![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#631 | |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() i glowica plucze jak glupia ... jak chcesz pokaze ci ile potrafi srednio po wydrukowaniu full/a4 kolor wypluc na przedmuchanie glowic tuszu ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#632 | |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Hm, tak się zastanawiam czy nie zrobić sobie własnego CISS'a. Po co bulić kasę jak można dokupić tylko rurki i tyle w sumie ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#633 | |
Cytat:
szkoda czasu i pieniedzy - tez mialem takie pomysly ... wystajacy reset w ciss jest warty kupienia
![]() |
![]() |
#634 | |
Guru
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
taki wystajacy przycisk nad kalamarzami
nikt nie wie jak dzialaja auto/samo resety - wiec ulatwili zycie ![]() taki scenariusz: drukarka informuje ze brak ktoregos koloru, ustawia glowice w polozeniu wymiany kalamarza naciskasz reset i ... juz wymieniony ![]() ![]()
![]() |
#636 |
Guru
![]() ![]() ![]() |
Hm, ale przecież te dumpery, które mam to samo się resetują
![]() ![]() Który zestaw CISS byś polecał? |
![]() |
![]() |
![]() |
#637 | ||
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Szukałem tuszu do drukarki i trafiłem na tę aukcję:
http://www.allegro.pl/item1020981599...gwarancja.html Wszedłem z wyszukiwarki nie będąc jeszcze zdecydowanym, czy kupię kartridże zregenerowane, zastępniki czy oryginał HP, dlatego widząc, co zaraz wkleję, ucieszyłem się, że może jakaś okazja... Cytat:
... ponieważ jednak w okazje nie wierzę, poczytałem trochę komentarze. Szybko się przekonałem, że są to zwykłe tusze regenerowane, jednak tłumaczenie, że przecież zdjęcie jest poglądowe (owszem, jest to zaznaczone, ale NIE w opisie aukcji, tylko na stronie "O mnie"), a argumentem za tym, że to nie oryginały ma być.. cena i kategoria, w której zostały umieszczone (która w mojej ocenie nie jest częścią opisu aukcji, a jedynie kryterium porządkowym ułatwiającym wyszukiwanie). Nie przekonało mnie to tłumaczenie (jak widać po kilku komentarzach - nie tylko mnie) i zgłosiłem aukcję do Allegro, opisując swoje zastrzeżenia. Otrzymałem szybką odpowiedź: Cytat:
Nie twierdzę, że mam rację i decyzja Allegro jest zła. Ale w mojej ocenie aukcja ta dokładnie narusza wspomniany punkt regulaminu. Co o tym sądzicie?
![]() |
![]() |
#638 | |
Cytat:
czy brak pradu czy wyjecie i ponowne wlozenie czysci informacje na chip'ie a ciss tylko z resetem ![]()
![]() |
![]() |
#639 |
Guru
![]() ![]() ![]() |
Serio, odkąd je zainstalowałem to nigdy nie miałem z tym problemów. Wyciągam je normalnie aby uzupełnić, gdy tusz się kończy. Później lądują w drukarce i działa
![]() Wniosek: sam zrobię CISS'a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@andrzejj9
moim zdaniem również wprowadza w błąd, sugerując ze to tusze NOWE. Regenerowane nie sa nowe. W dodatku na zdjeciu wszędzie logo HP, sugeruje ze producentem tuszu jest HP a tak zapewne nie jest. Ta aukcja moim zdaniem wykorzystuje luki w regulaminie. Zdjęcie jest poglądowe, towar jest od producenta (nieważne jakiego), tusze są nowe w sensie że nowo regenerowane, a logo HP uzyte jest w sensie "do jakiej drukarki" pasuje. Wszystko napisane małym druczkiem gdzie indziej, ale napisane. Także wszystko "OK". Poza tym : Fabrycznie nowe tusze, prosto od producenta, pojemność to XL. Regenrowane to znaczy że zostały wcześniej zużyte, więc jak mogą być fabrycznie nowe? I allegro to olało? Czyżby gość miał fabrykę HP? Moim zdaniem towar podpada pod podróbkę, ponieważ jest napisane że fabrycznie nowy od producenta, aukcja sygnowana logiem HP z napisem HP. Ale nie ma napisanego, że logo i nazwa firmy użyte w celach informacyjnych itd. Odpowiedz moim zdaniem jest gdzie indziej: http://www.allegro.pl/rights_protection.php HP nie podpisał umowy o współpracy więc Allegro nie ma zamiaru chronić ich praw! Mimo to aukcja to jawne oszustwo. PS. Gość wprowadza w błąd jak najbardziej celowo, bo dostał juz pare negów ale informacji o tym że to regenerowane nie zamieścił. Poza tym zawsze ma tą samą przygotowaną wcześniej wymówkę - dział, zdjęcie poglądowe, strona o mnie. Spryciarz. Żeruje na tym. Myśle że te negatywne komentarze to czubek góry lodowej od tych odważniejszych, pozostali widocznie uznali swój bład i wystawili pozytywa albo wcale. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 13.05.2010 o godz. 07:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
the one
CDRinfo VIP
Tak to też widzę. Ukrywanie prawdziwych informacji w miejscach, gdzie nie każdy zagląda (bo i nie ma obowiązku), a w widocznym miejscu umieszczanie chwytliwych haseł. Dla mnie JEST to wprowadzanie w błąd, czego zabrania regulamin.
Tylko czemu w takim razie Allegro nie reaguje?
![]() |
#642 | |
Cytat:
![]() uwierz jak masz do czynienia z ciss to nie jest to juz tak wygodne jak wspominany prze zemnie reset ![]()
![]() |
![]() |
#643 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To wiedza juz 7-latki - dla kasy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
the one
CDRinfo VIP
Domyśliłem się powodu, ale nie przekonuje mnie to, bo a) to tylko jeden sprzedawca (tzn. pewnie jest więcej, ale mnie interesuje ten konkretny, pojedynczy przypadek) więc i zyski niewielkie, b) odpowiedzialność w przypadku ciągu dalszego (chęć odzyskania pieniędzy przez OSZUKANEGO (i nie jest to dla mnie nadużycie) nabywcę, spoczywa już na Allegro. Na dłuższą metę to się raczej nie opłaca.
![]() |
#645 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nikt nie wchodzi do działu zamienniki aby kupić oryginał
![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
Tagi |
drukarka, kupno, zakup drukarki |
|