![]() |
S***322;o***324;ce zaj***281;te:P wi***281;c wiesz:)
|
Najbardziej to podoba mi sie Twoje Slonce ^_^.
|
sprobuj skonsolidowac biblioteke w menu advanced
Zapytaj na www.myapple.pl lub www.macplug.org - tam ci napewno pomoga :P |
Cytat:
no i mam pecha, stary dysk mi siadl.. mechanicznie;/ moj maly braciszek zapoznal go z ziemia.. jedyna kopia mojej muzy to teraz biblioteka itunes... ktora zajmuje 2x wiecej przez duplikaty:( jest opcja show duplicates, ale nie widzi mi sie odznaczanie po jednym, szczegolnie, ze mam pare setek utworow :( ehhh |
Napewno nie masz po kilka kopii utworow? Aktualizuj iTunes, wywal cala biblioteke i sprobuj przeciagac po 1 folderze na biblioteke w iT.
Pierwszy raz widze cos takiego :D |
Odswierzam temat... :)
Kupilem sobie iMaca Core Duo.. podlaczylem swoj stary dysk pod firewire i zmusilem itunes, zeby skopiowal sobie moja muze do swojej biblioteki.. wlasnie jestem w trakcie kopiowania.. tylko czemu piosenki widac podwojnie? Gdy biore "open in finder" pokazuje mi ze owe dwie kopie znajduja sie w tym samym folderze... ma ktos pomysl ? myslalem ze owe podwojne pozycje spowodowane sa tym, ze mam podlaczony stary dysk;/ jednak pozycje nie odwoluja sie do niego;/ przepraszam za zawile pisanie:) troche zamotalem, ale pozno jest :D pozdro;] edit: screen ponizej.. http://ws50.internetdsl.pl/Picture2.png czy to moze byc zwiazane z tym, ze w kazdym folderze mialem playlisty w formacie m3u? jezeli tak to czy jest jakis sposob zeby itunes nie bral ich pod uwage? edit2: niektore pozycje powtarzaja sie nawet 3 razy (tylko nie piszcze ze mam 3 kopie np plyty booty luv bo nie mam a itunes twierdzi ze mam...) jak sie pozbyc tych duplikatow? miejsce zajmuja ;/ please help :/ :( |
Cytat:
dzieki za pomoc REi;) |
http://homepage.mac.com/heidi17/Drob...Layout_2.1.dmg
W srodku znajdziesz instalator - on zamieni literki za ciebie :P PS. Kupiles maka czy meczysz sie na pc z mac os x ? :> |
Nie chc***281; zak***322;ada***263; drugiego tematu, wi***281;c zapytam si***281; tutaj. Ostatnio wyskoczy***322;y mi jakie***347; prostok***261;ty w OS X 10.4.8
obrazek 1 obrazek 2 nie mam poj***281;cia jak je w***322;***261;czy***322;em (bo pewnie same si***281; nie w***322;***261;czy***322;y, a raczej na pewno..) teraz proste pytanie... jak je wy***322;***261;czy***263;? EDIT: problem pierwszy rozwi***261;zany:) nie wiem w jaki spos***243;b, ale w***322;***261;czy***322; mi si***281; VoiceOver i czyta***322; mi to, co by***322;o w prostok***261;tach:) hehe a zauwa***380;y***322;em to po prostu w***322;***261;czaj***261;c g***322;o***347;niki... nadal pozostaje aktualne pytanie nr 2... Drugie pytanie: chcia***322;bym mie***263; tak jak w Windows, pod klawiszem z "***380;" a pod x "***378;", bo w tej chwili jest na odwr***243;t, a ja si***281; zbytnio przyzwyczai***263; nie mog***281;... jest na to rada? :piwo: |
Teraz czekamy, na "nawiedzonego" ktory postawi Viste na Mac`u :)
Najprawdopodobniej system Vista, w dalszym ciagu nie bedzie dzalal poprawnie. |
I ju***380; mamy nowego BootCamp'a kompatybilnego z Vist***261;:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=6267 |
Cytat:
The Unicode Standard is not a software program, nor is it a font. Tak - nie wszystkie czcionki sa w 100% kompatybilne z Unicode (maly odsetek). Nie - nie ma czegos takiego jak czcionka Unicode, pozostale 3 to rodzaje czcionek. - Poczytaj jak nie rozumiesz? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS. AleX - Quadra biegala zdaje sie na Mac OS 8.1 - w tamtych czasach byly problemy z przenoszeniem danych itp ale przypominam ze my mowimy o dziejach dzisiejszych o systemie 10.4.9 a niedlugo o 10.5 wiec jezeli opierasz swoje doswiadczenia na systemie Classic to nie ma sensu tu dyskutowac. |
Cytat:
w '98 pierwszyego stripa postwilem na quadrze z kontrolerem atto rok pozniej na tej tez zainstalowalem pierwszy swoj 2GB ramu a wiec nic do mac'kintoshuf nie mam tylko do zajadlych ich uzytkownikow ktorzy nie widza wad swych systemow a ich same plusy ... pisaliscie - od czedo sie zaczelo - ze nie ma problemow w migracji nie maja problemow tylko uzytkownik nie uzywajacego swojego komputera jako narzedzia do pracy nie mowie o pisaniu listow i przegladaniu stron ale grafice i wizualizacji gdzie na obu platformach sa te same programy prosty przyklad nasza firma dostaje z za wielkiej wody materialy w formacie nazwijmy to macintoshowym sa to roznego typu publikacje prepress/multimedialne (quark, photoshop, indesign, flash, dreamweaver) nikomu nawet przez glowe by nie przezszlo otwieranie ich na pececie choc istnieje taka mozliwosc - wymiana plikow jest mozliwa ale ... dlatego materialy zapisane na mac'u edytujemy na mac'u - a w dtp beda krolowac macintoshe i wcale nie dlatego ze sa do tego najlepsze ... jak to ktos napisal przybijamy gwozdzie mlotkiem - nie dlatego ze jest ladny a ze wygodniej ... |
Cytat:
-nikt nie zmusza cie do stosowania i uzywania Mac`a i MacOSa. -udowadnianie, ze Windows jest lepszy od MacOSa, ma taka sama logike i podloze jak udowadnianie ze chalwa jest lepsza od czekolady. (zalezy jak dla kogo, ja wole chalwe). -poslugiwanie sie informacjami z drugiej i trzeciej reki, na temat trudnosci w wymianie pliko miedzy systemami, no pomine to milczeniem. (jezeli robiles to sam - widac nie umiesz, tyle) Ja osobiscie nie mam zadnych problemow. -i naprawde nie moge zrozumiec, w zaden racjonalny sposob jaki sens ma wymaina pogladow z toba, skoro: nie mam zamiaru przekonac cie do przejscia na MacOS -dyskusja do niczego nie prowadzi. -oprocz, moze nas trzech, moze kilku osob - nikogo nie interesuje. I to by bylo tyle w tym nadzwyczaj ciekawym i interesujacym temacie |
Cytat:
co to: - unicode - opentype - truetype - Type1 a potem zadaj pytanie raz jeszcze bo cos ci sie chyba pomylilo ze strona kodowa :> Cytat:
ten twoj avatar jest idealny :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:12. |