Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Alternatywni klienci pocztowi (https://forum.cdrinfo.pl/f113/alternatywni-klienci-pocztowi-47135/)

woitas 07.02.2005 17:41

wiecie może, jak w the bat ustwić kodowanie wiadomości na utf-8?

cyki 07.02.2005 18:31

Cytat:

Napisany przez woitas
wiecie może, jak w the bat ustwić kodowanie wiadomości na utf-8?

Niestety to se ne da :( Autorzy mieli to w planach jeszcze na wersję 2.x ale do teraz im się nie udało. A szkoda.

Lwiczek 08.02.2005 12:25

@_@ndy
Wiem, wiem... ale taki watek sie wywiazał i co zrobic ;] Btw. moze admini mogą wyciąć te kilka wiadomości i przenieść do stosownego tematu?

@andrzejj9
Z tego co zauwazyłem, AQQ nie jest az tak bogady w opcje jak Konnekt... i to mnie najbardziej boli... Z drugiej strony taka miranda też nie przypadła mi do gustu ... chyba dlatego, że ma znów za dużo opcji ;]

andrzejj9 08.02.2005 18:48

Cytat:

Napisany przez Lwiczek
@andrzejj9
Z tego co zauwazyłem, AQQ nie jest az tak bogady w opcje jak Konnekt... i to mnie najbardziej boli... Z drugiej strony taka miranda też nie przypadła mi do gustu ... chyba dlatego, że ma znów za dużo opcji ;]

Do Mirandy też miałem już jedno (właściwie dwa) nieudane podejście. Konnekta powiedziałem, że spróbuję i zrobię to. Tylko jeszcze potrzebuję trochę czasu na pokończenie spraw związanych z uczelnią. Na razie AQQ :)

woitas 12.02.2005 13:38

używam teraz skype razem z aqq i jest mi dobrze.

wracając do tematu - w the bat! jest fajna wtyczka BayesIt!
troche trudna w konfiguracji (na stronie producenta the bat jest opis co i jak) ale za to bezbłędnie łapie mi spam.

o0MorGotH0o 13.02.2005 19:38

mam problem z the bat!
Podczas wysyłania załącznika (konto na o2) serwer daje error "end data with <i tu jakieś znaczniki><jakiśznacznik> raz jest ten bląd raz akurat nie pamiętam co to były za znaczniki

o0MorGotH0o 13.02.2005 19:43

mam problem z the bat!
Podczas wysyłania załącznika (z o2 na o2) serwer daje error "data with <CR><LF>.<CR><LF> "raz jest ten bląd raz nie.

Lwiczek 13.02.2005 21:21

Hmm... co do wtyczki, to nie jest ona wlasciwie trudna w konfiguracji... ale zgadza sie - tez nine mam problemu ze spamem [chociaz ostatnio mam lakko wrzujacacy... powiedzmy ze problem... otoz co jakis czas dostaje puste maile... no i BayesIT tego nie wylapuje :/]. Pozatym afaik ThunderBird tez uzywa metod Bayesa :)
A co do błędu, to afaik jak na razie nie wiadomo czemu się on pojawia ;) No ale ja go uświadczyłem tylko na onecie... za to na o2 moge wysylac nawet i ~60MB i go nie ma... dziwne :/

smolik 28.02.2005 19:15

Wie ktoś może jak założyć hasło na the bat??

o0MorGotH0o 28.02.2005 20:45

Cytat:

Napisany przez smolik
Wie ktoś może jak założyć hasło na the bat??

klikasz na konto na którym chcesz miec hasło i wciskasz ctrl+F12

smolik 28.02.2005 23:56

Cytat:

Napisany przez o0MorGotH0o
klikasz na konto na którym chcesz miec hasło i wciskasz ctrl+F12

Na konto to wiem jak założyć, chodzi mi o założenie na caly program coś w stylu gg.

andrzejj9 01.03.2005 08:38

Cytat:

Napisany przez smolik
Na konto to wiem jak założyć, chodzi mi o założenie na caly program coś w stylu gg.

W gg też jest chyba na konta?

Ale właśnie przyszło mi coś do głowy. Może jest jakiś program, który zajmuje się uruchamianiem innych? Widziałbym to w ten sposób, że masz w nim pliki startowe do odpowiednich programów, ale żeby je uruchomić (a nie możesz tego zrobić bez programu), musisz wpisać hasło do danego z nich. Wydaje mi się, że nie byłoby to trudne w realizacji. Może zresztą już coś takiego istnieje?

smolik 01.03.2005 09:29

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
W gg też jest chyba na konta?

Ale właśnie przyszło mi coś do głowy. Może jest jakiś program, który zajmuje się uruchamianiem innych? Widziałbym to w ten sposób, że masz w nim pliki startowe do odpowiednich programów, ale żeby je uruchomić (a nie możesz tego zrobić bez programu), musisz wpisać hasło do danego z nich. Wydaje mi się, że nie byłoby to trudne w realizacji. Może zresztą już coś takiego istnieje?

Masz rację zę jest na konto w gg, ale mi nie chodzi o założenie na konto bo dajmy na to mam 5 różnych kont i w przypadku założenia hasła na poszczególne konta żeby sprawdzić poczte musisz wpisywać 5 razy login i hasło.
A ja chciałbym żeby to było tak jak w gg że bez wpisania loginu i hasłą nie masz dostępu do programu.
A co do twojego pomysłu to nie wiem czy cos takiego istnieje.

Majonez 01.03.2005 23:44

Cytat:

Napisany przez smolik

w nowej wersji thebata mozesz zalozyc haslo na uruchomienie programu z wykorzystaniem Opcje -> Sieć i administracja

zerknij na thebat.pl i pobierz podrecznik tam jest naskrobane wszystko ja niestety nie mam teraz czasu wytlumaczyc co i jak

smolik 02.03.2005 00:09

Cytat:

Napisany przez Majonez
w nowej wersji thebata mozesz zalozyc haslo na uruchomienie programu z wykorzystaniem Opcje -> Sieć i administracja

zerknij na thebat.pl i pobierz podrecznik tam jest naskrobane wszystko ja niestety nie mam teraz czasu wytlumaczyc co i jak

Ok juz zrobione trochę się pomęczyłem ale udało mi się. Dzięki Majonez masz u mnie wirtualne :piwo: :piwo:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:04.