![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 | ||
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 09.01.2007 o godz. 08:46 |
||
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ta rozmowa, coraz bardziej przypomina dyskusje"
O wyzszosci Swiat Wielkiej Nocy nad Swietami Bozego Narodzenia" ze zacytuje poete ![]() Podam tylko przyklady (z glowy, bo nie chce mi sie szukac, a pewnie znalazlbym wiecej i lepsze): -Mac jest jedyna naprawde wieloplatformowa maszyna, PC jednak mimo emulatorow nie. Chodzi o natywne stawianie systemu. -w momencie pojawienia sie "Wielkich kotow" MS rozpoczol goraczkowe przygotowania i wypuscil XP, zmiana nazwy XP nastapila na skutek oznakowania systemu dziesiatego jako X-to cos znaczy. -chyba nie sadzicie ze Intel wszedl w nierozwijalna i kofliktowa platforme ze swoimi 2rdzeniowymi 64 bitowymi procesorami? Bo historie o 64 bitowym windowsie, stabilnym i dostepnym, to chwilowo mozemy miedzy bajki wlozyc. -przejscie na Intela bylo spowodowane w Applu brakiem procesorow, po prostu Motorolla nie nadazala za popytem! -Jobbs zrezygnowal z dyskietek ![]() ![]() -BIOS PCeta to jego kula u nogi. Wyobrazcie sobie np. nagrywarke ktora przed startem musi sobie wgrac system operacyjny tlumaczacy polecenia z komputera ![]() I tak mozna bez konca, ale przeciez nie o to chodzi: -a co do fontow, sa z nimi problemy, ale jak sie wie i umie to jakims cudem znikaja ![]() I tym oto optymistycznym akcentem......... Zreszta sami poczytajcie, te obrzydliwa reklame SADu ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! Ostatnio zmieniany przez yahol : 09.01.2007 o godz. 09:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||||
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lepiej juz nic nie pisz - nie masz racji i wprowadzasz forumowiczow w blad Cytat:
jak bys pracowal wiedzial bys ze sa klopoty z przeniesieniem dokumentow czy to quark, photoshop czy tez word w photoshopie sprawa wyglada tak ze czcionka przedstawia swoj wyglad lecz niestety nie mozna jej 'poprawnie' edytowac' w edytorach tekstowych czy programach do skladu textu sprawa wyglada jeszcze gorzej text sie rozsypuje jak uzytkownik PC'ta ktory otrzyma taki dokument jest sobie w stanie poradzic (odpowiednie narzedzia) to juz na MAC'u jak dostanie dokument z PC umarl w butach zadne studio DTP nie bedzie kupowalo sobie pecetow by robic wolty na dokumentach PC<->MAC dlatego kupuja macintosh'e czy tego chca czy nie - wcale nie dlatego ze sa najlepsze do dtp ![]() Cytat:
![]() EOD
![]() |
![]() |
#49 | |
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
![]() Dokumenty worda tez nie rozsypuja sie otwierane pod wordem na Maku, ani PDF - zyjesz w czasach i przykladach z Mac OS 9 a to jest smieszne. Dlaczego studia DTP wybraly maki na poczatek wogole? Bo byly gorsze od PC - zastanow sie co psizesz Alex bo twoje wypowiedzi nie trzymaja sie kupy.
![]() |
![]() |
#50 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Niezla dyskusja... takie konca nie maja
![]() Ja dorzuce swoje 3 grosze, zaznaczam ze jestem bezstronny bo nie znam Maca zeby sie wypowiadac. Maki sa bardzo dobre w zastosowaniach profesjonalnych. Grupa TVN wybrala wlasnie Maki a konkretnie PowerMac G5 (dwurdzeniowe, 2,13 GHZ na rdzen). Wszystko, co widzimy w faktach, czy informacjach na tvn24 jest zmontowane na tych maszynkach programem Final Cut Pro. Co ciekawe, w TVN znajduja sie zwykle PC, stacje robocze DELLA z win xp. Ludzie traca nerwy na nich, zawsze narzekaja ze cos nie dziala wlasnie na nich... Zastanawiajace prawda? Zwazajac na to, ze wiekszosc redaktorow i dziennikarzy nie byla zaznajomiona z Makami wczesniej, zajelo im to srednio tydzien.. Szybkosc Maca w wlasnie w tym zastosowaniu, jego stabilnosc jest dla mnie porazajaca, bo widzialem jak naprawde mocne stacje robocze pc mecza sie z renderowaniem wideo. Ciekawostka jest rowniez to ze tworcy slawnego programu do edycji i montazu wideo Adobe Premiere coraz bardziej upodabniaja go do Final Cuta.. Czy w domu Maki sie tez dobrze sprawdzaja tego nie wiem, nie znam tej platformy ale jak pisalem wyzej chcialbym poznac bo wydaje mi sie ciekawa. Co do wyzszosci jednego nad drugim, wydaje mi sie ze to zawsze Apple wprowadzalo nowinki, najpierw interfejs graficzny ktory skopiowal Bill w swoim Windows, teraz znow Vista korzysta z rozwiazan w Mac OS... poprawcie mnie jezeli sie myle... Pozdrawiam LEi i AleX69... nie pozabijajcie sie czasem ![]() ![]() Edit: o serwerach na Maku nie slyszalem az do przeczytania tego w tym topicu ![]() Pozdrawiam EDIT 2: A jaki jest temat topicu? Wyzszosc PC nad MAC lub MAC nad PC? hehe dobre, co chwile zagladam tutaj czy dalej wymieniacie poglady.. soryy za offtop ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez Gadzina18 : 09.01.2007 o godz. 15:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
no to wyjasniam bo bylem posadzony o "machanie rekami"
![]() Wordy - generalnie sucks, chyba ze fonty Unicode, MS Office 2004 50/50, NeoOffice 2 50/50 Quarki - sucks - chyba ze Unicode/Opentype (Quark 6/7) - Dziala OK Mac->PC; PC->Mac raczej bryndza Shopy - OK, chyba ze fonty nie Unicode fonty - Unicode/Opentype OK - reszta sucks Np. Wciagniecie pc worda do indesigna 4 konczy sie totalna porazka, trzeba konwertowac via txt, albo html itp. to w gwoli wyjasnienia ![]()
![]() |
#52 |
ClassicGOD
![]() |
KE?
