Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Pomocy Hasło na Xp (https://forum.cdrinfo.pl/f113/pomocy-haslo-xp-37475/)

ed hunter 04.11.2005 10:24

Cytat:

Napisany przez @ndy
@ed zresetowałeś mu hasełko? :>:D

właśnie klikam z tego kompa - hasełka brak a co najważniejsze nie da się założyć ^_^

prometeusz 04.11.2005 11:43

Cytat:

Napisany przez ed hunter
właśnie klikam z tego kompa - hasełka brak a co najważniejsze nie da się założyć ^_^

@ed a kto w takim razie klika teraz z twojego, czyżby małolat nie poszedł jednak do szkoły || :hahaha: :hahaha:

sowasowinski 20.02.2006 18:56

A ja mam taki problem:
Mam kompa z bratem na spolke, mam windowsa xp.
Brat po ostatnim formacie zalozym dwa loginy moj i jego lecz problem w tym ze ja mam konto z ograniczeniami a on jest adminem, przez co niemoge nic sobie zainstalowac na kompie, prosilem go aby zmienil to lecz nieslocha.
Co mam zrobic zeby albo: zlamac jego haslo ustawic siebie na admina a jego ogranczyc
w jakis sposob poprostu ustawic siebie adminem
Za jakiakolwiek pomoc z gory serdecznie dziekuje :)

BD 20.02.2006 20:47

Cytat:

Napisany przez sowasowinski
Co mam zrobic zeby albo: zlamac jego haslo ustawic siebie na admina a jego ogranczyc w jakis sposob poprostu ustawic siebie adminem
Za jakiakolwiek pomoc z gory serdecznie dziekuje :)

Widze, ze temat hasle wrocil. W zwiazku z tym kilka informacji na temat:

- jak zmieniac hasla,
- jak kasowac hasla,
- jak logowac hasla,
- jak logowac sie bez koniecznosci podania hasla,
- jak czarowac Windows 2000/XP.

Rozwiązaniem jest DreamPackPL. Nalezy pobrac ten program i przygotowac w odpowiedni sposob plyte CD. Nastepnie odpalamy komputer z tej plyty i wchodzimy do konsoli naprawczej. Tutaj jestesmy pytani o haslo - naciskamy Enter i wchodzimy bez hasla na konto admina. Nastepnie podmieniamy jeden pliczek na dyski i robimy restart komputera. Teraz w chwili logowania zamiast hasla uzytkownika podajemy magiczne haslo i uruchamia sie DreamPackPL za pomoca ktorego mozna juz wszystko :D

Dokladny opis przygotowania plyty i uzywania programu DreamPackPL znajduje sie na stronie http://www.d--b.webpark.pl/dreampackpl.htm (zalecam wylaczyc glosniki bo muzyka jest straszna).

Mysle, ze to raz na zawsze zalatwi problem hasel w Win2000/XP. Dodam jeszcze, ze opisany program dziala rowniez w wersji XP SP2 + wszystkie laty z WindowsUpdate.

andy 20.02.2006 21:47

Dlamnie najlepszym wyjściem jest użycie programu Cain + PeBuilder :)

BD 20.02.2006 21:53

Cytat:

Napisany przez @ndy
Dlamnie najlepszym wyjściem jest użycie programu Cain + PeBuilder :)

Z tego co widze to CAIN lamie hasla a moja propozycja wylacza haslo w systemie i pozwala na logowanie sie bez hasla lub z dowolnym haslem... Dodatkowo daje mozliwosc logowania hasel wpisanych przez uzytkownika komputera oraz kasowania hasla.

ed hunter 21.02.2006 08:41

Cytat:

Napisany przez BD
Z tego co widze to CAIN lamie hasla a moja propozycja wylacza haslo w systemie i pozwala na logowanie sie bez hasla lub z dowolnym haslem... Dodatkowo daje mozliwosc logowania hasel wpisanych przez uzytkownika komputera oraz kasowania hasla.

wyszystko prawda - brat już nie ma komputera ||

prometeusz 21.02.2006 09:06

Ja bym nie byl taki pewny:D
Po pierwsz brat mogł nie dac pozwolenia na nagrywanie i nie przygotujemy plytki.
Po drugie mogl przewidziec to i ustawic w bios-ie boot-owanie tylko z dysku :haha: :haha: i na nic nasze wysilki

BD 21.02.2006 09:12

Cytat:

Napisany przez prometeusz
Ja bym nie byl taki pewny:D
Po pierwsz brat mogł nie dac pozwolenia na nagrywanie i nie przygotujemy plytki.
Po drugie mogl przewidziec to i ustawic w bios-ie boot-owanie tylko z dysku :haha: :haha: i na nic nasze wysilki

Dokladnie tak wlasnie moze byc. Koniecznosc bootowania z plyty jest tutaj obowiazkowa. Co do przygotowania plyty to mozna zrobic to u kumpla na komputerze wiec to nie jest zabezpieczeniem...

ed hunter 21.02.2006 09:14

no to podajcie jeszcze bratu jak się pozbyć hasła na biosie :D

andy 21.02.2006 11:11

Cytat:

Napisany przez ed hunter
no to podajcie jeszcze bratu jak się pozbyć hasła na biosie :D

hmmm

sowasowinski 21.02.2006 12:17

Dzieki za pomoc
Niemam nagrywarki wiec niemoge nagrac tej cd ale pojde do kumpla jeszcze raz dzieki

ed hunter 21.02.2006 13:53

Cytat:

Napisany przez sowasowinski
Dzieki za pomoc
Niemam nagrywarki wiec niemoge nagrac tej cd ale pojde do kumpla jeszcze raz dzieki

:hmm: :D

szafran1988 06.03.2006 05:46

Jescze prostrze wyjscie to odpalic kompa w trybie awaryjnym i zalogowac sie na administratora bez uzywania zadnych programow ;p
nastepnie usuniecie tamtego hasla lub stworzenie drugiego konta, zresetowanie kompa i gotowe ;p

andy 06.03.2006 06:21

@szafran1988 a jak się nie zna hasła admina ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:57.