Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.06.2005, 16:27   #91
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@epol, dwie pieczenie na 1 ogniu:
BlindWrite było w KSekspert (pełna oczywiście), w tej chwili nie pamiętam w którym, AFAIK archiwalne numery mozna zamówić na stronie wydawcy.

Edit:
http://www.komputerswiat.pl/informac.../ksxp0304.html
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 02.06.2005 o godz. 16:31
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.06.2005, 16:33   #92
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez loki7777
A tu na potwierdzenie tego co pisze, a nie mi ktos tu bedzie mowil mi ze ignoruje to co inni robia.Jak widzisz strona wczytuje sie i zatrzymuje i stoi tak w nieskonczonosc
Ok teraz rozumiem o co Ci chodzilo. Na poczatku zrozumialem ze to Tobie sie nie chce wczytac w to co napisano na 1 stronie a tym czasem chodzi o problem techniczny.

W takim razie pozostaje mi przeprosic i zyczyc szybkiego rozwiazania problemu
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.06.2005, 16:42   #93
loki7777
Guru

Data rejestracji: 05.11.2004
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Nie ma sprawy
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.06.2005, 17:36   #94
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
loki7777
reklamy googla sie krzacza - w ciagu ostatnich kilku dni dalo sie zauwazyc klopoty z dnsami - nie tak powazne jak calkowita smierc googla ktora miaal miejsce 3tyg temu na pare godzin, ale wlasnie takie przejsciowe klopoty - trzeba czekac, albo kill'owac, ja i tak nie klikam w reklamy, wiec wywalam je w smietnik

co do freeware - jade na kupnym czy darmowym sofcie od dawna i jakos nie widze powodu do dumy, po prostu tak mi jest lzej z sumieniem, choc alternatywy dla nero i multisesyjnych dvd nie znalazlem do tej pory - albo nie bylo w ogole albo nie dzialalo

player dvd? media player classic - oficjalnie juz nie jest rozwijany, oficjalnie...

dodam od siebie Belartec Advisor - pomaga sprawdzic jaki soft i jakie poprawki zainstalowane sa w kompie - niby oczywiste, a mozna sie zdziwic

RssReader - wiadomo

Sunbird - PIM mozilli, prosty, czysty, skuteczny - wersja 0.2 wiec nie spodziewac sie cudow

jEdit - napisany w javie edytor tekstu - najpotezniejszy i najlepiej przemyslany edytor golego tekstu jaki widzialem..

pewnie bylo, ale - filezilla client i server - server calkiem zgrabny, dlugo uzywalem cerberusa ale stabilnosc mozna bylo wstadzic miedzy bajki, filezilla sie nie krzaczy

staram sie uporzadkowac balagan jaki sobie zrobilem z kreatorami pdf'ow, moze w koncu znajde ten jeden jedyny bo na acrobata to mnie zdecydowanie nie stac
Stary 02.06.2005, 17:47   #95
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
staram sie uporzadkowac balagan jaki sobie zrobilem z kreatorami pdf'ow, moze w koncu znajde ten jeden jedyny bo na acrobata to mnie zdecydowanie nie stac
A sprawdzales QPrintera? Wirtualna drukarka jak wiekszosc i na koncu wypluwa ladnego PDFa z polskimi znakami.

PS
Nie wiem dlaczego u mnie zanim powstanie PDF trawa to ladna chwile. Poza tym jest OK.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.06.2005, 20:41   #96
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
DosBox
Emulator DOS. Dzięki użyciu biblioteki SDL jest bardzo prosty do adaptacji na różne systemy operacyjne. Aplikacja emuluje: procesor 286/386; system plików, karty graficzne Tandy/Hercules/CGA/EGA/VGA/VESA, karty muzyczne SoundBlaster/Gravis Ultra Sound. Na stronie producenta można pobrać stare gry, które nie uruchamiają się pod nowymi systemami operacyjnymi.
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.06.2005, 20:59   #97
sherrif
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.09.2004
sherrif zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Winuha - dobry paker (format uha ma lepsza kompresje od rar i zip)
WinDjView - przegladarka plikow *.djvu i *.djv
Stardownloader powtarza sie na liscie ;], a z burn4free instaluje sie spyware.
sherrif jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.06.2005, 21:53   #98
Calme
West Coast Player
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 07.01.2005
Calme zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
"W spisie freewaru zaraz przy Blenderze powinien pojawic sie yafray"
@
REi juz dodany (jednak w kolejnosci alfabetycznej ale ze wzmianka o powiazaniu ) thx za info

"nie wiem czy można coś proponować, ale ja bym zaproponował AllerCalc"
@
raven66 oczywiscie, ze mozna a nawet trzeba - na tym opiera sie ten projekt - na naszej wzajemnej wspolpracy i wymianie pogladow na temat tych programow - dodany w dziale rozne

" dodam od siebie Belartec Advisor, RssReader, "
@-Sid-The-Rat=>
te programiki byly wiec juz nie dodawalem natomiast dzieki za Sunbird i jEdit

