![]() |
Patrix, weź się przyznaj co Cię męczy z tym szybkim wybieraniem...
|
Jakieś zmiany w szybkim wybieraniu ?
|
Opera 11.11 dostępna!
changelog aktualizowałem z v11.01 poprzez pomoc>>sprawdź dostępność aktualizacji i wsio ok |
Tak, dzięki :)
Nie mogłem tego namierzyć... |
O to chodzi?
opera:config#UserPrefs|Scale |
Dobra, poddaję się.. Wiem, że było (bo sam pytałem), wiem, gdzie było, wiem nawet kiedy mniej więcej było, ale nie mogę znaleźć..
Jak w Operze zmienić stałą wartość powiększania otwieranych stron? Ale przez Opera:config, bo chcę dać wartość 'nierówną', a takiej przez preferencje się nie da.. |
Ilość załączników: 1
Czytając wyżej wymieniony artykuł zainteresowałem się rozszerzeniem o nazwie BarTab.
Na swoim leciwym komputerku mam malutko ramu i otwieranie wielu kart(potrafiłem nawet ~120 jednocześnie) zabijało mi komputer. Działo się to dlatego bo karty ładowały się zaraz po uruchomieniu. Rozszerzenie BarTab pozwala wymusić ładowanie kart dopiero gdy na nie klikniemy - aktywujemy. Załącznik 57398 BarTab jest oficjalnie dla liska 3.x jednak modyfikując plik install.rdf możemy go zainstalować na wyższych wersjach. Jak na razie nie stwierdziłem żadnych błędów. |
@Patrix nie chodzi, że czar prysł bo prędzej czy później by to nastąpiło. Bardzo dobrze, że komuś udało się to obejść - powstanie pewnie łatka dzięki czemu Google Chrome będzie jeszcze bezpieczniejszy ;-)
|
Tu też piszą: http://niebezpiecznik.pl/post/exploi...e-chrome-0day/
Czar prysł ... :) |
Cytat:
--------------- Cytat:
|
to nie to
na swiezych ustawieniach to samo |
Moze skopiowales tez duzy plik historii? Odpal SpeedyFox'a do optymalizacja baz danych w FF.
|
a ja mam problem
mam netbooka z atomem x2 1,3ghz, 2gb ram dzis przeistalowalem z w7 na wxp problem jest z foksem, muuuuuuuuuuli sie jak cholera, nie jest to wina antywira bo ie chodzi normalnie, wylaczenie go tez nie pomaga. ustawienia przekopiowalem oczywiscie ma ktos jakies pomysly? zaraz sprawdze czy na golych jest to samo |
A ja tylko zabieram toolbara(bo na nim mam wszystkie zakladki) oraz dodaje nowszy urlfilter.ini i to mi starcza od kilku dobrych lat;)
|
Cytat:
lub posiłkować się softem - polecam TEN używam go od opery9 i jeszcze mnie nie zawiódł :spoko: przydatny przy przejściu na nową świeżo zainstalowaną wersje opery (oczywiście można to zrobić ręcznie ale poco) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:05. |