![]() |
Witam !
Cytat:
Wiesz - może kiedyś ta różnica była by też po prostu bardziej zauważalna - kiedyś procesor szybszy o 100 Mhz już był uznawany za znacznie lepszy - dziś te proporcje się trochę zmieniły (nie tylko dziś - już 3-4 lata temu ;) ) A pamięć - używam Windows98 z nieoficjalnym SP - i też uważam, że im więcej tym lepiej - aczkolwiek jakiś czas temu dyskutowałem z jednym kolegą na Forum, który usilnie mnie przekonywał, że więcej niż 128 - 196 w Windows98 nie warto, bo to nawet gorzej ;) Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Widzę że dyskusja odchodzi od tematu :P
Ostatnio przeglądałem PCWK i po przeczytaniu testu LCD chyba się skuszę na 19 cali :taktak: tylko nie wiem który model wybrać ??? czasy dostępu na poziomie 2,4,8 chyba do gier powinny wystarczyć ??? ma może ktoś taki monitorek i może napisać jak sprawuje się w grach ? |
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
A co do pamięci - te 256 RAM raczej mi jakoś wystarcza - (w przypadku Windows98 im więcej tym ponoć wcale nie lepiej - tak niektórzy twierdzą ;) ) - szczególnie jak ostatnio zmieniłem antywirusa z Arcavir na NOD32 - zdecydowanie mniej pamięciożerny. A co do modernizacji - raczej nie planuję zaraz kupować nowego 64 bit ;) itd. Raczej jakąś płytę z procesorem ~1 GB i 512 RAM'u - a później szybszy i większy dysk - taka konfiguracja na dzień dzisiejszy mi spokojnie wystarczy - a koszty niezbyt duże. Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
po co zaraz wywalac kase na jakis super athlon 70~giga koma 4 :) |
Cytat:
np. takim w ko***324;cu to ma zapewni***263; d***322;ug***261; ***380;ywotni***347;***263; procesora a nie przyczynia***263; si***281; do jego zepsucia :D |
Cytat:
:D |
Cytat:
No przy takiej konfiguracji to nic dziwnego :taktak: mój to ma Celeron 1,7 Ghz, płyta Intel D845GBV na chpie 845G pracuje na 400 Hz (jak bym załozył Pentiuma to by płyta chodziła na 533 Hz, dotego pamieć ram 512 MB, grafika Intel Extrime Graphis 64 MB, dysk samusng 40 GB 5200 obr/min, NEC3520,karta muzyczna SBLive Player 5.1+Inspire P580 5.1 + zasilacz trecer 400 chyba posłuzy kilka latek, jedyne co planuje w kompie zmienić to cooler na jakiś lepszy :) Jaki coler polecicie by pasował do tej płyty głównej i procka ??? chce zmienić bo w poprzednim kompie to właśnie wentylator na coolerze się zatarł i procek się spalił :) a aktualny już troszke się wysłużył :) |
Witam !
Cytat:
Natomiast prawda jest taka, że mój PII 350 Mhz z 256 RAM zaczyna naprawdę powoli nie wyrabiać - do Internetu/poczty/GG to owszem - ale już Skype ma z nim problemy, oglądnąć DVD nie zawsze się uda, o divX nie mówiąc itd. Więc najwyższa pora na modernizację ;) Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Cytat:
^_^ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:45. |