![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja mam taki problem:
Mam kompa z bratem na spolke, mam windowsa xp. Brat po ostatnim formacie zalozym dwa loginy moj i jego lecz problem w tym ze ja mam konto z ograniczeniami a on jest adminem, przez co niemoge nic sobie zainstalowac na kompie, prosilem go aby zmienil to lecz nieslocha. Co mam zrobic zeby albo: zlamac jego haslo ustawic siebie na admina a jego ogranczyc w jakis sposob poprostu ustawic siebie adminem Za jakiakolwiek pomoc z gory serdecznie dziekuje :) |
Cytat:
- jak zmieniac hasla, - jak kasowac hasla, - jak logowac hasla, - jak logowac sie bez koniecznosci podania hasla, - jak czarowac Windows 2000/XP. Rozwiązaniem jest DreamPackPL. Nalezy pobrac ten program i przygotowac w odpowiedni sposob plyte CD. Nastepnie odpalamy komputer z tej plyty i wchodzimy do konsoli naprawczej. Tutaj jestesmy pytani o haslo - naciskamy Enter i wchodzimy bez hasla na konto admina. Nastepnie podmieniamy jeden pliczek na dyski i robimy restart komputera. Teraz w chwili logowania zamiast hasla uzytkownika podajemy magiczne haslo i uruchamia sie DreamPackPL za pomoca ktorego mozna juz wszystko :D Dokladny opis przygotowania plyty i uzywania programu DreamPackPL znajduje sie na stronie http://www.d--b.webpark.pl/dreampackpl.htm (zalecam wylaczyc glosniki bo muzyka jest straszna). Mysle, ze to raz na zawsze zalatwi problem hasel w Win2000/XP. Dodam jeszcze, ze opisany program dziala rowniez w wersji XP SP2 + wszystkie laty z WindowsUpdate. |
|
Z tego co widze to CAIN lamie hasla a moja propozycja wylacza haslo w systemie i pozwala na logowanie sie bez hasla lub z dowolnym haslem... Dodatkowo daje mozliwosc logowania hasel wpisanych przez uzytkownika komputera oraz kasowania hasla.
|
Cytat:
|
Ja bym nie byl taki pewny:D
Po pierwsz brat mogł nie dac pozwolenia na nagrywanie i nie przygotujemy plytki. Po drugie mogl przewidziec to i ustawic w bios-ie boot-owanie tylko z dysku :haha: :haha: i na nic nasze wysilki |
Cytat:
|
no to podajcie jeszcze bratu jak się pozbyć hasła na biosie :D
|
|
Dzieki za pomoc
Niemam nagrywarki wiec niemoge nagrac tej cd ale pojde do kumpla jeszcze raz dzieki |
Cytat:
|
Jescze prostrze wyjscie to odpalic kompa w trybie awaryjnym i zalogowac sie na administratora bez uzywania zadnych programow ;p
nastepnie usuniecie tamtego hasla lub stworzenie drugiego konta, zresetowanie kompa i gotowe ;p |
@szafran1988 a jak się nie zna hasła admina ?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:57. |