![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#811 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dostałem odpowiedź od drugiego sprzedawcy ze to już nieaktualne(dawno temu i nieprawda) i że wszystko jest ok - bardzo ciekawe, bo widzę wpisy na zagranicznych stronach sprzed dwóch dni i problem jeszcze nie rozwiązany.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#813 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To zależy w zasadzie tylko od tej drobnostki, po ile jest tusz wysokiej jakości do takiego CISSu. Nie szukałem tylko zerknąłem, ale nie zauważyłem żeby ten sprzedawca oferował na swoich aukcjach tusz do modelu R2880 - w aukcji pisze, że właśnie taki "z innych moich aukcji" pasuje to tego zestawu, tylko jakoś go nie widać. Ale poszukaj i jeśli tusz jest w rozsądnych cenach, wysokiej jakości i wreszcie łatwo dostępny, to nie zastanawiałbym się długo. Szczególnie, że od wymiany kompletu kardridży na oryginalne w takich drukarkach boli kieszeń, a od uzupełniania - ręce
![]()
![]() |
#814 |
Guru
Ja kupielm tego epsona
(608zl) i ciss (210 1,5l plynu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#815 | |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jeśli ktoś sporo drukuje i może sobie oprofilować drukarkę na CISSie wraz z papierem, to ja bym był na tak. W przeciwnym razie 25,9 ml pojemniki w R3000 starczą na trochę. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
![]() |
A co z tymi nowymi Epsonami Lxxx? Ma to już ktoś może? Bo z tego co piszą w testach, tutaj faktycznie pojechali na całego z obniżeniem kosztów druku...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.01.2004
![]() |
i jak się sprawuje ? napisz kilka zdań czy warto bo sam się teraz zastanawiam na zakupem jakiegoś urządzenia wielofunkcyjnego, myślę na PX830 ale Ty chyba kupiłeś PX730 ?
![]() |
#818 |
Guru
Jak dojdzie to napisze
![]() ![]() Tak ja wzialem 730 - faksu nie potrzebuje(wiem ze tam cos jeszcze jest, ale tez mi zbedne - podajnik automatyczny?). |
![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
![]() |
nie wiem które to są bo link wygasł
polecam hp k209 posiadam i chwale cicha i tania do potrzeb domowych |
![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Guru
Juz moge po malutku opisac wrazenia z uruchamiania epsona px730wd i ciss od refillpoint'a(zero instrukcji, link w mailu do ciss od 710 - nieprzydatny).
Istalacja ciss - od groma problemow i niescislosci tu jest http://www.youtube.com/watch?v=cEcpA64IpCE prawidlowa instrukcja - po tym roboty na 30minut - boje sie o same wezyki bo przytrzasniete sa klapka. Czujnik blokowany jak na filmiku i dziala, bez tego filmiku brak tuszy i inne zonki - typu odpowietrzanie i odpowietrzniki. Pierwsze uruchomienie ok 7 minut, windows 7 ma sterowniki do epsonow= 0 problemow. Instalowalem rowniez sterowniki z cd - na koncu mina z aktualizacja FW - wybierac NIE:Gotowe(a) - kto to tlumaczyl?? Po instalacji odinstalowac epson download navigator i wylaczyc w monitorze drukarki sprawdzanie aktualizacji(tak na wszelki wypadek). Ciss pracuje porzadnie, drukarke usypiam w celu oszczedzania tuszu. Druk na papierze ok, wydaje mi sie ze ciut glosna, ale juz nie mam sil sprawdzac, bo gratow troche przyjechalo a za godzine ide do pracy ![]() Druk po sieci poezja, jeszcze musze dojsc do tego jak skanowac(czeka mnie pewnie dluzsze "posiedzenie") - sama konfiguracja 2 minuty - 0 udzialu uzytkownika(nie pyta o haslo wifi ani o nic innego). Ogolnie brac + osobno CISS(nie dac zabrac sobie papieru foto i tuszy - te mozna sprzedac samemu(nie sa potrzebne do pierwszego uruchomienia!!) ![]() Ostatnio zmieniany przez loki7777 : 06.06.2012 o godz. 15:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Guru
No i dupa zimna. Jak sie okazalo moja drukarka ma nowy fw(bo kilku zdjeciach wyrzuca ze nie rozpoznany tusz) i ciss nie wspolpracuje z nia prawidlowo. Napisale do sprzedawcy co z tym fantem zrobic, bo nie informowal on o problemach ciss z px730wd na aukcji, ani sam nie robilem update fw - pewnie takie juz wychodza z fabryki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#822 | |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Guru
To sporadycznie to jest co kilka zdjec. Trzeba czekac na nowe chipy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
No i stało się. Epson wreszcie się domyślił, że mało kto kupuje oryginalne tusze. Postanowił sam instalować CISSa w drukarkach
![]() Ciekawie się to prezentuje http://assets.epson-europe.com/pl/uh...0-brochure.pdf No i myśl, że tusze są ustawione pod profil wydruku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale to już jakiś czasu temu.. Chyba, że mylę firmę, ale któraś (wydawało mi się, że właśnie Epson) ma coś takiego od kilku miesięcy.
Inna sprawa, że wychodzi taniej, ale nie aż tak tanio jak tusze nieoryginalne..
![]() |
Tagi |
drukarka, kupno, zakup drukarki |
|
|