![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#646 | |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zauwaz rowniez ze sporo ludzi z masa komentarzy negatywnych i neutralnych nadal sprzedaje na allegro - rowniez mozna spytac dlaczego, ale odpowiedz jest taka sama jak wczesniej - dla kasy, ktora czerpie allegro. Co do odzyskania pieniedzy, sprzedawca oleje kupujacego i tak samo zrobi allegro, skoro bylo napisane malym drukiem czy tez na stronie o mnie plus kategoria w jakiej sprzedawany byl przedmiot to nie ma sie do czego przyczepic i nie ma podstaw do roszczen ubezpieczeniowych. |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#647 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Co do kategorii to cały czas wydaje mi się, że jest to informacja pomocnicza, ale nie wiążąca. To, że ktoś wystawi telewizor w dziale szafy nie oznacza automatycznie, że sprzedaje szafę (a widziałem różne dziwne kategorie). Liczy się to, co w opisie przedmiotu. Przynajmniej dla mnie.
![]() |
![]() |
#648 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
a kto szuka telewizora w dziale szafa
![]()
![]() |
#649 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak się szuka, to się w wyszukiwarkę wpisuje "telewizor", ale już niekoniecznie zaznacza, żeby w meblach nie szukało.
![]() Zresztą - nikt nie jest nieomylny, więc zawsze istnieje możliwość, że koło nosa przejdzie atrakcyjna, ale źle umieszczona aukcja. ![]()
![]() |
![]() |
#650 |
the one
CDRinfo VIP
Zakładam, że nikt, ale jak szukasz czegoś po nazwie, to wchodzisz na aukcje z wyszukiwarki i kategorie nie mają znaczenia.
A już widziałem różne smaczki z dopasowaniem kategorii do sprzedawanego przedmiotu..
![]() |
#651 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nawet jak wpiszesz z wyszukiwarki to widać od razu po otwarciu aukcji kategorię. Dla tak uważnie czytających to chyba nie problem
![]() W aukcji nie ma słowa że producentem tuszu jest firma HP, ja nie dostrzegam tu problemu, Allegro jak widać też. pozdrawiam
![]() |
![]() |
#652 |
the one
CDRinfo VIP
Jest napisane prosto od producenta i zdjęcie tuszów firmy HP. Na stronie "O mnie" napisane zdjęcie poglądowe, ale nie ma wskazanej innej firmy. Przez zdjęcie poglądowe rozumiem zdjęcie ukazujące ogólny wygląd przedmiotu, czyli w tym przypadku tusze firmy HP, a nie zdjęcie konkretnego egzemplarza, który zostanie wysłany. Tym samym jest to oczywiste wprowadzenie w błąd.
![]() |
#653 |
Guru
Ogólne zdjęcie przedmiotu nie precyzuje firmy, a jedynie że będzie to pasujący tusz bo mamy kategorię ZAMIENNIKI. Kategoria mu tu kluczowe znaczenie i nie wiem czemu uważacie, że to nie ważne i liczy się tylko opis przedmiotu, uważam że to błąd. Zawsze można zapytać sprzedającego w razie wątpliwości.
pozdrawiam
![]() |
![]() |
#654 |
the one
CDRinfo VIP
Dlaczego twoim zdaniem zdjęcie precyzuje symbol, a nie precyzuje producenta? To taki wybór informacji, które pasują do danej teorii, a pomijanie tych, które jej przeczą..
Na zdjęciu jest symbol i nazwa producenta. Jeśli sprzedawane jest coś innego, to niech zdjęcie to odzwierciedla.
![]() |
#655 |
Guru
Może inaczej. Umieszczenie telewizora w dziale szafy to pomyłka i jawne wprowadzanie w błąd. Umieszczenie zamiennika w dziale zamienniki jest prawidłowe i nie można się spodziewać oryginału.
Zdjęcie poglądowe może oznaczać wszystko i nic, więc nie należy się nim kierować. Firma wystawia faktury i działa legalnie, nie ryzykowałaby oszustw na głupich tuszach. Trzeba było zapytać sprzedającego czy to oryginał a nie pisać do Allegro o zawieszenie aukcji. Takie jest moje zdanie. pozdrawiam
![]() |
![]() |
#656 |
the one
CDRinfo VIP
Na jakich głupich tuszach? Oni sprzedają tylko tusze! (przynajmniej na Allegro)
"Zdjęcie poglądowe może oznaczać wszystko i nic".. Nie zgadzam się. W takim razie ktoś napisze, że opis aukcji jest poglądowy i też nie musi się pokrywać z rzeczywistością. Bzdura. Zdjęcie jest po to, żeby pokazać sprzedawany przedmiot. Nie musi to być zdjęcie dokładnie tego samego przedmiotu, który zostanie wysłany, jeśli sprzedawanych jest więcej egzemplarzy, ale musi pokazywać, co sprzedawane będzie. A nie że ktoś umieści zdjęcie telewizora Sony, a prześle Onkyo. Bo zdjęcie było poglądowe..
![]() |
#657 | ||
Guru
Cytat:
![]() Cytat:
Dlaczego nie zapytałeś sprzedającego o szczegóły ?, byłoby mnie pisania i miałbyś jasność. pozdrawiam
Ostatnio zmieniany przez Arepo : 13.05.2010 o godz. 15:00 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#658 | |||||
the one
CDRinfo VIP
Ja bym od tego sprzedającego i tak nic nie kupił. Nawet nie ze względu na ten opis aukcji, ale ze względu na komentarze negatywne - a bardziej ustosunkowanie się do nich. To mi zawsze dużo więcej mówi na temat danej osoby niż same komentarze innych osób. Błąd może popełnić każdy, ale to jak się do niego później ustosunkuje, jest dla mnie ważniejsze.
Cytat:
Cytat:
I tradycyjnie.. mogę po prostu machnąć na to ręką, bo ja rzadko się na takie rzeczy nabieram, a mogę spróbować coś zrobić, żeby to ukrócić. Więc próbuję. Nawet jeśli szanse są małe. A żeby potwierdzić, że warto: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mojego komentarza tu nie będzie, ale pewnie z czasem dojdą kolejne. I raczej nie będą to osoby świadomie dokonujące zakupu.
![]() |
![]() |
#659 |
Guru
Mnie za to śmieszy, że ktoś kupił tusz w kategorii zamiennik za znacznie mniejsze pieniądze i teraz ma pretensje bo czekał na oryginał
![]() Czas jednak zakończyć tą dyskusję ... pozdrawiam
![]() |
![]() |
#660 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
W takim przypadku powinno być w czytelnym miejscu w opisie aukcji napisane, ze zdjecie jest tylko pogladowe, dla identyfikacji produktu. A aukcja taka jak ten uzytkownik prowadzi, zostanie szybko zweryfikowana, przez negatywne komentarze, ktore odstrasza nastepnych, potencjalnych klientow.
Choc pozniej taki "cwaniak" zarejestruje nastepnego nicka i zacznie od zera robic ludzi w balona.... |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
drukarka, kupno, zakup drukarki |
|
|