![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#766 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko nie doczytalem ze to jeden kolor 50zl.
I dodatkowe pytanie czy nadal drukarki laserowe drukuja slabiej zdjecia od atramentowek? Ps. Polaczy ktos dwa posty, prosze ![]() Ostatnio zmieniany przez nimal : 08.03.2012 o godz. 21:27 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#767 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
posty polaczono
a co do zdjec - duzo slabiej nadal i to sie dlugo nie zmieni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
może słabiej, ale już nie dużo słabiej,
lasery są coraz lepsze.
![]() |
#769 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem czy w ogole sie to zmieni, laser sie po prostu do tego nie nadaje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Author
Zlotowicz
nigdy nie mow nigdy
pamietam czasy, gdy drukarki nie potrafily mieszac atramentow tylko sadzily kropki oddzielone od siebie teraz jest to nie do pomyslenia moze za jakis czas drobinki prosku beda jeszcze mniejsze i jeszcze dokladniej nakladane a ten w czasie roztapiania bedzie sie mieszal, moze dodadza kolejne kolory proszkow... a moze powstanie jeszcze inna technologia ![]() kto wie, zobaczymy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zależy jaki laser... jest różnica pomiędzy drukarką za 1000 zł, 3000 zł i 30000 zł.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Guru
Piszemy o takich do 1000zl
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
No i właśnie dla tego powtórzę jeszcze raz - czarne drukujemy w domu, kolorowe w punkcie gdzie jest ta droga drukarka.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
A czy drukarki kolorowe -atramentowe HP są dobre? W sklepie w którym od zawsze składam komputer itp. polecają mi właśnie HP (nie wiem jaki typ) kosztuje coś koło 200zł. i podobno jak mało się używa to ta będzie jak znalazł-jak wygląda to nie wiem , gdyż przeprowadziłem rozmowę telefoniczną
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Guru
Sprawdz ile tusze kosztuja, czy sa zamienniki. To podstawa. Do 200zl raczej duzego wyboru nie ma.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
Podobno 15zł.ale nie trzeba zmieniać głowic czy coś - oni mówią że dla mnie taka najlepsza jak będę mało używał ,mają też Brothera ale to nie dla mnie podobno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Author
Zlotowicz
chyba juz tylko HP ma glowice w kartridzu
czyli jak wymieniasz tusz, to wymieniasz go razem z glowica i tak - to bardzo dobre dla ludzi, ktorzy malo drukuja, bo nieuzywany tusz lubi zasychac a przeciez nie o to chodzi, by po roku nieuzywania, gdy cos trzeba wydrukowac, trzeba bylo przemywac glowice (co potencjalnie moze sie stac w innych drukarkach - bo tam glowica jest jedna i ta sama od poczatku zycia drukarki) z drugiej strony - HP ma drogie tusze ale tez bez przesady malo drukujesz - biez HP jakosc jest bardzo bardzo dobra, koszty eksploatacji znosne duzo drukujesz - Epson/Brother |
![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
W Brotherze nic nie zasycha, drukarka raz na jakiś czas sama sobie czyści głowice
![]() HP miałem, ale sprowadza się to do tego że drukuje się mało, bo tusz drogi jak diabli (5-10ml na zbiornik), a jak już trzeba wydrukować to oczywiście wszystko pozasychane i znowu trzeba wydać $$$. Plus taki że jakość HP zawsze jest rewelacjna (na oryginalnym tuszu). To samo Lexmark. Zamienniki drogie bo zawierają głowicę, a jakość tuszu i głowic w tych tańszych wyjątkowo słaba. Niektóre zaschnięte w momencie kupna. Wydruki też do kitu, zdjęcia mają przekłamane kolory. Najtaniej wychodzi zabawa z tuszami, strzykawkami, brudnymi palcami i resetowaniem chipów. Niestety efekty mizerne (zasycha). Od ponad 3 lat mam Brothera DCP-357C i (odpukać) jedyne co w nim robie to zmieniam pojemniki po 37ml/kolor (tylko firmy Skyhorse). Nigdy nic nie "serwisowałem". Wydruki super, zdjęć też. Skaner za to dziadowski, ale do xero ujdzie. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 11.03.2012 o godz. 14:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Guru
Ja epsona chwale(sx515w), bo byl odlaczony od pradu ok 9 miesiecy, przelezal ten czas w kartonie. Podlaczony drukuje od razu - kolor oryginalny a czarny zamiennik - 0 problemow.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Author
Zlotowicz
ja prywatnie mialem dwie drukarki HP, do tego w pracy atramenty tylko HP
zadnych problemow nigdy po kilku miesiacach nieuzywania drukowaly jak zyleta w pierwszej drukarce HP probowalem zaoszczedzic (ale wtedy to byly czasy, gdy jeden tusz kosztowal kolo 150 pln!) i napelniac samemu - efekty bardzo mizerne, bezposrednio po napelnieniu czesc dysz zapchana i paski ![]() potem, przez jakies 10 lat, jechalem wylacznie na tuszach oryginalnych i bylem mega zadowolony z jakosci w tej chwili nie mam drukarki w ogole (poprzednie do dzis dzialaja, tylko wlasciciel im sie zmienil ![]() jak bede kupowal, to pewnie kolorowy laser na WiFi - na urzadzenie wielofunkcyjne Samsung chyba, ze pod katem zdjec patrzac, jakis Epson/Brother |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
drukarka, kupno, zakup drukarki |
|
|