![]() |
Ale przecież są zwalczane. Po prostu strony oferujące nielegalne torrenty są hostowane w krajach, gdzie nikt im nie fiknie.
Mimo to od czasu do czasu jakaś strona np PirateBay znika. A isohunt ciągle dostaje grożby od RIAA i podobnych. Ze względu na naturę torrentów (np DHT, wymiana peerów, szyfrowanie) nie da się ich zablokować gdy user już ma namiar. Wszystko odbywa się między userami, żaden centralny serwer nie jest już potrzebny. |
Każdy chyba zdaje sobie sprawę z tego, że torrent jest najpopularniejszą metodą rozsyłania treści komercyjnych. Mnie to akurat lata i powiewa bo jestem zdania, że "content" wrzucony do netu staje się własnością publiczną. Wiem, że to niepopularny pogląd.
Ale chciałbym zauważyć jedną ciekawostkę. Jak sądzicie, dlaczego torerenty praktycznie NIE są zwalczane praktyczne wcale? A może jednak komuś to służy? I do czego? |
rutracker.org :idea:
|
arena i wyszukiwarka isohunt poza tym posucha :/
|
Czy ktoś orientuje się czy istnieje jakiś tracker z dużą ilością albumów mp3? Interesują mnie amerykańskie albumy rapowe w 320kbps i poza ręcznym guglaniem nie widzę innego rozwiązania :<.
|
Stawiam na niezbyt dobrze działającą opcję buforowania danych na dysku. Zwróć uwagę na to, czy na pasku statusu uTorrenta nie ma komunikatu w stylu "disk overloaded 100%" jeżeli jest - to jest przyczyna takich transferów. U mnie pomogło całkowite wyłaczenie buforowania zapisu w utorrencie i zdanie sie na bufor Windows.
|
Może pozycja się jeszcze "rozchodzi" chyba, że dzieje się tak na każdej pozycji z różnych trackerów?
Porty odblokowane, może QOS w routerze zbija transfer jeżeli jest, mało szczegółów co by coś zaproponować ;) |
Nie rwie. Speedtest, ping test powtarzane wielokrotnie raz po razie pokazują porównywalne wyniki. Gdyby tam były takie skrajne rozbieżności, to bym się zastanawiał nad siecią :(
|
Może spróbuj innej wersji uT, a jak pobierasz z ftp/http to też tak rwie?
|
Ilość załączników: 1
Może ktoś wie, czemu prędkość tak pływa?
|
prywatny komp. bug w programie czy na trackerze? w uT takie usuniecie plików bez kasowania procesu bedzie sygnalizowane błędem. w rtorrencie smiga dalej.
|
To pewnie jakiś bug, a dzieje się tak na prywatnym kompie czy na shellu?
PS W uT nie zauważyłem takiej sytuacji. |
wg mnie to niemożliwe, ale rtorrent pokazuje coś innego.
jak można wysyłać coś czego się nie ma na dysku? usunąłem z dysku pliki, ale proces został w rtorrencie. to normalne bo nie nie skasowałem z programu, ale dlaczego ciagle jest upload na tym procesie? ratio to potwierdza. |
Dyskusja o licencjonowaniu Windows wydzielona tutaj http://forum.cdrinfo.pl/f113/microso...nowania-92029/
|
nie tylko Blizzard używa tortów do rozpowszechniania łatek. od dawna robi to cholerny wargaming i inni.
i osobiście wole wybrać torrenta niz zapchane ftpy. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:42. |