Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.11.2009, 18:07   #481
marynarz
Guru

Data rejestracji: 01.05.2002
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
W domu pijesz kolorowe napoje, uzywasz chemicznych kosmetykow i jesz konserwowana zywnosc, a powietrze masz takie jak na zewnatrz. Nie ma zadnego azylu

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.11.2009, 18:14   #482
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ale po co dodawac sobie kolejnego truciciela.. tym abrdziej ze styren nie nalezy do najzdrowszych specyfikow...
wrecz do jednych z najgorszych dla naszego zdrowia.
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.11.2009, 18:32   #483
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez marynarz Podgląd Wiadomości
W domu pijesz kolorowe napoje, uzywasz chemicznych kosmetykow i jesz konserwowana zywnosc, a powietrze masz takie jak na zewnatrz. Nie ma zadnego azylu
Nie piję kolorowych napoi ze względu na słodziki, barwniki, cukier i inne trujące świństwa do nich dodawane. Piję zieloną herbatę, dobrej jakości wodę, świeżo robione soki owocowe i ewentualne inne zdrowe rzeczy.

Nie jem, a przynajmniej staram się nie jeść konserwowanej żywności. Już nie pamiętam, kiedy ostatnio zdarzyło mi się kupić jakąś szynkę czy ser bez dokładnego zapoznania się ze składem i miejscem produkcji. O innych spożywczych rzeczach nie wspomnę, bo albo kupuję to, czego skład znam, albo bez dokładnej jego analizy nie kupuję.

Chemicznych kosmetyków owszem używam, ale też wybieram te ziołowe, których skład jest dla mnie akceptowalny.

Tak więc jak widzisz azyl jest. A nawet i dla przeciętnej osoby jedzącej niektóre puszkowane odpadki i popijające to butelkowanymi ściekami, dodatkowa trucizna nie będzie obojętna. Traktowałbym to bardziej jako gwóźdź do trumny...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.11.2009, 19:31   #484
marynarz
Guru

A ja dalej polecam Xeroxa 3117 Respect za walke o zdrowe zycie. Niestety i tak nie da sie uchronic przed spalinami, dymem tytoniowym i ludzmi, ktorzy spalaja plastik i gume w piecach.
Stary 07.11.2009, 20:46   #485
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ja również dołączam się do @marynarza - sam posiadam Xeroksa 3117 i wg mnie jest to bardzo dobra, a nade wszystko ekonomiczna, drukarka jak za te pieniądze.

A jeśli chodzi o substancje szkodliwe... Ujmę to tak - jeśli byśmy mieli z tego powodu, aż tak panikować, to równocześnie zrezygnujmy np. z telefonów komórkowych albo w ogóle zamieszkajmy w jakimś bunkrze 50 m pod ziemią, bo wokół nas jest aż tak wiele szkodliwych fal elektromagnetycznych...

Nie potrafię sobie wyobrazić ile trzeba byłoby drukować, aby substancje zawarte w tonerach okazały się dla nas szkodliwe. A poza tym, zawsze w czasie drukowania można wyjść z pokoju, a następnie go przewietrzyć - ot, choćby tak profilaktycznie.

PS. Żywność i jej skład to zupełnie inna bajka i dlatego popieram Andrzeja w tej kwestii, ale nie możemy znów tego na wszystkie inne dziedziny przenosić - chyba, że kogoś, powiedzmy sobie szczerze, na to stać.
Stary 07.11.2009, 21:10   #486
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Data rejestracji: 26.06.2004
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Rozmawiałem telefonicznie z firmą współpracującą z Xeroxem. Mogę mieć na wtorek, bo im się zapasy magazynowe skończyły. W poniedziałek mam dzwonić w sprawie ceny. Jak mam zapłacić 285 przez net, to wolę dać 20 więcej i odebrać osobiście.
Marynarz, dziękuję za radę. Będzie zielone, ale później
Stary 07.11.2009, 21:21   #487
marynarz
Guru

Ta drukarka pojawia sie falami na rynku. W pierwszym podejsciu kupowalem za jakies ~320zl. Pozniej zniknela (myslalem ze juz na dobre), a ostatnio byla po 249zl z kurierem.
Stary 07.11.2009, 23:53   #488
Ricki
Guru

