![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#226 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Poki mi XP dziala po prostu nie widze _potrzeby_ przenoszenia sie na nowszy system, bo.. po co?
W gry nie gram, dla samego wygladu nie warto, a innych 'nowinek' - takich, z ktorych bym korzystal - wydaje mi sie, ze nie ma. Do tego (przynajmniej na razie) dochodza bledy i problemy z nowym system, brak sterownikow do roznego rodzaju sprzetu - jesli to wszystko ponaprawiaja to jakos przezyje ta przesiadke... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#227 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Prawda jest rowniez to, ze Vista zjada wiecej zasobow komputera przez co notebooki na zasilaniu bateryjnym chodza o wiele krocej. Jak dla mnie to jest zle bo jak pracuje na zasilaniu bateryjnym to zalezy mi na dluzszej pracy ;>
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
o tak vista traktuje uzytkownika jak d3bila, caly czas trzeba wszystko potwierdzac
ale jak jest w zabezpieczeniach uzyszkodnika wlaczona funkcja 'kontrola konta uzytkownika' ![]() bardzo przydatna funkcja we firmach gdzie uzytkownik potrzebuje uruchomic program z prawami administratora bylo to tez w XP ale w vista'cie to dopiero dziala ![]() stare ... juz kilka razy bylo tak ze producent koczy support oprogramowania i co zrobisz? to co teraz - przesiadasz sie po latach na XP - a klac bedziesz jak stara konserwa ![]() jesli nie gonisz za nowinkami nie grasz to po co ci winda? zainstaluj sobie linux'a i bedziesz mial z banki ... ale jak ty klniesz na przesiate z w2k na XP to jak bys musial rzucac miesem przy przesiadce na linuxa ... co do dos'a no coz jeden zbiera znaczki drugi klej od znaczkow ... ja literki bardzo lubie wiekszosc czasu przed komputerem spedzam na putty'm ![]()
![]() |
#229 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hee, nawet da si***281; zam***243;wi***263; w Dellu laptopa z XP zamiast visty.
![]() Zadzwoni***322;em, pogada***322;em z sympatycznym Hindusem (s***261;dz***261;c z imienia i nazwiska), zrobi***322; mi custom order, jeszcze da***322; 100 euro upustu (pewnie maj***261; wliczone). Inspiron 1521 ju***380; zam***243;wiony i zap***322;acony. ![]() @Alex, jestem z tych, co nie upgrade'uj***261; oprogramowania bez potrzeby, wi***281;c mi to lotto, czy producent zaprzestaje supportu, czy te***380; nie - z prostej przyczyny - jak co***347; dzia***322;a dobrze, to po co rusza***263;? ![]()
![]() |
![]() |
#230 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
gdzie***347; czyta***322;em, ***380;e HP jest bombardowane przez klient***243;w, by wsadzili sobie w d... Vist***281;, oni chc***261; WinXP i HP powraca do XP preinstalowanego w swoich lapkach, czyli co***347; jest na rzeczy. joujoujou, daj linka do tego Della
c'est la vie !!! Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 05.09.2007 o godz. 16:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Wywal***261; vist***281;, w zamian XP pro SP2, wbudowany webcam i HDD 120 GB.
Reszta jak w specyfikacji (chyba, bo nie mam czasu sprawdzi***263;, id***281; do pracy). http://www1.euro.dell.com/content/pr...dhs1&~lt=popup
![]() |
![]() |
#232 | ||
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
podsystem graficzny to kompromitacja, szumu tyle bylo o wymog posiadania mocnej karty graficznej i co? i gie prawda. wcale z niej nie korzysta. moze panowie z M$ powinni zajrzec do OSX jak to sie robi, a juz zupelnie nie rozumiem po co dostarczaja komponenty systemu, ktore i tak wiadomo, ze uzytkownik wylaczy na samym poczatku np. to nieszczesne indeksowanie (nieszczesne jeszcze w xp, ale jak widac nie wzieli nauki).. Cytat:
dalej juz nie chce mi sie narzekac.. ludzie, ktorzy zajmuja sie np. projektowaniem ikon zlorzecza na to co M$ zrobil z nimi, chodzi glownie o ich rozmiary i sposob jak to pozniej jest wyswietlane. nie trzeba chyba nic dodawac. Ostatnio zmieniany przez pepperman : 05.09.2007 o godz. 17:10 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Dzisiaj laptop z Vista u mnie w robocie mial trudne zadanie - aplikacja Java przez blad uzytkownika postanowila wyswietlic okolo 350 okienek z zapytaniem o dostep do drukarki... Powiecie 'phi 350 okienek to nic' ale Aero bylo wlaczone... nigdy nie widzialem jeszcze zeby jakis system operacyjny tak niemilosiernie klatkowal (dla uczciwosci zaznacze ze po chwili przestal ciac i wylaczyl aero - lol).
![]() |
#234 | |||||
matka!! czolg szykuj, idzie nowe!
![]() Cytat:
teraz nawet zwykly linux'owy isp ze snort'em (sieciowy system wykrywania wlaman) potrzebuje do wygodnej pracy maszynki z 4GB ramu na pokladzie a tu wielkie hola 'vista zamula' ![]() SSD zagosci pod strzechy to co innego bedzie je zamulac ![]() Cytat:
![]() z tym indeksowaniem to rzeczywiscie mogli by pomyslec ze nie wszystkim to potrzebne no i pomysleli mozna go wylaczyc - tez problem? Cytat:
![]() zreszta dziwne masz problemy ja nie potrzebuje sterownikow do myszki bym mogl uzywac ja pod systemem Cytat:
![]() przeciez 256x256 32bit w png to wymarzony format na ikony mac os x 10.5 leopard lykac bedzie ikony 512x512 ... a tu juz nikt nie ma z tym problemu Cytat:
ale o czym tu pisac REi@ pokaz mi system ktory nie zamuli z dobijajacym sie programem w javie i generujacym 350 okien z informacja dla uzytkownika ... tyle wam powiem - przesadzacie z tym narzekaniem ... mimo ze na codzien pracuje na linux'owej konsoli vista jest bez dwoch zdan lepsza od xp - a xp od w2k ... Piterniel@ a bawiles sie Vista Battery Saver wydaje mi sie ze jesli chodzi o oszczednosc energi to mozliwosc konfiguracji w vista'cie jest wieksza a nizeli w xp
![]() |
![]() |
#235 | |
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
![]() Mac OS X poradzil soie z owa iloscia okien bez problemu, sadze ze KDE czy Gnome tez by problemu nie mialo.
![]() |
![]() |
#236 | |
Cytat:
a x'y z kde upadly na kolana i zaczely sie krztusic ... zwykle kde bez jakich kolwiek bajerow - a okna informacyjne tez byly proste ... ale rozsiane byly po calym ekranie ![]() wiec bez przesady nie tylko vista tu by wymiekla ![]()
![]() |
![]() |
#237 |
ClassicGOD
![]() |
Za czasow KDE 2 nie bylo by problemu
![]() Zeby nie bylo ze zmyslam - ponad 350 okienek w Expose na Mac OS X ![]() ![]()
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 06.09.2007 o godz. 08:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
nie ma systemu ktory potrafil by wswietlic taka ilosci okien
bez znacznego wplywu na wydajnosc ... jeszcze generowanych spod javy ![]() wiec ze kde/gnome czy tez mac os nie polozy sie przy takim problemie naprawde miedzy bajki mozna wlozyc ![]() sytem/zasoby z gumy nie jest a kazdy wyswietlony obiekt/okno je zajmuje ![]()
![]() |
#239 |
ClassicGOD
![]() |
AleX - proponuje wizyte w najblizszym iSpocie i sprawdzenie
![]() ![]() W przeciwienstwie do Visty gdzie proba przesunicia jednego z tych okienek skonczyla sie 5 minutowym drazeniem bruzdy na hdd ![]()
![]() |
#240 | ||
Cytat:
![]() a okien wygenerowals tylko 289 ![]() Cytat:
uruchom ten program - byl napisany w javie wiec nie powinienes miec wiekszych problemow z uruchomienim go na mac os x wygeneruj taki sam wydruk - bedziesz mial wtedy czarno na bialym a i wlacz przezroczystosc okien ![]()
![]() |
![]() |
|
|