![]() |
Cytat:
|
Ponial. Odnioslem sie tylko do Twojego postu o Linuxie ;-).
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Cytat:
no wiesz, żeby takiemu staremu bykowi podteksty uświadamiać ? --- A co do OO, może się ruszy - ale zapewne ucierpi na tym Libre ... |
Jakiemu staremu... Sam przyznales w innym temacie zem 2 lata starszy od szesnastolatki :-P!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Cytat:
Wąskie myślenie, to przez ten prosty sprzęt. :] |
Sprzet calkiem prosty, choc czlowiek w ogole. Niewygodne tnie posty, bo tu same zule... :-P
Próbuję utworzyć kwerendę która po włączeniu zapytałaby mnie "podaj pojemnosc silnika". W Accessie właśnie w ten sposób można to zrobić, a z OO nie mogę dać sobie rady. Wywala mi błąd jak na drugim zrzucie ekranu.
Ktoś pomoże? http://img13.imageshack.us/img13/4805/basepi.th.jpg http://img69.imageshack.us/img69/9949/baseblad.th.jpg |
Masz źle sformułowane zapytanie, OO nie może odnaleźć kolumny "Podaj pojemność silnik".
|
Czyli jak powinno to wyglądać aby uzyskać efekt? Już nie mam siły a pomoc programu i pytanie google nie przyniosły rezultatu.
|
Ilość załączników: 1
Mam problem ze zrzutami ekranu w swojej pracy. Obrazki są formatu PNG i wstawione do dokumentu wyglądają dziwnie - obrazek w dokumencie jest dziwnie przeskalowany(błędne DPI?).
Jest w stanie ktoś pomóc? |
andy, u mnie pod wordem 2007 dobrze to wygląda, OO narazie wywaliłem :)
Ja jak miałem problem typu jakieś rozciąganie przeskalowanie, to na sztywno w dokumencie ustawiałem rozmiar taki jak ma obrazek. Edit: meta.xml w tym kontenerze (odt/zip) jest zwłaszcza ciekawy... || |
@andy:
otwórz plik, z menu górne widok->powiększenie->zaznacz 100% :fiu: |
@Pierwszy zabiłeś mnie wiesz ? :)
Cytat:
|
Pisali kiedyś tam swego czasu chyba na niebezpieczniku,
że ludzie często nieświadomie udostępniają dokumenty doc/odt/pdf itd. nie wiedząc o tym fakcie. Jakiś gość pisał jakiś art. "jak zachowywać się anonimowo w sieci", dołączył tam jakieś statystyki w pdf, a tam we właściwościach niespodzianka... ludzie oczywiście mu to sromotnie wytknęli hehe :) |
Wracajac do tematu - czyżbyśmy mieli teraz dwie społeczności?
LibreOffice i OpenOffice? Bez sensu. Oracle oddało Office, bo i tak z LibreOffice na karku nic sensownego by raczej z nim nie zrobili. Mają za to w rękach dużo bardziej z ich punktu widzenia przydatny projekt - VirtualBoxa. Solaris+Oracle+VirtualBox+SPARC... ładny komplecik dla dużych firm. Z tego tylko Oracle jest ich a reszte wzięli od Suna. A nawet Oracle Linux jest. I maja na niego MySQL który też jest ich. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:27. |