Data rejestracji: 14.06.2002
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chyba mój Epson R220 wyzionął ducha na zamiennikach, gdyż czyszczenie głowicy nic nie daje, tak samo jak płukanie spirytusem. Cały dzień ją moczyłem i nic, coś się stało z kolorem czarnym i magenta i w tych kolorach literki są postrzępione, a wydruk posiada linie tak jakby brakowało tuszu. Poszukałem w sieci i znalazłem dwie propozycje do nadruku na CD. Pierwsza to HP D5460, a druga to Epson P50. Niestety z uwagi na koszty będę stosował alternatywne materiały, a z tego co wyczytałem HP stosuje chipy, które niby się przekłada do zamienników, może ktoś z Was wie jak to się sprawdza i czy sterownik nie wywala komunikatu o zamiennikach lub braku tuszu? Co do Epsona P50 znalazłem na allegro ciekawy system zasilający wraz z drukarką za prawie 600zł, pytanie, czy to się sprawdzi, czy może znów padnie głowica? Proszę doradźcie jakąś drukarkę do nadruku na CD w miarę tanią w zakupie i eksploatacji.
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2009, 07:40   #489
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jakie zamienniki używałeś? Żebyśmy wiedzieli czego sie wystrzegać
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2009, 17:35   #490
Ricki
Guru

Data rejestracji: 14.06.2002
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Jakie zamienniki używałeś? Żebyśmy wiedzieli czego sie wystrzegać
Najtańsze z Allegro
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2009, 17:55   #491
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ja ostatnio kupiłem też najtańszy zamiennik tonera. Wiadomo o nim tyle, że został wyprodukowany w Chinach.

Załącznik 53364

Jeszcze go nie używałem, ale aż się boję, co się z tego wydzieli.

Najważniejsze aby drukował. Zobaczymy.

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 18:36
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2009, 18:01   #492
Matefusz
Guru

Data rejestracji: 10.10.2004
Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Ludziska Potrzebna drukarka laserowa (czarno biała) do drukowania materiałów na uczelnię. Co polecicie? Wymóg: Koszty eksploatacji oczywiście jak najtańsze
Stary 09.11.2009, 18:21   #493
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Data rejestracji: 26.06.2004
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To co wcześniej zaproponował kolega Marynarz. Już zamówiłem. Spiesz się, bo promocja się kończy
Stary 09.11.2009, 19:43   #494
marynarz
Guru

Apeluje do Was ludzie! Kupujcie Xeroxa 3117 poki jest bo nastala era chipowania tonerow i bedzie tylko gorzej.
Stary 09.11.2009, 22:30   #495
Matefusz
Guru

Data rejestracji: 10.10.2004
Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Nie piję kolorowych napoi ze względu na słodziki, barwniki, cukier i inne trujące świństwa do nich dodawane. Piję zieloną herbatę, dobrej jakości wodę, świeżo robione soki owocowe i ewentualne inne zdrowe rzeczy.

Nie jem, a przynajmniej staram się nie jeść konserwowanej żywności. Już nie pamiętam, kiedy ostatnio zdarzyło mi się kupić jakąś szynkę czy ser bez dokładnego zapoznania się ze składem i miejscem produkcji. O innych spożywczych rzeczach nie wspomnę, bo albo kupuję to, czego skład znam, albo bez dokładnej jego analizy nie kupuję.

Chemicznych kosmetyków owszem używam, ale też wybieram te ziołowe, których skład jest dla mnie akceptowalny.

Tak więc jak widzisz azyl jest. A nawet i dla przeciętnej osoby jedzącej niektóre puszkowane odpadki i popijające to butelkowanymi ściekami, dodatkowa trucizna nie będzie obojętna. Traktowałbym to bardziej jako gwóźdź do trumny...
Taka dygresja: idąc z dziewczyną/narzeczoną do restauracji czy gdziekolwiek, pytasz się kelnera o skład potrawy czy od razu prosisz o konsultację z kucharzem?

@Marynarzu, ja jak wygląda sprawa z tonerami/ładowaniem? Drogo?

Tagi
drukarka, kupno, zakup drukarki

Twoje uprawnienia: