Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Neostrada once again... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/neostrada-once-again-53057/)

rosol 09.01.2007 14:42

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 726193)
Co do mnie to też dam im jeszcze szansę. Chcę mieć łącze 1Mb, jeśli w ciągu powiedzmy do tygodnia do czasu, kiedy mogę teraz wymówić umowę, zwiększą mi prędkość to do końca umowy (ok rok) z nimi zostanę. Jeśli nie, to umowę zrywam, kwestia tylko czy następną podpiszę również z tepsą, czy może z Netią, jeśli w końcu się u mnie pojawi.

Jesli zerwiesz umowe teraz to pewnie pozniej nie bedziesz mogl skorzystac z promocji na lacze 1mbit/rok w TPSA...

andrzejj9 09.01.2007 15:17

Cytat:

Napisany przez rosol (Post 726226)
Jesli zerwiesz umowe teraz to pewnie pozniej nie bedziesz mogl skorzystac z promocji na lacze 1mbit/rok w TPSA...

Patrzyłem na oferty dla dotychczasowych użytkowników. Te dla nowych rzeczywiście odpadają (chyba, że zrobię cesję łącza telefonicznego np. na siebie), ale dla dotychczasowych nie ma powodu, dla którego nie mógłbym z nich skorzystać po zerwaniu umowy (nawet tego samego dnia).

BD 09.01.2007 15:32

Cytat:

Napisany przez rosol (Post 726226)

A możesz to rozwinąć. Sam również mam zamiar wypowiedzieć umowę w lutym i później podpisać nową albo z TP albo z Netią.

kraluk 09.01.2007 18:02

Cytat:

Napisany przez BD (Post 726254)
A możesz to rozwinąć. Sam również mam zamiar wypowiedzieć umowę w lutym i później podpisać nową albo z TP albo z Netią.

W nowym regulaminie, o ile mnie pamięć nie myli, jest taki ciekawy zapis, który mówi, że jeśli się zerwie umowę teraz (tzn. z powodu nie akceptacji nowego regulaminu) nie można skorzystać z promocji w TP przez bodajże 2 albo 3 miesiące, o ile nie dłużej - dokładnie nie pamiętam.

ed hunter 09.01.2007 19:05

na party line kobieta to samo twierdzi***322;a, ***380;e je***347;li zerwie si***281; umow***281; w czasie trwania promocji to nie mo***380;na z niej skorzysta***263;

icemac 09.01.2007 19:25

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 726367)
na party line kobieta to samo twierdziła, że jeśli zerwie się umowę w czasie trwania promocji to nie można z niej skorzystać

to dodzwoniłeś się do fajnego party line :)

Oktawian89 09.01.2007 20:39

Rezygnacja juz napisana , THX Deckard :smile:

Teraz tylko czekać az netia zacznie działać ||

;)

BD 09.01.2007 21:24

Cytat:

Napisany przez kraluk (Post 726332)
W nowym regulaminie, o ile mnie pamięć nie myli, jest taki ciekawy zapis, który mówi, że jeśli się zerwie umowę teraz (tzn. z powodu nie akceptacji nowego regulaminu) nie można skorzystać z promocji w TP przez bodajże 2 albo 3 miesiące, o ile nie dłużej - dokładnie nie pamiętam.

No proszę tego nie wiedziałem. Tyle, że teraz mnie zastanawia inna sprawa. Otóż rozdzielono Neo od telefonu. W związku z tym skoro w jednym lokalu zameldowane są osoby A i B. Telefon i obecna umowa jest na osobę A i zostaje ta umowa wypowiedziana. Następnie osoba B podpisuje nowa umowę to wtedy nie może być mowy o rezygnacji...

Innymi słowy telefon może być na ojca a dziecko (jeżeli jest pełnoletnie) może niezależnie podpisać umowę.

Nawet jak moje powyższe przemyślenia są pozbawione sensu to zawsze można przeprowadzić cesję telefonu i po problemie.

Stef 09.01.2007 23:56

dzisiaj do mnie znajomy , ktory pracuje w tpsa dzownil i mowil ze tej promocji jak narazie dsl nie obejmuje ...;/

grzeniu 10.01.2007 00:08

Co***347; mam przeczucie, ze ta promocja nie obejmuje te***380; neo 640/160.
Niech kto***347; napisze, ***380;e si***281; myl***281;.

Wawelski 10.01.2007 00:34

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 726193)
Odwrotnie odwrotnie - dopiero w ten sposób ma to sens ;)

Ci, którym zbliża się koniec umowy, trzeba coś atrakcyjniejszego zaoferować, w przeciwnym razie z jakiegoś niesamowitego powodu (całkowicie niezrozumiałego dla tworzących ofertę tepsy ;) ) mogą oni zrezygnować z usług firmy..

Ci, którym się zbliża koniec nie warto nic atrakcyjniejszego oferować, bo się nie zwróci - zaraz i tak trzeba będzie im coś oferować, żeby przedłużyli umowę. Więc jak teraz wypowiedzą, to mało stracą.

Za to jak ktoś, kto ma jeszcze 10 czy 12 miesięcy bulić odejdzie - to są wiecej w plecy i bardziej im zależy, żeby przy tej okazji nie uciekł.

icemac 10.01.2007 07:26

Cytat:

Napisany przez Wawelski (Post 726610)
Za to jak ktoś, kto ma jeszcze 10 czy 12 miesięcy bulić odejdzie - to są wiecej w plecy i bardziej im zależy, żeby przy tej okazji nie uciekł.

jakie plecy ;) ja za 512 płacę 84pln miesięcznie, a zrywać umowy nie chcę bo nie mam innego operatora u siebie w dzielnicy :klnie: - tylko tepsiaki

Air 10.01.2007 09:45

Cytat:

Napisany przez BD (Post 726464)
No proszę tego nie wiedziałem. Tyle, że teraz mnie zastanawia inna sprawa. Otóż rozdzielono Neo od telefonu. W związku z tym skoro w jednym lokalu zameldowane są osoby A i B. Telefon i obecna umowa jest na osobę A i zostaje ta umowa wypowiedziana. Następnie osoba B podpisuje nowa umowę to wtedy nie może być mowy o rezygnacji...

Innymi słowy telefon może być na ojca a dziecko (jeżeli jest pełnoletnie) może niezależnie podpisać umowę.

Nawet jak moje powyższe przemyślenia są pozbawione sensu to zawsze można przeprowadzić cesję telefonu i po problemie.

Też tak kombinowałem :D

jednak teraz podobno telefon przyporządkowany jest do lokalu a nie do osoby więc trzeba odczekać te 3 miechy zanim podpisze się nową umowę.

andrzejj9 10.01.2007 11:43

Cytat:

Napisany przez Wawelski (Post 726610)
Ci, którym się zbliża koniec nie warto nic atrakcyjniejszego oferować, bo się nie zwróci - zaraz i tak trzeba będzie im coś oferować, żeby przedłużyli umowę. Więc jak teraz wypowiedzą, to mało stracą.

Pod warunkiem, że bierzemy pod uwagę możliwość (wyjątkową) zerwania umowy. Bo gdy tego nie ma, to właśnie osoby, którym koniec umowy się zbliża, muszą się znaleźć "pod szczególną opieką" ;)

woitas 10.01.2007 16:43

heh, no to TPSA dała d***y z tym przyśpieszeniem.
narobili smaka, a teraz się z tego wycofali...
żenada.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:16.