Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Reinstalacja windowsa, uruchomienie Linuxa i inne takie... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/reinstalacja-windowsa-uruchomienie-linuxa-inne-takie-48111/)

prometeusz 13.10.2009 10:52

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1052265)
hmm... no dobra, zainstalowanie jakiejś innej wersji to nie problem (mam nadzieję), a jako, że alternatywą jest reinstalacja wszystkiego to warto spróbować..

generalnie jesli masz 7, badz 8 to powinienes poprostu odinstalowac je a system powinien miec pod spodem, pod warunkiem ze zostawiles wersje bazowa- stara. Czyli nic bys nie musial instalowac,zas jesli masz 6 i tak warto sie pokusic o reinstalacje tej wersji, moze jest uszkodzona
Choc pod tego twoje klienta wrecz polecaja IE8
http://www.incredimail.com/english/d...8-upgrade.aspx
:hmm:

andrzejj9 13.10.2009 10:49

hmm... no dobra, zainstalowanie jakiejś innej wersji to nie problem (mam nadzieję), a jako, że alternatywą jest reinstalacja wszystkiego to warto spróbować..

prometeusz 13.10.2009 10:40

Nie wiem jak sie to ma do twojego klienta pocztowego, ale wiem jak sie IE ma do np programow CAD-owskich
Konkretny przyklad z UG w wersi 3.0 nie chodzil pod IE i to juz chyba w wersji 7, dajac komunikat jak u ciebie na screen-ie. Czyli zaden komunikat. Dopiero gdzies na japonskch/chinskich , dla mnie to jedno i to samo:haha: doczytalem a raczej wydedukowalem ze pisza o IE:rotfl:
Generalnie chodzi o okno z grafika.
Wiec albo podwyzszenie wersji UniGraphics-a do wersji wyzszej - a tu pojawia sie problem licncji, badz obnizenie wersji IE.
IE to przeciez nie tylko przegladarka a w wnidzie to prawie wszystko:sciana:

andrzejj9 13.10.2009 10:23

Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 1052235)
Bez obrazy ale szybciej by przeinstalowal windowsa(a wspominalem o ghoscie:) niz bawiac sie roznego rodzaju programami, rejestrem itp.

Ghosta sobie tym razem już chyba zrobię (zwłaszcza, że mam pełną wersję programu do tego). Ale nie chciałem jeszcze robić pełnej instalacji, bo mam na dysku około 100 programów odłożonych do przejrzenia. A że oczywiście trzeba je wcześniej zainstalować, to wolałem już zaśmiecać stary system i zrobić reinstalkę jak skończę.

No ale chyba trzeba będzie zmienić plany, bo za dużo tych wszystkich problemów, żeby się dało normalnie pracować.

Co do Explorera.. Mogę zainstalować inną wersję. Ale czy to może coś pomóc?

prometeusz 13.10.2009 09:43

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1052126)
Ok, Incredimail to jedno, ale podobne problemy występują także w innych programach. Przykład z programu do aktualizacji oprogramowania creativa (poniżej).

Teraz pytanie - czego w takim razie szukać? Ewentualnie w jaki inny sposób spróbować ten problem zlikwidować?

Ja bym sie pokusil o obnizenie wersji IE do nizszej - powiedzmy 6-ki.

loki7777 13.10.2009 08:41

Bez obrazy ale szybciej by przeinstalowal windowsa(a wspominalem o ghoscie:) niz bawiac sie roznego rodzaju programami, rejestrem itp.

pali 13.10.2009 02:50

andrzejj9, nie chcę Ciebie denerwować :), ale na moje oko możesz tylko albo grzebać ręcznie tymi programami albo naprawiać to automagicznie różnymi cleanerami

RegistryBooster polecam, dobre efekty dał mi kiedyś, no ale on jest płatny, a mój klient akurat miał licencję. No chyba, że ... rapidshare, ale nie wiem, nie moja sprawa.

hijack spróbuj, a może coś da

andrzejj9 12.10.2009 19:56

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez pali (Post 1052019)
andrzejj9,
no to jest jakiś dll, który się gdzieś ostał

pewnie siedzi w pamięci

uruchom msconfig i zobacz co tam startuje

albo lepiej Process Explorer http://technet.microsoft.com/pl-pl/s...53(en-us).aspx
Ctrl+F i szukaj tego dlla

a na serwerze nie masz kopii tych maili?

Ok, Incredimail to jedno, ale podobne problemy występują także w innych programach. Przykład z programu do aktualizacji oprogramowania creativa (poniżej).

