![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
2. normalne chyba 3. i tu jest cała niewiadoma jak to będzie działać w praktyce
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Berserk
Data rejestracji: 02.11.2003
![]() |
Witam ponownie
![]() Po 45 min od telefonu do BOK w Netii zadzwonili do mnie przedstawiciele z TPSA i pytali się o powód wypowiedzenia usługi. Oczywiście powiedziałem, że z powodu nie zgadzania się z regulaminem A oni na to: "a konkretnie z jakim puknktem" ... Chyba muszę przeczytać nowy regulamin...:/ ale małą wpadkę zaliczyłem. Ale dzwonili, żeby mnie zatrzymać w TPSA. Pani zapytała się czy zauważyłem zwiększenie prędkości neostrady... a ja jej na to, że podobno TPSA się z tego wycofała... i nie zauważyłem wśród moich znajomych w Bydgoszczy (3 osoby ), żeby prędkość się zmieniła. Próbowali mnie namówić neostradą 640 bez limitów i DSL. Powiedziałem, że zostanę u nich jeżeli mi zniosą limity i jestem w stanie płacić 20-30 zł więcej, bo takie byłyby moje oszczędności jeżeli przeszedłbym do Netii (planuję abo Socjalny + 64; obecnie abo 50 +76). Niestety powiedzieli, że jest to niemożliwe... Czyżby TPSA zaczynała odczuwać uciekczę klientów?? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Acha i jeszcze ktos sie pytal czy 6 Mbit dziala wszedzie.
Podobno jest tak, ze przy duzej odleglosci od centrali mozna nie wyciagac 6 Mbit. Podobno u nas jak sasiad ktory pracowal w TPSA chcial zalozyc sobie 6 Mbit, to przylazl jakis jego znajomy monter i stwierdzil ze da wyciagnac sie max 2 Mbit bez spadkow predkosci. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Berserk
Data rejestracji: 02.11.2003
![]() |
Cytat:
Tutaj możemy dowiedzieć jaką mniej więcej maksymalną prędkość uzyskamy na swojej lini telefonicznej |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.01.2004
![]() |
Co ty masz za radiówkę, chyba jakiś lipny dostawca albo nie zna się na rzeczy.
Ja mam radiówkę od 3 lat transfer ze stron (pobieranie plików) bez przyspieszaczy to 400kB (około 3,2mbita) a w nocy nawet dochodzi do 500kB a płacę tylko 50zł, dla transferu 6mbit max możesz osiągnąć 750kB, szybkość zależy od wielu czynników, możesz mieć łącze nawet 10mbitów jeśli serwer z którego pobierasz jest obciążony lub ma za wolne wyjście na świat (wtedy nic nie poradzisz). co do neti to nic nie wiem bo nikt nie ma łącza od nich wiec ci nic nie poradzę
|
|
|
|
#6 |
|
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moze powiem inaczej, tpsa nie zrzedzi, ze malo na tym zarabia, tylko, ze musi do tego dokladac, grosze coprawda ale jednak
byla wypowiedz kogos z tpsa juz jak airbytes zaczynalo dzialac
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#8 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Haha!
Wreszcie ich udupimy - przynajmniej w jakims stopniu. Pisalem do Netii maila i odpisali, ze predkosc uploadu to na razie 512kbit, ciekawe ile prawdy w tym podwyzszeniu do 640bkit? Ojj, bedzie sie dzialo ;-D.. dobrze, ze do 14. lutego jeszcze troche czasu mam. pzdr. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Hmm na blupartyline nie chca powiedzie***263; czy jest mozliwosc tecchniczna podalczenia 6 Mbit ...
Dopiero jak zamowie podwyzszenie predkosci to moga sprawdzi***263; ... Nie da sie tego jakos samemu spradzi***263; czy cos ![]() Bo jezeli nie mial bym mozliwosci podalczenia netii 6 mbit to bym sie troche zdenerwowoa***322; ![]() Pozdro Jasne ze nie zadzwonia ... myslisz ze tp bdzie sie do kazdego dostosowyywa***263; ? Sa mili przez jakis czas i to wszystko co moga zaoferowac ...
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler Ostatnio zmieniany przez Oktawian89 : 24.01.2007 o godz. 14:33 |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Uff, udało mi się wymęczyć (za pośrednictwem mojej lubej, która pięknie odegrała blondynkie) pana na technolinii 0800 102 102 (polecam - na bluepartyline niczego nie da się dowiedzieć) i już wiem, że marne szanse na szybki net (max 1Mbps). Netia ma jeszcze obadać WiMaxa. Ale coś się obawiam, że jednak się nie pożegnam z TP.
|
|
|
|
#11 |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
ROTFL
W przyp***322;ywie radosnego nastroju zadzwoni***322;em po raz kolejny na partylajn tepsy. T***322;umacz***281;, ***380;e mam neo 640 za 170PLN. Przed oczkami mam stron***281; z ofert***261; Netii kt***243;r***261; referuj***281; Panu po drugiej stronie kabelka. Czyli ***380;e za 1,5 x szybsze ***322;***261;cze p***322;ac***281; 3x mniej a za 9x szybsze p***322;ac***281; o 40PLN mniej. Pytam, co oni na to. A go***347;***263; "To si***281; nie ma co zastanawia***263;, je***380;eli chodzi o moje prywatne zdanie". No to ja "nie maj***261; Pa***324;stwo ***380;adnej kontroferty?". Po 3 minutach ciszy s***322;ysz***281; "Nie". ROTFL
|
|
|
#12 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Pewnie TP za jakis czas obudzi sie z reka w nocniku ... ze nie ma 50 % klient***243;w ...
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
|
#13 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bez przesady, pewnie 10% to gora.. tzn. Ci >=2mbit :-).
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uciekam od tepsy jak najszybciej i jak najdalej.
ISDN juz zmienione na Era Domowa, teraz pojdzie neostrada 128kbit (7GB Limitu) ---> 1MBbit u Netii bez limitu za ~20zl mniej. Juz dawno bylo wiadomo ze tepsa obudzi sie z reka w nocniku. Wszyscy to wiedzieli tylko nie tepsa. Prawda jest taka ze powszechna nienawisc to tej "fracuskiej dojarki*" sprawia ze ludzie wola nawet zaplacic wiecej byleby tylko komu innemu. A jesli jeszcze moga zaplacic mniej.... * dla niezorientowanych: to tresc reklamy jakiejs konkurencyjnej firmy.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na co czeka tpsa?
na to zeby ludzie wzieli netie a potem zrbia szach mat z oferta, wtedy ci co wzieli netie na tpsa beda z reka w nocniku niestety tpsa moze sobie pozwolic na takie zagranie podobnie zrobil intel wypuszczajac conroe
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
![]() |
|
|