![]() |
A ten się nie nada - simplemail?
Mnie tam wystarcza gmail manager + import poczty z innych kont na gmaila... :) |
Nie ma takich. ;) Jak chcesz wbudowanego klienta pocztowego to albo Opera albo Sea Monkey.
|
Znacie jakiś fajny dodatek, przy pomocy którego mogę przeglądać pocztę bezpośrednio z liska?
|
Używam Lisa od wersji 1.5.x i nigdy czegoś takiego nie widziałem. Może dlatego, że jadę na tym samym profilu i kiedyś było domyślnie wyłączone. :P
|
Przełączyłem na false na podstawie wypowiedzi @palikota i działa, choć jest kilka minusów, o których pisał @joujoujou.
|
Defaultowo bez wciskania Enter fx szuka domen wyłącznie w:
zakładkach lub historii lub historii i zakładkach (Opcje -> Prywatność) Gdy wciśniemy enter po wpisaniu słów kluczowych, to są różne możliwości, zależnie od ustawień. Ja mam ustawione keyword.enabled=true co oznacza zwyczajne wyszukiwanie w domyślnej wyszukiwarce, u mnie google. |
W lisie też jest. I działa bez włączania czegokolwiek.
Jedynym ryzykiem jest, że uzupełni adres innym TLD niż chcemy (koronny przykład - cdrinfo.com zamiast cdrinfo.pl). |
W Safari jest. I to nawet w wersji dla Windows, bo na takiej pracuje w pracy...
|
W poprzednich wersjach Liska, taki coś istniało (jestem tego pewien), ale ze względu prawdopodobnie bezpieczeństwa wyłączono/ukryto tę funkcję.
|
Z przodu to już standard chyba w każdej przeglądarce. Natomiast co jeśli dopisze mi do "cdrinfo" nie "pl", a "com"? A co jeśli ktoś zrobi sobie mirror do niecnych celów, różniący się tylko domeną? Nawet jeśli taki dodatek istnieje to uważam za kompletnie zbędny, a dla niedzielnego użytkownika nawet niebezpieczny.
Także niestety nie znam. |
Wpisuje jako adres np. "cdrinfo", a Firefox sam dodaje z przodu http..., a na końcu pl.
|
Nie wiem co masz na myśli mówiąc: "automatyczne dodawanie domen". Skracanie adresu do samej domeny? jakieś wyróżnianie domeny? Opisz dokładniej.
|
Dzięki chłopaki za dodatek. A odnośnie dodawania automatycznie domen, to wiecie coś?
|
Bez NoScript i Adblock+ nie da się dziś przeglądać internetu.
Przeniosłem te kontrolki na pasek dodatków, który odsłaniam tylko w razie potrzeby (ctrl+/). Ładniej, choć może trochę mniej wygodniej lub wcale jeśli ktoś bardzo często potrzebuje tam gmerać. ;) |
@SEBAW, - http://noscript.net/ ;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:01. |