![]() |
Berionie w koncie googla zaznaczyłeś by łączyć się za pomocą "innych programów"? Klik
|
Postanowiłem dać szansę Thunderbirdowi i spiąć go z kontem Gugla. I jak zwykle ściana. ;) W ogóle nie chce się połączyć, twierdzi, że:
Cytat:
995 SSL normal password Przez www przyjmuje login i hasło, więc są na pewno ok (jak login próbowałem zarówno <nazwa>@gmail.com jak i <nazwa>). Takie same ustawienia w The Bat i działa... Ma ktoś pomysł co może być nie tak? |
Poczta o2 IMAP w thunderbidzie.
Ja mam inne problemy z TB. Mianowicie, jak wysyłam pocztę z załącznikiem to wyskakuje błąd, że nie udało się jej skopiować do wiadomości wysłanych. Mam dwie skrzynki w TB, o2 i gmail. Z gmailem nie mam problemów.
Ogólnie o2 dziwnie działa na TB. U znajomego, który też ma o2 i gmaila w TB (IMAP) |
przez weba też nie da się zalogować...
|
Może certyfikat stracił ważność i wystawili selfsigned? Zamieść jakieś obszerniejsze logi z procesu logowania do poczty.
|
Po mojej stronie problem to też nie jest, bo działało na TB przez lata ... WTF ? :(
Wysyłam normalnie przez to konto i dochodzi na inną skrzynię, POP nawala! |
Działa codziennie i bez problemów, więc raczej nie jest to problem samej domeny.
|
Ma ktoś pocztę w darmowej (starej) domenie @poczta.onet.pl ?
Od kawałka czasu nęka mnie Cytat:
Tu "chyba" też zauważyli: http://pocztaplus.onet.pl/pomoc/foru...ZvcnVtMDAxLmpz |
Jeśli masz na myśli pierwszy post, to czytałem to już wcześniej. Ale mi nie zależy na robieniu tego z poziomu programu, bo chcę ustawić automatyczne kopie z użyciem programu zewnętrznego (cykliczne wgrywanie na serwer ftp).
Zrobiłem zresztą na próbę z programu i jest mniej danych niż w całym wspomnianym katalogu, ale więcej niż w samym podkatalogu. Stąd wątpliwości. |
|
Orientuje się ktoś, czy chcąc zrobić kopię mailii w Windows Live Mail wystarczy skopiować zawartość folderu z nazwą konta (który znajduje się w: C:\Users\andrew\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail ), czy trzeba cały katalog "Windows Live Mail" ?
Teoretycznie wydaje się, że wszystkie maile są tylko w tym podkatalogu, ale nie jestem pewien odnośnie załaczników.. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czyli musi mi mieszać na serwerze?
|
Raczej tak.
To ktos jeszcze korzysta z POP3? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:45. |