"
DosBox - Emulator DOS."
@Piterniel thx juz dodany

"Winhua/WinDjView, Stardownloader powtarza sie na liscie..."
@sherrif thx za progzy juz dodane, no i brawo za spostrzegawczosc faktycznie sie dublowaly co juz poprawilem

Ogolnie duze podziekowania dla wszystkich, ktorzy sledza losy tego projekciku, dorzucaja co nieco i poprawiaja niedorobki - to dzieki Wam projekt zyje
Stary 03.06.2005, 11:33   #99
raven66
dziobák [;

Data rejestracji: 08.03.2002
raven66 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
[ CutePDF Writer freeware ]
tworzy wirtualną drukarynkę, dzięki której można stworzyć dokument PDFa z praktycznie każdej aplikacji, która obsługuje polecenie Print
uwaga! aby aplikacja funkcjonowała poprawnie, konieczne jest zainstalowanie konwertera PS, np. GhostScript - GhostScript można zainstalować [ stąd ] lub [ stąd ]

[ CutePDF NIE freeware ]
nie jest to darmowa aplikacja, ale mimo wszystko chciałbym zasygnalizować jej istnienie - naprawdę świetna alternatywa dla np. PDFSnake, niesamowicie łatwe i przyjemne tworzenie impozycji z PDFów, a do tego, w przeciwieństwie do SNake'a [o czym miałem okazję się przekonać] jest dużo bardziej niezawodny i precyzyjny
dodam jeszcze tylko, że wersja evaluation nie ma ograniczeń czasowych, można ją ściągnąć i wypróbować bezpłatnie, a jedynym "ograniczeniem" przy tworzeniu impozycji jest nadpisywany przez CutePDF malutki napis w lewym dolnym rogu na pierwszej stronie impozycjonowanego PDFa 8 )

[ TurboNote 3.4 freeware ] [ TurboNote+ Home Page NIE freeware ]
malutki programik umożliwiający "przyklejanie" na pulpicie kolorowych "karteczek" z notatkami [np. dla zapominalskich] - jedynym ograniczeniem wersji freeware jest pojawiające się na dole co którejś [nie na każdej] nowej notki logo i adres sponsora - wystarczy wtedy stworzyć nową notkę a tą "sponsorowaną" usunąć i po problemie
jest to jeden z najwygodniejszych i najlepszych tego typu programików, jaki znalazłem [a testowałem mnóstwo] i bije go chyba jedynie MagicNotes, który niestety darmowy nie był

[ PostIt! Note LITE ]
komputerowa wersja klasycznych, żółtych samoprzylepnych karteczek PostIt! osobiście mi nie przypadła do gustu, wolę podany wyżej TurboNotes, ale może komuś się spodoba

Ostatnio zmieniany przez raven66 : 03.06.2005 o godz. 12:04
raven66 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.06.2005, 19:36   #100
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
kurcze nie dlugo nie starczy mi twardego na darmowki

nie ktore z tych programow naprawde moze sie uzpelniac lub zastapic komercyjne oprogramowanie
lepsza tytul dla tego temat "Zrob wolnego PCeta"
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.06.2005, 14:38   #101
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Szukam jakiegos programu do "zaznaczania" bad sektorow na dysku, ktory jest sformatowany ntfsie.

Wiem, ze na pierwszej stronie jest HDD Regenerator, ale mnie narazie chodzi o oznaczenie tych bad sektorow, aby sysytem je omijal.
Stary 04.06.2005, 15:39   #102
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pozwole sobie zapytac jesli juz mowa o emulatorach (DosBox) czy spotkal ktos z was cos w rodzaju darmowego "VMware Workstation" Hmmm... pewnie pytanie nie bardzo na miejscu, bo takie programy zwykle cos musza kosztowac, ale... a nuz widelec...

Cytat:
Napisany przez sherrif
Winuha - dobry paker (format uha ma lepsza kompresje od rar i zip)
Kurde... ten paker to dobry jest... z taka sila mi sie upakowac nie dalo niczym, jak tym calym Winuha

/ Konfucjusz /

Ostatnio zmieniany przez artoor : 04.06.2005 o godz. 15:50
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.06.2005, 16:16   #103
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>

Real VNC Freeware
Używam wersji Free i ona daje tyle co korzystanie z komputera na odległość przy zmniejszeniu detali wodotrysków. Oczywiście są wersje płatne, ale mają one dodatkowe opcje, chociaz mi wystarcza ta free
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.06.2005, 17:10   #104
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Arrow

Cytat:
Napisany przez artoor
[...]czy spotkal ktos z was cos w rodzaju darmowego "VMware Workstation" [...]
Bochs

Nie jestem pewien, czy dokładnie o to ci chodzi, ale spróbować nie zaszkodzi.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.06.2005, 17:34   #105
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Bochs

Nie jestem pewien, czy dokładnie o to ci chodzi, ale spróbować nie zaszkodzi.
No no... wyglada na to, ze to jest to, czego szukam Nie moge narazie zbadac sprawy i zaglebic sie w ten program, ale napewno niebawem zrobie to

Dzieki za podpowiedz!

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
darmowe programy, najlepsze programy freeware

Twoje uprawnienia: