![]() |
a ja nokie 3310 ;-) nie no bez jaj.. ale te akcje z lokalizowaniem użytkowników bez ich wiedzy i zgody zaczynają mnie niepokoić.. Najpierw Apple, teraz M$.. Nie pamiętam tylko czy w Androidzie też tak jest?
|
dlatego wole wm 6.1 i 6.5 :P
|
WP7 jednak wysyła dane o lokalizacji użytkownika bez jego zgody
Cytat:
|
Cytat:
|
m@x
mowisz, ze ci nikt nie wykradnie co piszesz z bt klawiatury? przypomnij mi zebym wzial laptopa jak bede szedl do ciebie to pokaze ci cos ciekawego :D |
Aktualizacja EFI pojawia sie w uaktualnieniach systemowych Mac OS X, razem z innymi update'ami.
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Nam chodzi o aktualizacje tego badziewia... :P
|
Jak sie ma uwelic jak sie wejsc do niego nie da? ;-)
|
Nie wiem, może M@Xu napisze co wtedy, bo w apple to się chyba aktualizuje ?
Więc jeśli tak, to padaki na pewno są, no i może napisze co wtedy... :] Druga sprawa, u mnie w laptopie uwalony bios można przywrócić poprzez boot z odpowiedniej wypalonej płytki z ISO z biosem producenta. Tak więc spokojnie... |
Cytat:
|
Cytat:
najpierw na VHS potem VCD, DVD, BD, 3D ... Licencja powinna być jedna kupiona raz, tylko nośniki odpłatnie zmieniać. No ale to temat o MS, u niego można kupić sam nośnik do posiadanej już licencji (choć cena jest wątpliwa). |
DRM w BIOS to przegięcie niestety.
Nikt nie zabrania im zabezpieczać swojego produktu, tylko wara od instalowania swojego syfu na moim komputerze. Komputer jest moją WŁASNOŚCIĄ i ja sobie tego nie życzę. Żadnych driverów, rootkitów ani DRMów. Jeżeli nie zgadzam się z licencją na zabezpieczenie, to moge z danego programu nie korzystać. Ale jeżeli zabezpieczenie jest w BIOS to jestem zmuszony, bo nie mogę nie mieć BIOS. edit: widze ze Patrix napisał to samo. Przy okazji ja też jestem programistą. poza tym technika powoli przestaje służyć człowiekowi a zaczyna korporacjom. Kiedyś w czasach VHS magnetowidy były normalnie w sprzedazy i nikt nie bronił nagrywać programów z TV. Do tego służyły. Teraz nagrywarek HD praktycznie nie ma, przekaz jest kodowany, dysk jest szyfrowany, nawet kabel z dekodera do TV jest szyfrowany. I analogicznie ze wszystkim. Płać po dziesięciokroć za wszystko, już my cie do tego zmusimy. Jak kupisz film w VOD to masz go całe 3 dni ;). Zawsze mozesz kupić po raz wtóry. |
M@Xu, nie odwołuj się do mojej natury programisty.
Ja nawet jako programista nie życzę sobie być ograniczanym/kontrolowanym poprzez FW mojego własnego komputera. Nawet jeśli to jest tylko opcjonalne i nie będą (narazie) nic z tym robić. Zobaczycie - będzie spokój przez kilka lat, poczekają aż pół świata to kupi, a potem będą cwaniaczyć :D PS Programu nikt Ci nie karze posiadać, a na tego typu komputer możesz być po prostu zmuszony (bo nie będzie innych) - to jest ta różnica. PPS Już wiele razy doświadczono, że DRM to zło... |
Ciekawe jakby to bylo, gdybys stworzyl jakikolwiek produkt oparty o wlasnosc intelektualna i rozpowszechnial go bez zabezpieczen przed kopiowaniem. Ciekawe ile bys zarobil ;-)...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Cytat:
Mi się wydaje, że gdy to się spopularyzuje - będziemy fleszować swoje płyty główne krakowanym FW bez DRM i podpisów cyfrowych :taktak: :szczerb: Zobaczycie! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:21. |