![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#241 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Widzicie... a ja mam lepiej ... czemu nie lubie visty .. bo sie nawet zainstalowac nie chcia***322;a... a jak juz z nia wygra***322;em ( zmiany kontrolerow dystkow, przekladanie wtyczek - masakra) to wywiesza***322;a sie jeszcze zanim zdazy***322;a sie za***322;adowac... pewno problem ze sterami, tylko wez je zainstaluj przed pierwszym uruchomieniu...
![]() I tak oto zosta***322;o mi tylko XP i SuSE ![]() ( a sprzet nie jest zas***322;aby ... po to ustawi***322;em mocniejsza konfiguracje coby vista sie pobawic.. i tyle z tego wyszlo... A i sysunia byla orginalna z t***322;oczonej plytki ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#242 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Expose nie ale te wszystkie okienka zostaly wygenerowane przez aplikacje w Javie
Nie mow ze liczyles ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiec mala Errata - jezeli ich tam faktycznie jest 289 to zmiencie wszystkie 350'tki w moich poprzednich postach na 289 ![]() EDIT - dodam jeszcze ze w obu przypadkach uzylem systemowej przegladarki - IE7 na Viscie, Safari na Maku ![]()
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 06.09.2007 o godz. 09:52 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#243 | ||
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() by taka symulacja byla w pelni rzetelna musisz oczywiscie wziac jeszcze pod uwage zasoby sytemowe (ram, swap) i obciazenie procesora ![]()
![]() |
![]() |
#244 |
ClassicGOD
![]() |
Oba komputery nie robily nic w tym czasie innego, ramu maja tyle samo - jak wspomnialem Vista Aero wylaczyla sama a mimo to nie dawala rady
![]() Zapewne ma to zwiazek z zarzadzanie mzasobami w obu systemach i to chcialem wykazac ![]() ![]()
![]() |
#245 | |||||
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
indeksowanie nie jest dla samego indeksowania. wykonanie jednak tragiczne. mozesz jednak pracowac w helpdesku M$. Twoje odpowiedzi sa "wyjatkowo" wyczerpujace. Cytat:
Cytat:
Cytat:
wymieniaj w czym jest lepsza. jakos nie zauwazylem. kazdy oczy i rozum ma. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
pepperman@ no co ja ci chlopie mam napisac ... najlepiej chyba nic
bo jak piszesz masz oczy i jak to nazywasz rozum ... a mi do experta to jeszcze ooo daleko ![]() ale nie przestaje korzystac z systemu bo mam klopoty z myszka ![]() reszte przemilcze bo dyskusja z toba stala sie jalowa ;] REi@ wlasnie napisalem kod w javie co to otwiera pod przegladarka 350 popup'ow wrazenia -> ie7 pod vista wyswietlil tylko 40 okien ![]() ff wszystkie 350 i to znacznie szybciej niz ten pierwszy ... areo wlaczone ![]() pod linux'em na x'ach 7.2 przy kde 3.5.6 konqueror co jakis czas informowal o spadku wydajnosci systemu z zapytaniem czy chce w zwiazku z tym kontynuowac ![]() firefox uuu temu to ciezko bylo przy 265 oknie (A64 3200+ 1GB) znaczaco zwolnil ... ![]() wnioski ... ie7 to sralnik ![]() a system jak kazdy inny przy 350 oknach padl na kolana i zaczal kaszlec ![]() w zalaczniku html z testem w javascript'cie ![]()
![]() |
#247 |
ClassicGOD
![]() |
Opera wyswietlila powalajace 1 okienko - ale to bardziej przez blokade przeciw popupom
![]() Nie wiem czy Safari dobilo do konca bo numer okienka nie zgadza sie z numerem Hello ![]() ![]() Podczas generowania otwieranie nowych okienek innych aplikacji mialo zauwazalne opoznienie ale to zrozumiale. Srednie zuzycie procesora przez WindowServer podczas generowania to jakies 40-50% - 4 watki po 2 na rdzen. Po zakonczeniu: ![]() Spadek wydajnosci zauwazalny aczkolwiek nie wplywajacy zbytnio na dzialanie systemu i innych aplikacji. po wylaczeniu Safari: ![]() Safari generowalo okienka jakies 3-4min Sprawdze teraz Ognio-Liska Wyglada na to ze FX ma ograniczona liczbe okienek - wyciagnolem tak jak w przypadku safari jedno spod spodu i po jakims czasie sie zamknelo (badz schowalo bog wie gdzie - lol ![]() Nie moglem dociagnac test FX do konca bo za dlugo trwal a szef czegos chcial odemnie - za to przetestowalem Opere 9.5 Alpha - szybciej niz safari zdolala wygenerowac okienka - jakies 2-3min a obciazenie windowservera doszlo do 60% ![]() Rowniez w tym wypadku podczas genrowania jak i po z systemu mozna kozystac.
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 06.09.2007 o godz. 14:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
nie wiem REi jak ty to robisz ale na viscie i na linux'sie jest dekiel jesli chodzi
![]() o wywlaszczenie zasobow przez przegladarke czy to firefox czy tez konqueror procesor idzie na 90-100% pamieci tez zzera na ta przyjemnosc - 250-300MB (1024MB) na linux'sie 450-500MB (2048MB) na viscie ![]() a wszystko wraca do normy dopiero po zamknieciu 346 okien ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez AleX69 : 06.09.2007 o godz. 15:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak czytam i czytam i czytam...Podobnie by***322;o z Windowsem XP zaraz po wyj***347;ciu. Ka***380;dy narzeka***322;, psioczy***322; itp.
A teraz? bardzo du***380;o os***243;b go chwali. Dla mnie to jeden ze stabilniejszych system***243;w (dekstop) jakie zrobi***322; MS. To samo b***281;dzie z Vist***261; mimo, ***380;e teraz wielu na ni***261; narzeka. Tak wi***281;c k***322;***243;cenie si***281; co jest "lepsze" jest imo bez sensu. Ka***380;dy wymaga czego***347; innego od systemu/aplikacji. Nigdy nie da si***281; zadowoli***263; 100% rynku. P.S. Sam Vist***281; spr***243;buj***281; jak wyjdzie pierwszy SP. ![]()
![]() |
#250 |
ClassicGOD
![]() |
No wlasnie tylko teraz XP ma juz SP2....
![]() |
#251 |
![]() |
#252 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
niektorzy nawet jada bez zadnego service packa i nie narzekaja
![]() np. ja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Desperat
![]()
![]() |
#254 | |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
Cytat:
oczywiscie ze tak ![]() system ten juz mam zainstalowany od ponad 2 lat ![]() strzeze go nod i ad watch. czasem przelece go odkurzaczem, reg cleanerem, uzyje defragmentatora itp i jest oki ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|