![]() |
Mała poprawka do tego co napisałem. Dzięki programom getsyskey i gethashes będziemy mieli hashe wolne od zabezpieczenia SYSKEY.
@zene_k noł problem:) |
@BD: w pierwszym podanym przez Ciebie linku napisali że jesteś Niemcem :fiu:
Dziwne... :> Jak na Niemca masz bardzo polskie nazwisko i w dodatku nieźle Ci idzie władanie naszym językiem :D ;p Pozdr. |
nie moge otworzyć pliku GetSyskey ani GetHashes. Mógł by ktoś mi pomóc. Jak mam utworzyć ten plik hashe.txt . Płytke nagrałem skopiowałem SAM i SYSTEM
i dalej już nie umiem zrobić. Prosze o pomoc |
Ilość załączników: 1
Rozpakuj plik Start.zip do fodleru gdzie masz pliki:
getsyskey.exe gethashes.exe SAM SYSTEM i uruchom go. Postępuj zgodnie ze wskazówkami a otrzymasz plik Hashe.txt;) |
cze mam pytanie jak przy pomocy dosa zdjac haslo admina w windows millennium?
|
pewnie tak samo usuwasz sam.log i inne takie?:) to tylko test:)
|
ale chodzi oto ze cos blokuje dostem a konto admina jest zabezpieczone haslem a admin niuc nieblokuje i masz wszelnie mozliwosci i wiem ze przy pomocy samego sosa da sie cos zrobic
|
Cytat:
Znajdują się one w folderze %Windows%\xxx.pwl Jak będziesz miał już ten plik u siebie to do złamania hasła możesz użyć programu Cain Żeby skopiować ten plik na dyskietke pod DOSem wklep następującą komende: copy C:\Windows\xxx.pwl A:\xxx.pwl Gdzie xxx oznacza login danej osoby. |
ale moj kupel na infie zlamal haslo admina przy pomocy samego dosa i niemial nawet dyskietki widzialem tylko ze wszedl do dosa a wiecej muie nie uiinteresowalo a potem mi tylko okazal ze zlamal ale mi niepowiedsial jakie to haslo\
|
nie miał dyskietki a DOS sam się pojawił niespodziewanie :D
|
Cytat:
IMHO jest to w 100% niemożliwe. |
Cytat:
|
Cytat:
|
właśnie niedawno włamałem się na własny xp sp2 w celach edukacyjnych (musiałem poćwiczyć, bo za godzinę muszę włamać się na xp pewnego nieletniego, złośliwego matoła, który zahasłował matce kompa, aby nie mogła używać gdy on jest w szkole :szczerb: )
sp2 nie stanowi przeszkody :D a czym to zrobiłem nie napiszę tutaj :P bo inne małolaty będą rodzicom robić numery :> |
@ed zresetowałeś mu hasełko? :>:D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:59. |