![]() |
Będą sapańce na youtube.
|
Mam to samo, to chyba jakiś nowy pomysł YT. :]
|
Hmm, youtube mi się popsuł :( Domyślnie po włączeniu dowolnego linka jest wyciszony dźwięk ktoś ma pomysł? Testowałem na nowym profilu, to samo...
|
|
A kto to jest lis ze skojarzeń? :blink:
|
Już się ładnie zaindeksowało, nie ma sensu. :P
|
Zmieni ktos ten tytul? Bo ilekroc spojrze to kojarzy mi sie z komputerem Lisa, a tu Firefox... Przegladarka, taka sytuacja...
|
Nie wiem czy zupełnie olali, ale na pewno zaniedbują, najnowsza wersja dla Linuksa to 11.2.202.310.
Kod:
$HOME/.mozilla/pluginsKod:
/home/(użytkownik)/.mozilla/firefox/(profil uzytkownika)/plugins |
http://kb.mozillazine.org/Determinin...ctory_on_Linux
Cytat:
|
Fakt, chodziło mi o nazwę pliku... Co do Silverlight w Linuksie to Moonlight ale jak to działa nie wiem. Można to zainstalować xbmc i wgrywając odpowiednie filtry dekodujące oglądać zawartość z drm ale czy płatną nie wiem. Przynajmniej kiedyś tak było...
W linuksie jest to libflashplayer.so i umieszczamy go w: Kod:
/home/(użytkownik)/.mozilla/firefox/(profil uzytkownika)/plugins |
Na Linuksie DLL? ;) SO chyba. Nie wiem, nigdy nie używałem flasha na pingwinie, a silverlight to chyba nawet nie ma (jest jakiś Moonlight, ale nie obsługuje DRM, czyli jest w sumie bezużyteczny bo z Silverlight korzystają różne VODy itp.).
|
Z tego co pamiętam kiedyś wystarczyło skopiować tylko NPSWF32*.dll i wszystko chodziło. Pod linuchem NPSWF32.SO tylko to się kopiowało z tego co kojarzę.
|
A jakby z kolei ktoś chciał Silverlighta to robi się tak samo. Znalazłem w sieci sposób aby wydłubać potrzebne pliki z CABa z Silverlight SDK, ale nie działa to z v5. Dlatego trzeba to dziadostwo zainstalować i przenieść wszystkie pliki z "C:\Program Files\Microsoft Silverlight\Silverlight\" jak również te z folderu ".\pl". Nie wiem czy działa DRM, ale normalne materiały tak.
|
Jakby ktoś chciał przenośnego flasha w katalogu z profilem to robi się to tak:
1. W "about:config" zmienia się wartość zmiennej "plugins.load_appdir_plugins" na "true". 2. Instaluje się Flasha. U mnie na Windows 7, wersja 64bitowa siedziała w: Kod:
C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\3. Kopiuje się pliki flasha do "./plugins/". W moim przypadku to: Kod:
C:\Users\<ja>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\<nazwa profilu>\plugins\flashplayer.xpt- - - Być może w przyszłości zastąpi go Shumway, otwarta implementacja która jest jeszcze w powijakach. A w dalszej przyszłości to kto wie, może HTML5... |
Muszę przyznać, że bardzo fajny, lekki klient pocztowy. Szukałem kiedyś czegoś takiego i nie moglem znaleźć (po za dedykowanymi koszmarkami ;P). Jedyna wada jak dla mnie to mało czytelne dymki z komunikatami (przywykłem do list z nietoperza ;]).
Dzięki, dodam do listy wtyk. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:01. |