![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#481 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
W domu pijesz kolorowe napoje, uzywasz chemicznych kosmetykow i jesz konserwowana zywnosc, a powietrze masz takie jak na zewnatrz. Nie ma zadnego azylu
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#482 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
ale po co dodawac sobie kolejnego truciciela.. tym abrdziej ze styren nie nalezy do najzdrowszych specyfikow...
wrecz do jednych z najgorszych dla naszego zdrowia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie jem, a przynajmniej staram się nie jeść konserwowanej żywności. Już nie pamiętam, kiedy ostatnio zdarzyło mi się kupić jakąś szynkę czy ser bez dokładnego zapoznania się ze składem i miejscem produkcji. O innych spożywczych rzeczach nie wspomnę, bo albo kupuję to, czego skład znam, albo bez dokładnej jego analizy nie kupuję. Chemicznych kosmetyków owszem używam, ale też wybieram te ziołowe, których skład jest dla mnie akceptowalny. Tak więc jak widzisz azyl jest. A nawet i dla przeciętnej osoby jedzącej niektóre puszkowane odpadki i popijające to butelkowanymi ściekami, dodatkowa trucizna nie będzie obojętna. Traktowałbym to bardziej jako gwóźdź do trumny...
![]() |
![]() |
#484 |
Guru
![]() |
A ja dalej polecam Xeroxa 3117
![]()
![]() |
#485 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Ja również dołączam się do @marynarza - sam posiadam Xeroksa 3117 i wg mnie jest to bardzo dobra, a nade wszystko ekonomiczna, drukarka jak za te pieniądze.
A jeśli chodzi o substancje szkodliwe... Ujmę to tak - jeśli byśmy mieli z tego powodu, aż tak panikować, to równocześnie zrezygnujmy np. z telefonów komórkowych albo w ogóle zamieszkajmy w jakimś bunkrze 50 m pod ziemią, bo wokół nas jest aż tak wiele szkodliwych fal elektromagnetycznych... Nie potrafię sobie wyobrazić ile trzeba byłoby drukować, aby substancje zawarte w tonerach okazały się dla nas szkodliwe. A poza tym, zawsze w czasie drukowania można wyjść z pokoju, a następnie go przewietrzyć - ot, choćby tak profilaktycznie. PS. Żywność i jej skład to zupełnie inna bajka i dlatego popieram Andrzeja w tej kwestii, ale nie możemy znów tego na wszystkie inne dziedziny przenosić - chyba, że kogoś, powiedzmy sobie szczerze, na to stać.
![]() |
![]() |
#486 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rozmawiałem telefonicznie z firmą współpracującą z Xeroxem. Mogę mieć na wtorek, bo im się zapasy magazynowe skończyły. W poniedziałek mam dzwonić w sprawie ceny. Jak mam zapłacić 285 przez net, to wolę dać 20 więcej i odebrać osobiście.
Marynarz, dziękuję za radę. Będzie zielone, ale później ![]()
![]() |
#487 |
Guru
![]() |
Ta drukarka pojawia sie falami na rynku. W pierwszym podejsciu kupowalem za jakies ~320zl. Pozniej zniknela (myslalem ze juz na dobre), a ostatnio byla po 249zl z kurierem.
![]() |
#488 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Chyba mój Epson R220 wyzionął ducha na zamiennikach, gdyż czyszczenie głowicy nic nie daje, tak samo jak płukanie spirytusem. Cały dzień ją moczyłem i nic, coś się stało z kolorem czarnym i magenta i w tych kolorach literki są postrzępione, a wydruk posiada linie tak jakby brakowało tuszu. Poszukałem w sieci i znalazłem dwie propozycje do nadruku na CD. Pierwsza to HP D5460, a druga to Epson P50. Niestety z uwagi na koszty będę stosował alternatywne materiały, a z tego co wyczytałem HP stosuje chipy, które niby się przekłada do zamienników, może ktoś z Was wie jak to się sprawdza i czy sterownik nie wywala komunikatu o zamiennikach lub braku tuszu? Co do Epsona P50 znalazłem na allegro ciekawy system zasilający wraz z drukarką za prawie 600zł, pytanie, czy to się sprawdzi, czy może znów padnie głowica? Proszę doradźcie jakąś drukarkę do nadruku na CD w miarę tanią w zakupie i eksploatacji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakie zamienniki używałeś? Żebyśmy wiedzieli czego sie wystrzegać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Ja ostatnio kupiłem też najtańszy zamiennik tonera. Wiadomo o nim tyle, że został wyprodukowany w Chinach.
![]() Załącznik 53364 Jeszcze go nie używałem, ale aż się boję, co się z tego wydzieli. ![]() Najważniejsze aby drukował. Zobaczymy. ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 18:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Ludziska
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
To co wcześniej zaproponował kolega Marynarz. Już zamówiłem. Spiesz się, bo promocja się kończy
![]()
![]() |
#494 |
Guru
![]() |
Apeluje do Was ludzie! Kupujcie Xeroxa 3117 poki jest bo nastala era chipowania tonerow i bedzie tylko gorzej.
![]() |
#495 | |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
@Marynarzu, ja jak wygląda sprawa z tonerami/ładowaniem? Drogo? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |