![]() |
Thunderbird sam pobiera ustawienia odnośnie pop, imap i smtp najpopularniejszych dostawców usług pocztowych.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 68490 |
Nie patrzyłem ponieważ nie przyszło mi do głowy nawet, że taki numer mogą odwalić, a webmaila traktuje jak dopust boży, więc nie zwracałem uwagi co mam tam w tej skrzynce. Zalogowałem się tylko po to aby wykluczyć wpisywany zły login/hasło.
|
A fakt, teraz przeczytałem, żadnego maila z supportu nie otrzymałeś, że ktoś CI się na konto próbuje "włamać"? Może być w spamie:(
|
Już napisałem, że działa. ;) Trzeba było włączyć rzekomo niebezpieczne aplikacje.
- - - O, to następna zagadka. Wysyłka nie działa. Arghhh! ;] smtp.gmail.com 587 TLS/SSL normalne hasło |
Biedron, musisz w panelu web włączyć protokół pop, pewnie masz wyłączony. Używasz uwierzytelniania dwuskładnikowego? Jeśli tak to musisz wygenerować token i ten token wpisać jako hasło do TB (sprawa jednorazowa). Od lat używam TB z kontem googla, działa bdb.
|
Teraz działa? Swoją drogą nerwicy idzie dostać z tym googlowym sposobem myślenia, że wszyscy użytkownicy to d*b*l*.
Mam nadzieje że określeniem "d*b*l*" nie obraziłem nikogo, chciałem tylko zobrazować tą sytuacje. O fajnie cenzura działa. |
Cytat:
|
Cytat:
Tu o tym napisali:( |
Dobra, wlazłem tam gdzie mi polecił revolver0 i widzę takie strachy: ;]
"Ktoś zna Twoje hasło. Logowanie zostało zablokowane przez Google." Ale nie widzę z kolei opcji ze screenshotu. - -- Znalazłem, teraz działa. Ale gówno z tego Google. ;] Za Chiny ludowe bym tego nie znalazł i się nie domyślił... Ciekawe tylko co mają na myśli: "aplikacje mniej bezpieczne", pewnie wszystkie inne niż Google'owe... :> |
To może za to nie działa
|
Cytat:
Cytat:
Włączony mam "POP dla całej poczty". |
Kurdę, jak znajdę dam właściwego linka:((
Mnie takie coś wywaliło musiałem tu zaznaczyć że zezwalam.... http://1.bp.blogspot.com/-8EpPZe_jvp...y-update-3.png |
Mi TB z googlemi ładnie się łączy. Gorzej mam z interią, co chwilę problem z hasłem. Obecnie testuję batmana. Zobaczymy czy się sprawdzi...
|
U mnie działa bez kombinacji...masz imap włączony?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:45. |