![]() |
hmmm a jest juz LC5 ??? pierwsze slysze
|
No jest już na stronce http://www.atstake.com/products/lc/download.html
i co z tym hasłem dlaczego tak długo je łamie? |
moze za dlugie im dluzsze i ciezsze haslo tym dluzej je lamie ;)
|
A zrób screena LC4 jak już wszystko ustawiłeś i Ci łamie.
P.S Ściągam właśnie wersje 5 zobaczymy co nowego w niej jest..?? :> |
ja sciagnalem hmmm ale pozwolicie ze sotane przy LC4 ;)
|
A jak z tym hasłem Szafran1988...?? Poszło czy nadal łamie..??
|
nie wiem zrobilem tak jaak mowiliscie ale nic mi nie lamie caly czas mam podaj haslo uzytkownika :(
|
Uzyksałeś ten plik Hasla.txt..?? Jeżeli tak to podeślij mi go to Ci pomoge złamać.
P.S. O jakie haslo uzytkownika cie pyta, i kiedy..??? |
hasło jest zeczywiście długie ale tez mam krutkie i jego tez niemoze złamac przynajmniej długo to trwa.
|
Cytat:
|
Cytat:
P.S Jak uzyskałeś ten plik hasla.txt to podeslim mi na maila. |
Sorki za małe wykoapnie tematu...
Ostatnio próbowałem sobie w celach "edukacyjnych" złamać hasło w systemie Win2k (+SP4) dwoma metodami (w zależności od tego czy ma sie dostę do pulpitu czy nie). Do pierwszej metody użyłem pwdump2, który wyciąga i "odhaschowywuje" plik SAM oraz LC4, który na podstawie hash'y szuka hasła. Hasło zostało złamane po kilku godzinach (na C760). Druga metoda polegała na dostępie do NTFS'a z poziomu DOS'a i skopiowaniu pliku SAM na dyskietkę, potem za pomocą samdump'a wyciągnięciu hash'y z tego pliku. Okazało się, że te hash'e z drugie metody róznia się od tych z pierwszej. Dlaczego tak się dzieje??? Plik oryginalny oraz ten skopiowany mają taki sam rozmiar, jednak w tym drugim hasła nieda sie złamać :ysz: |
heh zebym ja to wiedzial to bylo by juz po problemie ostatnio do czego doszedlem to jesli masz microstara przy wyswietleniu grafiki wciskasz alt+ctrl+i i wyswietla ci wszstkie hasla systemowe wtedy wiesz jakie moze byc haslo na windowsie. niestety to tyle co wiem a ja nie mam plyty micro tylko GIGABYTE :(
|
...przecież wszyscy nie mają microstar'a, nie idź na łatwiznę ;p
Może znajdzie się ktoś kto próbował drugiej metody (zakończonej sukcesem) ??? Bo niewiem co się dzieje. Chyba, że mam jakąs dziwną wersję samdump'a |
Cytat:
Przy wyświetlaniu grafiki w windzie? Przy wyświetlaniu właściwości grafiki? Przy wyświetlaniu przy starcie? ........................................? Microstara to płytę miałeś na myśli, a nie kartę? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:12. |