Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Program antywirusowy (https://forum.cdrinfo.pl/f113/program-antywirusowy-72446/)

czary2mary 16.01.2013 10:51

Ilość załączników: 1
Pokazał się ESET NOD32 Antivirus 6 i ESET Smart Security 6.
Z nowości technicznych najnowszej wersji pakietu ESET Smart Security wyposażono w zabezpieczenie ESET Anti-Theft (tzw. antyzłodziej), które pomaga odszukać skradziony lub zgubiony komputer. Wystarczy, aby użytkownik zalogował się na portalu ESET i oznaczył swoje urządzenie jako utracone ***8212; jego komputer zacznie być śledzony od momentu pierwszego połączenia z Internetem.
Oraz w skaner Facebooka:wow:

Załącznik 61187

M@X 16.01.2013 12:11

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1238223)
Oraz w skaner Facebooka:wow:

Wyprowadz mnie z bledu jesli sie myle (nie wiem, bo nie mam konta). Na facebooku sa wirusy?!

czary2mary 16.01.2013 12:17

Nie wyprowadzę Ciebie z błędu -tez nie mam tam profilu;)

z opisu funkcji producenta":

Samodzielne narzędzie ESET Social Media Scanner, dedykowane do ochrony profilu użytkownika. ESET Social Media Scanner instaluje się w profilu Facebooka jako odrębna aplikacja i sprawdza udostępniane posty pod kątem obecności złośliwych linków, aby ukrócić ich rozprzestrzenianie się.

sobrus 16.01.2013 13:37

Niedługo wszystko będzie miało swoją własną wtyczkę do AV.
Allegro, Facebooki, Twittery, YouTuby, itd.
Bo przecież nie wystarczy jedna, do przeglądarki.

Kompleksowa ochrona zawsze się dobrze sprzeda, nawet jeżeli jest bez sensu.

A potem komputer 1GB RAM, z tego połowa dla AV. Dzisiejsze programy AV są karygodnie cieżkie, zużycie po 200MB to nic nadzwyczajnego.

Yossi 16.01.2013 14:17

Proponuuję sprawdzić, jak problem ochrony został rozwiązany w Windows 8

sobrus 16.01.2013 14:24

Tak, powołajmy komisję, która to zbada :idea:

Pierwszy posiadacz ósemki który się zgłosi może zostać przewodniczącym :)

Yossi 16.01.2013 14:29

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1238244)

Ja Ciebie nie bardzo rozumiem - zaproponowałem tylko, żeby - jeśli ktoś chce - sam sie przekonał JAK to działa w Win 8. Co w tym złego? NIe wyraziłem przy tym żadnej, swojej opinii.

czary2mary 16.01.2013 15:04

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1238244)

Ja mam ósemkę ale nie mam Fakebooka||

DejaVu 16.01.2013 17:48

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1238240)
Niedługo wszystko będzie miało swoją własną wtyczkę do AV.
Allegro, Facebooki, Twittery, YouTuby, itd.
Bo przecież nie wystarczy jedna, do przeglądarki.

Kompleksowa ochrona zawsze się dobrze sprzeda, nawet jeżeli jest bez sensu.

A potem komputer 1GB RAM, z tego połowa dla AV. Dzisiejsze programy AV są karygodnie cieżkie, zużycie po 200MB to nic nadzwyczajnego.

A ja na piecu nie mam oprócz zapory żadnego programu AV k***amoże dlatego że nie zaglądam na żadne podejżane strony :>

Jarson 16.01.2013 22:19

Podejżane? ;)

Ale masz rację - jeśli się nie łazi nie wiadomo gdzie, nie ściąga programów i cracków do nich i nie korzysta nagminnie z torrentów, to i bez antywira prawdopodobieństwo zainfekowania kompa jest niewielkie. No - i jest jeszcze jedna arcyważna zasada - nie należy dopuszczać, żeby do portów USB naszego komputera dobierały się ze swoimi pendrive'ami nasze koleżanki (Jarciu, Jarciu, drukniesz mi tylko te milion stron?) No ale tak czy owak jakiś program - tak na wszelki wypadek i na wypadek wizyty takowej koleżanki - nie zaszkodzi :D choć przed PD koleżanki to i najlepszy antywir czasem uklęknie...

Wszelkiego rodzaju wtyczki FB itp. to zwykły chwyt marketingowy, skaner przeglądarki robi dokładnie to samo. Cóż - jeśli to się sprzedaje, to trudno się spodziewać, że marketingowcy tego nie wykorzystają :) Jeśli ktoś 50% czsu w sieci (albo lepiej) spędza w jednym serwisie, to dobrze, jeśli ma pewność, że ten też jest sprawdzany :P

M@X 16.01.2013 23:52

Podpinam wszystkie pendrive'y jak leci i wirusow nie uswiadczylem od prawie 3 lat. Wyjasnisz mi to...? ;-)

ed hunter 17.01.2013 00:35

Ja też podejżewam od podglądać. :P

andy 17.01.2013 07:20

Skoro nie masz programu AV to skąd wiesz, że nie masz żadnego wirusa? Jak miałbyś się o tym dowiedzieć?

Yossi 17.01.2013 07:35

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1238305)
Skoro nie masz programu AV to skąd wiesz, że nie masz żadnego wirusa? Jak miałbyś się o tym dowiedzieć?

Bo na Apple "nie ma wirusów"

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1238255)
A ja na piecu nie mam oprócz zapory żadnego programu AV k***amoże dlatego że nie zaglądam na żadne podejżane strony :>

A możesz powiedziec jakiego OS używasz?

Berion 17.01.2013 10:37

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1238231)
Wyprowadz mnie z bledu jesli sie myle (nie wiem, bo nie mam konta). Na facebooku sa wirusy?!

Nie wiem jak to działa, ale znajomy nie blokuje js, i któregoś razu po przyjęciu nieznajomego do znajomych od razu Avast coś tam zablokował. Czyli jakieś chyba są (xss?). :szczerb:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:03.