![]() |
@Berion co to za plugin z prawej strony ABP?
Może mi ktoś powiedzieć, jaki plugin potrzebny jest do automatycznego dodawania domen w pasku adresu? Przeglądara, to Firefox. |
FXChrome - bardzo fajna skóra, która upodabnia Lisa do Chromolca. :)
http://konsole.cdrinfo.pl/berion/kcd...n_fxchrome.png |
To może Wiecie co porobiło mi się w FF-teraz mam wersję 6.0.2 ale było i to samo(chyba) na wcześniejszej stronie- chodzi mi o logowanie-jak odpalam FF to jest ''moja'' strona Igoogle tzn.była bo teraz muszę kliknąć logowanie ,dopiero wtedy jest mam zaznaczone ''zapamiętaj mnie'' a jednak nie zawsze jest ''moje''Igogle ??? czasem wejdę np.w zakładki i np.wybiorę CDRinfo :D potem kliknę na ''domek'' i jest moja strona Igoogle :sciana: bez logowania.
Nie wiem czemu tak się porobiło- i trochę to mnie wqurwia i dzieje się to tylko na jednym koncie - jak się zaloguję do innego to jest wszystko ok' :taktak: zawsze używałem FF inne przeglądarki jakoś mi nie podchodzą :help: |
Strony microsoftowe, ostatnio jakaś zagraniczna strona samsunga niezbyt współpracowała z ff, w pracy mam też pewien web katalog zamówień który działa tylko w IE, ale z wtyczką FF też go łyka :)
|
Obecnie bawię się DownThemAll!, który nie wymaga żadnych zewnętrznych programów ala FlashGot.
Tabmix powiadasz, sprawdzę. Andy mnie chyba kiedyś na to namawiał. Co do stron pod IE, znasz jakieś? Czy jest sens angażować w to plugin? |
Można by dopisać jeszcze kilka dodatków np. dla lepszej obsługi zakładek Tabmix, do pobierania plików przy pomocy menedżerów downloadu FlashGot-a, oraz dla stron pisanych typowo dla IE wtyczkę pozwalającą renderować te strony przez jego silnik - IE Tab 2
|
Uporządkowałem tekst, dodałem parę nowych dodatków, trochę screenów, ikonki itd. Temat znalazł się w dziale FAQ.
>> http://forum.cdrinfo.pl/f45/personal...firefox-89521/ |
Tylko, że przy pomocy filter uploadera można mieć te same filtry na różnych kompach nie przenosząc tego pliku tylko podpinając adres z ftp/http, bo niestety foxmarks nie synchronizuje jeszcze filtrów ABP :|
|
Moim zdaniem to szkoda na to ramu. ;] Skoro filtry leżą sobie ot tak luzem. No chyba, że dla wygody.
Kod:
C:\Users\<ludzik>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\<nazwaprofilu>\adblockplus\patterns.iniMnie by się nie chciało od nowa wszystkiego wgrywać i ustawiać. Stąd kopia całego folderu. Dodatek Elements Hiding uważam za rewelacyjny. Dzięki. |
A tak wracając do tematu backupowania profilu ff, to ja zaprzestałem tą ceremonie... na tyle rzadko zdarza mi się jakaś awaria ff, że stwierdziłem że nie warto a od formata do formata to aż wypadałoby zainstalować go na czysto bez zbędnych śmieci w profilu ;)
I jeszcze jeden jak dla mnie ciekawy dodatek do ABP to Filter Uploader, który zachowuje mi na hdd moje reguły od/blokowania reklam i stron :) |
A żebym to ja wiedział :D
Ważne że działa :P Jest jeszcze jakaś inna odmiana dowiązania symbolicznego, nie pamietam jak sie nazywa. Symbolic link chyba potrafi połączyć zasób sieciowy (tzn folder z innego komputera wyglada jakby był u nas na dysku). Junkcja raczej tylko między dyskami lokalnymi, więc jest to coś bardziej na poziomie systemu plików NTFS. |
|
Mozna sobie zrobić junkcję do C:\Documents and Settings\cośtam z zupełnie innego dysku i partycji.
Firefox będzie myślał że jego pliku konfiguracyjne (wszystkie, nie tylko profile) są na C: a tak naprawde nie będa ;) Skuteczne rozwiązanie dla Firefoxa i innych programów, które trzymają dane na partycji systemowej. Niezależne od programu, nie wymaga dodatkowej konfiguracji niczego. Po przywróceniu partycji systemowej z backupu programy wciąż widzą swoje dane. Po linuksowemu to się nazywa dowiązanie symboliczne. Junkcje są dostępne niestety tylko w Viście i 7 (chyba). Innym rozwiązaniem jest zamontowanie innej partycji w katalogu Documents And Settings lub jakimś podkatalogu. Ale to mniej wygodne. :taktak: |
Nie przepadam za książkami, w życiu przeczytałem może z 4. Po prostu mi z głowy wypadło. ;)
A co do Lisa: Kod:
[General] |
Krisu, właśnie, mi też się te całe 'zangielszczanie' naszego języka nie podoba.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:17. |