie skryptu, którego nie chce widzieć na oczy (domyślnie blokowane są wszystkie). |
Cytat:
|
opera posiada klienta irc bez wtyk, możliwość zaznaczenia i otworzenia kilkunastu (ilu chcesz) zakładek - zaznaczenie pp myszy z crtl lub od do z shiftem i menu otwórz - kontrola nad zakładkami(?) i interfejsem imo też jest, adblock i noscript są - obsługa inna niż w ff pewnie dlatego niewygodna
|
//Przeniosłem ostatnie posty.
Nie znam Dragonfly, więc nie wiem jak ma się do FireBuga, powiem więcej ze mnie taki web dev jak z koziej dupy trąbka. Opera ma wbudowanego klienta mail, synchronizacje itd. Natomiast żadna bez wtyk nie ma takich funkcji jak wykonywanie screenów, pdf-ów, klient ftp, irc, otwieranie kilkunastu zakładek naraz zaznaczając linki i puszczając, kontroli nad zakładkami, interface'm itd. o tak prozaicznych rzeczach jak adblock, noscript i ghostery nie wspominając (implementacje w innych przeglądarkach są i/lub uboższe/niewygodne). Rozumiem, że nie każdemu to jest do szczęścia potrzebne, ale nie można wobec tego faktu przejść obojętnie. Chrome jest dosyć zamknięty, Opera olała sprawę i dopiero niedawno umożliwiła użytkownikom tworzenie wtyczek i dlatego FF jest w tej materii niepokonany. Przynajmniej na chwilę obecną. |
Mnie do Safari rowniez wtyczki zbedne ;-)...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Cytat:
Różnica jest taka, że mi w Operce, żadne wtyczki nie są potrzebne :P A do dev, masz od dawna wbudowany Opera Dragonfly :P |
Skoro nie korzystasz to żałuj, bo z nimi żadna Opera czy Chrome nie ma sobie równych. A tą sekundę dłużej to ja sobie mogę poczekać. ;]
Do dev to masz mnóstwo wtyk, podstawa to FireBug, potem zależnie od potrzeb również jego rozszerzenia. Validatorów to, u, Panie, mnogo. ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:48. |