Teraz pytanie - czego w takim razie szukać? Ewentualnie w jaki inny sposób spróbować ten problem zlikwidować?

andrzejj9 12.10.2009 00:16

Nie mówię, że to zła metoda, ale to nie dla mnie. Za dużo zależności od czynników zewnętrznych i pewnego widzimisie innych firm. A już konto na gmail jako jedyne i ze wszystkimi mailami.. Nie, to zdecydowanie nie (nie ufam tej firmie).

joujoujou 12.10.2009 00:11

Od początku mej bytności w internecie wszystkie swoje maile trzymam na serwerach pocztowych, czyli tam, dokąd przyszły.

Żaden nie zginął. :P

andrzejj9 12.10.2009 00:05

Mimo wszystko pewniej się czuję mając wszystko na swoim domowym komputerze (i oczywiście kopie na nośnikach). Cloud computing czy jak to się ostatecznie będzie nazywać, to jednak nie dla mnie..

pali 11.10.2009 23:59

serwer = skrzynka, wsio ryba :)

a powiem Tobie jak ja pozbyłem się bajzlu z mailami:

mam swoją domenę (moje nazwisko) i swój serwer, czyli mam adres "cokolwiektuwpiszesz@mojenazwisko.pl" to do mnie dojdzie

skrzynka pocztowa na moim serwerze wszystko forwarduje na konto gmaila (którego adresu nikomu nie podaję)

wszystkie pomocnicze skrzynki na bezpłatnych serwerach też forwardują na mój serwer, a mój serwer oczywiście wrzuca to na gmaila

wysyłam wszystko z gmaila, wykorzystując jego funkcję wysyłki z dowolnego adresu

jeśli utracę konto gmaila albo mi się znudzi, to nie szkodzi, bo kopie są na serwerze

polecam :)

andrzejj9 11.10.2009 23:26

Cytat:

Napisany przez pali (Post 1052019)
andrzejj9,

pewnie siedzi w pamięci

albo lepiej Process Explorer http://technet.microsoft.com/pl-pl/s...53(en-us).aspx

Na serwerze niestety nie, Incredimail nie oferuje takiej funkcji, a jeśli masz na myśli przechowywanie na skrzynce, to ja tu mam maile z ostatnich ~9 lat, więc już dawno wszystkie ściągnięte.

Kopie mam i to że tak powiem podwójną, bo zarówno wyeksportowaną funkcjami programu, jak i przekopiowaną z Identities w Windowsie. Zacząłem już nawet szukać programu to przeniesienia tego do Outlooka, ale dwa, które znalazłem, nie działają z tą wersją programu..

Co do tego dll. Też trochę o tym poczytałem i wychodzi na to, że ten cały IM pozostawia naprawdę kupę śmieci w Windowsie. To, co ja usunąłem, mimo że już tego masa (kilka tysięcy plików i wpisów do rejestru) może być dopiero początkiem. Ściągnąłem jeszcze dwa programy do czyszczenia rejestru i będę się bawił. Ale to już nie dzisiaj, bo jak na jeden dzień mam dosyć komputera...

pali 11.10.2009 23:02

andrzejj9,

pewnie siedzi w pamięci

andrzejj9 11.10.2009 22:20

Ilość załączników: 1
Zrobiłem głupotę i postanowiłem odświeżyć instalację windowsa. Chodził już strasaznie, a nie mam na razie czasu, żeby instalować od zera więc miałem nadzieję, że to trochę pomoże. Nie pomogło..

Cuda, jakie później miałem, poczynając od niedziałającej karty muzycznej, jednego napędu, kilku programów już pominę. Większość rozwiązałem, został jeden, ale ważny. Za nic nie chce mi działać Incredimail. Na szczęście przewidująco przed instalacją zrobiłem kopie wszystkich ustawień, więc jak potem nie działał, to go po prostu odinstalowałem i zainstalowałem jeszcze raz. Nie pomogło.

Cuda już robiłem, odinstalowałem program przez jego własny instalator, za pomocą Revo Unistaler, gdzie usuwał jeszcze ponad 3 tys. wpisów do rejestru i kilkaset plików, usuwałem ręcznie wszystkie pozostałości, których również było sporo, czyściłem dodatkowo rejestr CC Cleanerem, usuwałem wszystko, co można było usunąć.

Potem instalowałem najróżniejsze wersje programu, od starej, którą miałem na dysku, po różne ze strony producenta, najnowszą, która w locie ściąga się z internetu, nową drugą wersję programu, która jest właśnie opracowywana (ale już działa, bo testowałem ją wcześniej). Wszystko po instalacji daje błąd jak niżej, programu po prostu nie da się uruchomić.

Nie mogę zrezygnować z tego programu, bo mam tam ważne maile, na które muszę odpowiedzieć, więc albo coś zrobię, albo czeka mnie jednak to cholerna instalacja Windowsa od zera. Cały czas jednak mam nadzieję, że w końcu zacznie to działać, bo nie potrafię już wymyślić żadnego powodu, czemu tak nie jest..

Wszelkie pomysły mile widziane, poniżej nic nie mówiący screen błędu..

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:18.