Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Pomocy Hasło na Xp (https://forum.cdrinfo.pl/f113/pomocy-haslo-xp-37475/)

BD 06.03.2006 08:11

Cytat:

Napisany przez szafran1988
Jescze prostrze wyjscie to odpalic kompa w trybie awaryjnym i zalogowac sie na administratora bez uzywania zadnych programow ;p
nastepnie usuniecie tamtego hasla lub stworzenie drugiego konta, zresetowanie kompa i gotowe ;p

Jezeli znasz haslo admina to nie musisz sie logowac w trybie awaryjnym bo mozna to zrobic zwyczajnie.

Natomiast problemem jest komputer do ktorego nie znasz hasla. Wtedy nie da sie zalogowac ani:

- w trybie zwyczajnym,
- w trybie awaryjnym,
- w trybie konsoli naprawczej,

Szakal1 14.03.2006 11:06

Cytat:

Napisany przez szafran1988
Pomozcie jak sciagnac haslo z windowsa XP znam program LC4 ale czy bez niego tez sie da. Jeżeli nie to pomozcie mi bo umiem go uzywac tylko wtedy gdy jestem juz na pulpicie (gdy juz wejde haslem do windowsa).Jak sciagnac tym programem haslo ktorego nie znam. :help: ???

Dziendobry czy moglbys mi przeslac program LC4 jak masz gg to sie skontaktuj moj gg :1466728 :)

andy 15.03.2006 09:24

@Szakal1 polecam coś o lepszego. Klik.

Szakal1 15.03.2006 14:18

chyba sie nie obrazisz "@ndy" kiedy pozycze sobie twoj avatar ^_^ :) :) :) ^_^

prometeusz 15.03.2006 14:49

:wow: Wy macie z soba cos wspolnego??
A moze @ndy i Szakal1 to to samo :>

Szakal1 24.03.2006 15:39

Nie !!!!! Ale mozecie mi dac link do LC4 ?

superrrmario 24.03.2006 19:24

Witajcie. Trochę odbiegnę od tematu ale z Waszych postów przebija dogłębna znajomość "wnętrzności" XP. Programy mające ograniczenia czasowe zostawiają gdzieś ślady, które uniemożliwiają korzystanie nawet po deinstalacji, czyszczeniu rejestru i ponownym zainstalowaniu. Czy jest to gdzieś zapisywane rutynowo, czy każdy program ma swoje "kruczki". Jeszcze raz przepraszam za odbiegnięcie od głównego wątku. Pozdrawiam

ed hunter 24.03.2006 21:27

Cytat:

Napisany przez superrrmario
Witajcie. Trochę odbiegnę od tematu ale z Waszych postów przebija dogłębna znajomość "wnętrzności" XP. Programy mające ograniczenia czasowe zostawiają gdzieś ślady, które uniemożliwiają korzystanie nawet po deinstalacji, czyszczeniu rejestru i ponownym zainstalowaniu. Czy jest to gdzieś zapisywane rutynowo, czy każdy program ma swoje "kruczki". Jeszcze raz przepraszam za odbiegnięcie od głównego wątku. Pozdrawiam

OT. ale są programy, przez które można zainstalować coś i potem totalnie odinstalować (chodzi o triale) :D było na tym forum :>

a jeśli chodzi o programy do włamywania się to sądzę, że twórcy zadbali o to, aby ślady były nie do wykrycia przez zwykłego użytkownika.

superrrmario 24.03.2006 22:04

Uchowaj Boże przed włamywaniem się. Chodzi mi własnie o triale lub np. pakiet Nortona (legal ale przeterminowany :'( ). Przypuszczam, że chodzi o jakieś programy robiące "snapshota" systemu i dające możliwość powrotu do stanu sprzed instalacji. Wyprostujcie mnie proszę jeśli się mylę. Pozdrawiam

wierzbamaster 18.04.2006 14:57

A ja mam takie pytanie:
W szkole dostaliśmy nowe komutery 2.8 Ghz
Chce dla testu przeprowadzic lamanie hasla na kilku z nich naraz np. na 5 kompach jednoczesnie aby sprawdzic jaka bedzie szybkosc
W domu lamalem swoje haslo 7 literowe w 20 minut (procek 2.8 Ghz)
ale przy 7 literowych z cyframi wyskakuje juz 4 godziny

Tak wiec jak to zrobic aby uruchomic lamanie klucza na kilku kompach (jakim programem) kompa sa w lanie
W domu uzywalem programu PWSEX 1.10

Szakal1 18.04.2006 17:49

supermario nie wiem czy to pomoze ale sprubuj zainstalowac mks vir 2005 i jak instalujesz ten program zobacz czy zapisuje sie w rejestrze potem odinstaluj i zainstaluj i jak bedzie pisac ze minol czas to usun ta wartosc rejestru ktura sie zapisala przy instalacji i zobacz czy zadziala ;] ;]

Patrix 26.09.2008 12:14

Ilość załączników: 7
Malutka bootowalna dystrybucja linuksa (3,53MB) do resetowania hase***322; u***380;ytkownik***243;w o r***243;***380;nych uprawnieniach w Windows XP SP3.

Odpalasz z tego byle jakiego kompa i postepujesz wg instrukcji na ekranie ||

Edit:
program dziala tez z systemami:
- NT
- Win2k (Windows 2000)
- VISTA

andy 31.05.2010 10:25

Cytat:

Kon-Boot is an prototype piece of software which allows to change contents of a linux kernel (and now Windows kernel also!!!) on the fly (while booting). In the current compilation state it allows to log into a linux system as 'root' user without typing the correct password or to elevate privileges from current user to root. For Windows systems it allows to enter any password protected profile without any knowledge of the password. It was acctually started as silly project of mine, which was born from my never-ending memory problems :) Secondly it was mainly created for Ubuntu, later i have made few add-ons to cover some other linux distributions. Finally, please consider this is my first linux project so far :) Entire Kon-Boot was written in pure x86 assembly, using old grandpa-geezer TASM 4.0.
http://www.piotrbania.com/all/kon-boot/

Piterniel 31.05.2010 11:27

Na linuksie wystarczy zwykła dystrybucja live-cd. Modyfikujesz /etc/passwd i usuwasz haslo :)

M@X 31.05.2010 14:47

Ophcrack juz byl...?

http://ophcrack.sourceforge.net/

LiveCD, darmowe tablice, bruteforce. I najwazniejsze - wkladasz i... samo dziala! Nie trzeba nic robic!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:09.