![]() |
plik rejetracyjny windy
to teraz pytanie z innej beczki jak przerzucić plik rejestracyjny windy i gdzie on sie znajduje bo potrzebuje zrobić reinstalke ale oryginalengo systemiku
|
@andrzejj9
(i skąd w ogóle wiedziałeś, gdzie on jest?) Też kiedyś szukałem :) |
Cytat:
|
może wystarczyło poszukać pliczków wma na c ? ;)
|
Cytat:
Ma u mnie wirtualne (a może i rzeczywiste) :piwo:, a póki co reputkę. Jeszcze raz dzięki, cholernie mi się ten kawałek podoba :) (i skąd w ogóle wiedziałeś, gdzie on jest?) |
oj trzeba było sobie zrobić win xp bart pe ;) Dla tych co nie wiedzą to przerobiony xp tak aby startował z cd... coś jak Knoppix :D
|
Chyba o to Ci chodziło C: \WINDOWS\system32\oobe\images\title.wma
|
Ehhhh... i niech mi jeszcze ktoś powie, że przedmioty martwe nie mogą być złośliwe....
Tak, jak napisałem poprzednio - uruchomiłem system na dodatkowym dysku i przekopiowałem w ten sposób dane. Było z tym trochę roboty, ale w końcu to zrobiłem. Zadowolony z siebie odłączyłem dodatkowy dysk i z zamiarem formatowania wszystkiego i instalowania od zera, uruchomiłem instalatora na dysku właściwym. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że instalator.... zaproponował mi naprawę starej wersji Windowsa i kiedy się na to zgodziłem, rzeczywiście zaczął to robić!! A przecież jeszcze godzinę wcześniej za nic nie było to możliwe! Co do cholery, kiedy coś mi jest potrzebne to nie działa, a za chwilę, kiedy mam to już gdzieś, a nic w międzyczasie nie zmieniałem, już działa. O co tu chodzi?!? Ehhh... no nic, naprawiłem starą wersję, uruchomiłem, przegrałem dane tak, jak chciałem rano (zaledwie 8 godzin później niż planowałem...), a teraz sformatowałem dysk i instaluję już właściwą wersję. Eh, piękny windows... Mam jeszcze jedno pytanie. Kiedy już kończy się instalacja Windowsa i uruchamia się już właściwy system, pojawia się jeszcze na chwilę kilka okien wstępnej konfiguracji. Leci wtedy w tle taka spokojna, miła dla ucha muzyczka. Cholernie mi się ona podoba i chciałbym ją sobie nagrać na audio. Wie ktoś może, gdzie w Windowsie można ją znaleźć?? |
@ Pierwszy
Może rzeczywiście się jeszcze kiedyś przyda (chociaż mam nadzieję, że nie ;) ), ale problem polegał przede wszystkim na tym, że jak włączałem to przywracanie, to jedyna opcja, jaka mi się pokazywała, to wyjście.... Nic poza tym nie dało się zrobić. @ zuk3u W sumie nawet nad tym myślałem, bo swego czasu ściągnąłem tego triala ze strony Microsoftu. Ale myślę, że jeszcze nie tym razem :) @ Smartek Jeżeli ghost jest do tego, żeby zrobić sobie obraz świeżo zainstalowanego systemu, to właśnie to chciałem po tej reinstalacji zrobić! I zresztą zrobię :) Co prawda nie mam Ghosty tylko True Image, ale już czeka na płytce i jak tylko postawię system i zainstaluję podstawowe programy, to robię obraz i mam nadzieję, kolejna reinstalacja potrwa już 15 minut, a nie kilka godzin :) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
daj szanse win2k3, odpusc sobie xp
|
@Pierwszy - andrzejj pisal, ze w trybie awaryjnym tez nie chodzilo...
a co do reinstalki - nie ma to jak ghost! pozdro ;) |
w trybie awaryjnym też się win nie uruchamiał??
|
Cytat:
@andrzejj9 za mocno się starał przy instalacji linuxa ;) |
Cytat:
Ale już i tak nie będę tego robił, bo udało mi się uruchomić system na dodatkowym dysku i właśnie przegrywam dane. Co prawda teraz pół dnia będę dochodził, gdzie na przykład są ulubione z opery, czy listy z IncrediMail, ale jeśli tylko przegram odpowiednie katalogi i nic nie stracę, to nie będę narzekał :) @ hunter Ja właśnie taki miałem zamiar. Ale najpierw musiałem jeszcze zrobić kilka kopii danych, a potem właśnie miało być format c: :) No ale widać komputer musiał mi trochę pokrzyżować plany... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:18. |