![]()
![]() |
#53 |
przemilcze bo juz nie jestem dzieckiem ani szlachetnie urodzony
![]()
![]() |
#54 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a ja bawi***322;em si***281; MACem i jednak przyzwyczajenia wygra***322;y
![]() lecz prawda jest tylko jedna... http://www.grapheine.com/bombaytv/in...dee2f397f2cee3 PS wi***281;cej luzu kowboje ^^
![]() |
#55 | |
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
![]() AleX - jaka jest twoim zdaniem roznica miedzy strona kodowa a czcionka?
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 27.03.2007 o godz. 19:50 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Głupi Yasio
A..aaaaaa....aaaaaaaa....
![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
widze ze nadal nie rozumiesz co piszesz wiec poczytaj
co to: - unicode - opentype - truetype - Type1 a potem zadaj pytanie raz jeszcze bo cos ci sie chyba pomylilo ze strona kodowa ![]() ale zes mnie rozbawil malo zajadof nie dostalem ![]() ten twoj avatar jest idealny ![]()
![]() |
#58 | |
Głupi Yasio
Cytat:
-nikt nie zmusza cie do stosowania i uzywania Mac`a i MacOSa. -udowadnianie, ze Windows jest lepszy od MacOSa, ma taka sama logike i podloze jak udowadnianie ze chalwa jest lepsza od czekolady. (zalezy jak dla kogo, ja wole chalwe). -poslugiwanie sie informacjami z drugiej i trzeciej reki, na temat trudnosci w wymianie pliko miedzy systemami, no pomine to milczeniem. (jezeli robiles to sam - widac nie umiesz, tyle) Ja osobiscie nie mam zadnych problemow. -i naprawde nie moge zrozumiec, w zaden racjonalny sposob jaki sens ma wymaina pogladow z toba, skoro: nie mam zamiaru przekonac cie do przejscia na MacOS -dyskusja do niczego nie prowadzi. -oprocz, moze nas trzech, moze kilku osob - nikogo nie interesuje. I to by bylo tyle w tym nadzwyczaj ciekawym i interesujacym temacie
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Cytat:
w '98 pierwszyego stripa postwilem na quadrze z kontrolerem atto rok pozniej na tej tez zainstalowalem pierwszy swoj 2GB ramu a wiec nic do mac'kintoshuf nie mam tylko do zajadlych ich uzytkownikow ktorzy nie widza wad swych systemow a ich same plusy ... pisaliscie - od czedo sie zaczelo - ze nie ma problemow w migracji nie maja problemow tylko uzytkownik nie uzywajacego swojego komputera jako narzedzia do pracy nie mowie o pisaniu listow i przegladaniu stron ale grafice i wizualizacji gdzie na obu platformach sa te same programy prosty przyklad nasza firma dostaje z za wielkiej wody materialy w formacie nazwijmy to macintoshowym sa to roznego typu publikacje prepress/multimedialne (quark, photoshop, indesign, flash, dreamweaver) nikomu nawet przez glowe by nie przezszlo otwieranie ich na pececie choc istnieje taka mozliwosc - wymiana plikow jest mozliwa ale ... dlatego materialy zapisane na mac'u edytujemy na mac'u - a w dtp beda krolowac macintoshe i wcale nie dlatego ze sa do tego najlepsze ... jak to ktos napisal przybijamy gwozdzie mlotkiem - nie dlatego ze jest ladny a ze wygodniej ...
![]() |
![]() |
#60 | |||||
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
The Unicode Standard is not a software program, nor is it a font. Tak - nie wszystkie czcionki sa w 100% kompatybilne z Unicode (maly odsetek). Nie - nie ma czegos takiego jak czcionka Unicode, pozostale 3 to rodzaje czcionek. - Poczytaj jak nie rozumiesz? Cytat:
Cytat:
Dlaczego? Jak pisalem problemy z przenoszeniem nie sa monstrualne i da sie je latwo obejsc... Cytat:
Cytat:
PS. AleX - Quadra biegala zdaje sie na Mac OS 8.1 - w tamtych czasach byly problemy z przenoszeniem danych itp ale przypominam ze my mowimy o dziejach dzisiejszych o systemie 10.4.9 a niedlugo o 10.5 wiec jezeli opierasz swoje doswiadczenia na systemie Classic to nie ma sensu tu dyskutowac.
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 28.03.2007 o godz. 09:03 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|