![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
nazywa sie to "Tuning'iem 3DMark'a" ... a wtedy powinienes zblirzyc sie do tych testowanych http://www.overclockers.pl/txt.php?id=3dmark_tweak http://www.pcstats.com/articleview.c...id=1272&page=7
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Dla mnie 3dMark jest kiepskim bo kiepskim, ale jednak pewnym miernikiem wydajności karty. Jeślli na tej samej konfiguracji raz robię 4 tys. punktów, a drugim razem 9, to jednak można podejrzewać, że jakiś przyrost wydajności jest. Podobnie jeśli uda mi się przejść z 9 do 10. Ale nie przygotowując do tego Windowsa w jakiś specjalny sposób, ale zmieniając własciwości samej karty. Na razie jednak i na to nie ma specjalnej potrzeby.
|
|
|
|
#3 |
|
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
hmmm... czytam i czytam. i sam nie wiem. Sprawa ma sienastepujaco:
kolezanka ma radeona X700 (PCI-E) od saphire. jesta na niej taki maly denerwujacy wiatraczek... chodzi teraz o jak najbardziej ciche i jak najtansze rozwiazanie tego problemu... co polecacie na ta karte... Nie bedzie na 100% podkrecania. ma pociagnac chlodzenie stockowe ustawienia karty.... i jak najbardziej tanio i cicho..... moje doswiadczenia na nic bo nie spotkalem sie z zadnymi ati silencer czy czymkolwiek podobnym.... na procu siedzi scythe ninja al w zasilaczu 80mm wymienione na 2X80 7V, + 92mm z ty***322;u i 120 na przodzie , wszystko na podlkadkach.... do tego hdd na gumkach z radiatorami... ogolnie wyciszenie nie liczac wiatrakow i ninja'y to koszt 0zl jak narzie... wszystko z odzysku ![]() Wiec mam nadzieje ze zrozumienie dlaczego zlaey na jak najbardziej tanim rozwiazaniu.... moze powiem tak.... studentami jestesmy i nie mamy kasy.. a rano na kacu jak dziala komputer i ten jego szszszszzszszssszszszszum..... sami rozumiecie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@andrzejj9
Nie to na pewno nie wina CCC. Tego g...a (ani nawet .NET frameworka) nigdy nie mialem zainstalowanego. Zawsze uzywam starego CP. Ale mimo to, (nawet jeszcze bez zainstalowanego CP!), ze sterowniki 4.2 zostawialy mi po starcie systemu ok 365MB, podczas gdy 5.2 - juz tylko ok 330MB. Co wiecej, pamieci tej w zaden sposob nie mozna odzyskac, to "cos" nie jest swapowane do pliku wymiany! Ostatnie "normalnie dzialajace" stery to 4.3. Potem zmienila sie ich struktura (m.in. nazwy plikow, wczesniej byly 3 pliki .sys optymalizowane dla roznych architektur) i wzroslo uzycie pamieci. Ten zgrzyt skutecznie zniechecil mnie do dalszego kupowania produktow firmy ATI, poniewaz mam tylko 512MB i taka utrata ramu jest dosc "bolesna". Przez ponad 2 lata jechalem na catach 4.2, ale teraz mialy juz problemy z grami. Ciesze sie ze udalo Ci sie osiagnac oczekiwany wynik. Ja rowniez jestem z mojego GFa bardzo zadowolony, a 6200 punktow to w porownaniu z R9000 prawdziwa rakieta . Podkrecilem ja bo ta karta do tego jest stworzona - ma ten sam procek do 500Mhz wersja GT.. tyle ze z celowo zmniejszonym napieciem. Ale za to temperatura GPU w stresie po podkreceniu wynosi tylko 49C ![]() @thomascamel niestety nie wiem jestem "umiarkowanym" overclockerem
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 20.10.2006 o godz. 22:22 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
chcialem ciebie tylko poinformowac ze takie czynosci
dokonuja ci ktorzy podaj wyniki ... do ktorych ty pragniesz doprowadzc
|
|
|
#6 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
moze nie jasno sie wyrazilem ... andrzejj9@ dokonuja tuningu ci ktorzy podaj wyniki do karty ktora kupiles
bo chyba to miales na mysli piszac "powinienem mie***263; przynajmniej ok 9 tys."
|
|
|
#8 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
|
|
|
|
#9 |
|
one raczej nie sa oszukiwane ale 'optymalizowane'
tworzac otoczke 'dobrego zakupu' ... ktorych normalny/zwykly uzyszkodnik nigdy nie poczyni w codziennym uzytkowaniu ... tak jak robi sie testy gier wylaczajac karte dzwiekowa by uzyskac wiecej FPS
|
|
|
#10 |
|
![]() ![]() |
A ja już od ponad roku nie uruchomiłam żadnego testu i sam wizualnie stwierdzam czy gra mi się tnie czy nie, po co komu te testy ? aby zaimponować ? czym ?, każdy ma sprzęt taki na jaki go stać
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
... albo na jaki zasluzyl
|
|
|
#12 |
|
Aopenowiec
Data rejestracji: 14.04.2005
![]() |
Mimo,***380;e AGP prawie odesz***322;o w dal pojawi***322;y si***281; fajne karty :
http://www.in4.pl/komentarze.htm?news_id=11178
|
|
|
#13 |
|
![]() ![]() |
Doradźcie mi którą wybrać, porównując cenę do możliwości, 256 czy 512
![]() http://allegro.pl/item135419491_msi_...r3_1_1ns_.html lub http://allegro.pl/item135351124_gala..._premiera.html standartowo pracuje w rozdziałce 1280 x 1024 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
|
|
|
|
#15 | |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
1. Jeżeli ktoś jeszcze ma płytę na AGP - to za chwilę ją naturalnie zezłomuje (naprawa = wymianie kondensatorów może być nieopłacalna), 2. Nowych płyt pod AGP i pod stare komponenty jak na lekarstwo = jest taki topic w tym dziale ,3. Kto dzisiaj inwestuje w AGP Tylko moderator = marketingowiec może udzielić miarodajnej odpowiedzi Do kogo taki produkt może być jeszcze adresowany i po co ![]() 4. A karty i może są fajne
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| karta graficzna |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Zwrot kasy za kartę graficzną. Tylko ile ? | mikas | Off topic | 30 | 01.05.2005 10:09 |
| Jaką karte graficzną? | azolwik | Off topic | 14 | 04.09.2004 19:41 |
| Jaką wybrać nagrywarkę??? | pagong | Napędy optyczne DVD | 3 | 24.01.2004 20:18 |
| Na inny temat: Jaką masz kartę graficzną ??? | kraluk | Off topic | 37 | 21.03.2003 09:30 |
| Jaką kartę muzyczną wybrać?? | Ćwikła | Off topic | 24 | 19.12.2002 23:58 |